icon

Sú tieto vyrážky príznakom kiahní?

5. jan 2025

Dobre rano zienky,prosim Vas,su toto kiahne?maly mal vcera 3 vyrazky,dnes ich je asi 10,hore je taky pluzgierik vodnaty.v skolke ich mali posledne dni ked bola otvorena+muzov kolega na vecierku vravel ze ma deti doma s kiahnami(to bolo 22.12). V komente prilozim foto.Ja uz si to z detstva tak celkom nepamätam,toto je navyse nase prve dieta,tak si niesom ista(ale zda sa mi ze ano).dakujem Vam

autor
•
5. jan 2025
ivec16
•
5. jan 2025

podla tej tretej dole by som povedala ze ano, ale prehmataj vlasovu cast hlavy ci citis pupienky, ak ano tak isto su to oni

ina2405
•
5. jan 2025

Podľa mňa áno.

autor
•
5. jan 2025

@ivec16 ano,ma tam jeden,vecer tam nebol.teplotu nema zatial,dufam ze to tak aj ostane🙄uz to ma medzi nozkami,na stehne,na tvari.mam to prosim s niecim mastit?a pokial nema teplotu,moze von? Samozrejme myslim do lesa a pod.,nie medzi ludi.

malicka1986
•
5. jan 2025

Vonku v ziadnom pripade 🙉
Ak nesvrbi nemast,ak zacne tak betadine,tantum verde a mozes dat fenistil,zodac alebo dithiaden

autor
•
5. jan 2025

@malicka1986 dakujem,len jeho je tazko doma udrzat,zabavit,je autista🙂zvyknuty na vonku,tak preto sa pytam.funguje normalne,bez teploty zatial,len ten vysev sa uz rozsiruje.

malicka1986
•
5. jan 2025

Bohuzial musite to vydrzat doma

jaskolka
•
5. jan 2025

Vysev sa bude rozširovať niekoľko dní,potom začnú vyrážky zasychat a svrbiet,kiahne vonku "nepatria"kvôli tomu,aby sa ľudovo povedané,nezachladili. Môžeš urobiť kúpeľ s hypermanganom,a v lekárni sa dá kúpiť taká pena Pax,alebo Pox,mojim to dosť pomáhalo pri svrbeni.

anavixy
•
5. jan 2025

Zaklad je kupat v hypermangane, potom tantum verde alebo tanno hermal, proti svrbeniu mozes davat antihistaminika. Nepodavat Nurofen ak by bola horucka. Von do zimy urcite nie, az ked budu len chrasty a idealne aj odpadavat. Tieto cervene vyrazky sa este pravdepodobne zmenia na pluzgieriky, tie potom na chrasty, ale niektore sa zmenit nemusia a zostanu taketo fliaciky a tak aj zmiznu. Hypermangan si zadovaz urcite, zarobis slaboruzovy roztok a dieta mozes 2-3x denne kratko okupat, nesmie vojst do oci a ust, na tvari len potupkat tamponom namocenom v roztoku.

zuzkaa1991
•
5. jan 2025

Doma pokial nebudú chrasty ako píšu vyssie kazde dieta ma iny priebeh ja som myslela ze tiez budu ok prva dva 3dni boli také a 4 5ty den masaker ;) nam pomohlo mačanie (hypermanganovy kupel) malu ani nesvrbelo ani teplotu nemala len pupencova bola😁ale bala som.sa jaziev kedze.mala.take hlavne kde sa potila v spanku....takze aj na tvari ale našťastie ten hypermangan velmi pekne ukludnil pupence takže odporúčam ako aj iné zeny a 3krat denne tantum verde natierala ku koncu a hlavne vo vlasoch betedine ;)

1mina
•
5. jan 2025

Aj moje deti akurát končia kiahne, syn tiež autista. Zvládol to celkom fajn, ale rozskrabal si na tvári 3 🤦 tak som šla kúpiť krém že skúsim aspoň jazvy stiahnuť nejako. ale celkom sa to dalo, dnes je 10ty deň a už ma len chrasticky

jaskolka
•
5. jan 2025

@zuzkaa1991 detská koža je veľmi pružná, jazvy by nemali ostať, moji mali tiež takto kopec vyrážok, keď im zmizli, ostalo pár fľakov, a po čase zmizli aj tie.

zuzkaa1991
•
5. jan 2025

@jaskolka ano neostali mali sme v maji ;) jednu co mala.prvu a na tvári co trosku poskrabala.ostal.flak ale verim ze aj to zmizne ;)

ivec16
•
5. jan 2025

musite ostat v teple, takze von nie… prajem lahky a rychly priebeh…