icon

Sú to kiahne ?

27. jún 2025

Vôbec jej to nesvrbia, ak sú to kiahne s čim to mám už teraz potierať?

Strana
z3
kikuska_wedge
1. júl 2025

Dcerka mala kiahne v lete. Pri mori sme boli. Len sme ju chranili pred slnieckom kvoli jazvam. Nosila kupacie oblecenie a velky klobuk.

andy_sixx24
1. júl 2025
@weronika2

@andy_sixx24 tekuty puder sa uz nepouziva, neodporucaju sa uz vobec s nicim potierat

@weronika2 2 roky dozadu prekonali obe moje deti kiahne a toto bola jediná vec ktorá im reálne pomohla. Takže odporúča neodporúča, ja som bola zaňho vďačná.

zuzankam2011
2. júl 2025
@andy_sixx24

@weronika2 2 roky dozadu prekonali obe moje deti kiahne a toto bola jediná vec ktorá im reálne pomohla. Takže odporúča neodporúča, ja som bola zaňho vďačná.

@andy_sixx24 tiež teraz používame tekutý puder,nech si každy hovori čo chce...

zuzankam2011
2. júl 2025

Moja dcera je zatial bez horučky,dnes je 3 deň od prvých pupakov,ani sa nejak zle neciti,len vidno,že je unavena....je aj horuco to tiež nepomáha...no uvidime ako bude dalej...pekný deň zatial

andy_sixx24
2. júl 2025
@zuzankam2011

@andy_sixx24 tiež teraz používame tekutý puder,nech si každy hovori čo chce...

@zuzankam2011 tiež nechápem prečo je to zrazu také neodporúčané. Možno záleží v akom stave sú kiahne. Dcéra mala dokopy 5 a pol vyrážok tam stačilo aj to tantum verde ale syn v tom čase nemal ani 2 roky ten to mal úplne všade... Fakt ten púder bola jediná záchrana. Po 3 prebdených nociach prišla len po ňom úľava

zuzankam2011
2. júl 2025
@andy_sixx24

@zuzankam2011 tiež nechápem prečo je to zrazu také neodporúčané. Možno záleží v akom stave sú kiahne. Dcéra mala dokopy 5 a pol vyrážok tam stačilo aj to tantum verde ale syn v tom čase nemal ani 2 roky ten to mal úplne všade... Fakt ten púder bola jediná záchrana. Po 3 prebdených nociach prišla len po ňom úľava

@andy_sixx24 viete čo niekedy mam pocit,že všetko stare a osvedčene je zrazu zlé...ja som použivala tekuty puder aj pri synovych kiahňach a všetko bolo ok...a priebeh rychly a bezproblemový...

levantinka
2. júl 2025
@zuzankam2011

@andy_sixx24 viete čo niekedy mam pocit,že všetko stare a osvedčene je zrazu zlé...ja som použivala tekuty puder aj pri synovych kiahňach a všetko bolo ok...a priebeh rychly a bezproblemový...

@zuzankam2011 To aj jeden doktor kazal segranke synovy natierat tekuty puder a potom vraj uz nebol infekcny. A na oslave bol, reku ked mal potvrdene ze moze a nakazil nam v rodine okrem inych deti aj 5 mesacne babatko ktore z toho malo velmi zly stav. Nakonec sa zistilo ze doktor pochybil, kiahne pod tym sa nesusia ale opacne mokvaju a kym posledna nebude zasusena clovek je infekcny. Takze tak preto sa to teraz uz vobec neodporuca.

janickadr
2. júl 2025
@levantinka

@zuzankam2011 To aj jeden doktor kazal segranke synovy natierat tekuty puder a potom vraj uz nebol infekcny. A na oslave bol, reku ked mal potvrdene ze moze a nakazil nam v rodine okrem inych deti aj 5 mesacne babatko ktore z toho malo velmi zly stav. Nakonec sa zistilo ze doktor pochybil, kiahne pod tym sa nesusia ale opacne mokvaju a kym posledna nebude zasusena clovek je infekcny. Takze tak preto sa to teraz uz vobec neodporuca.

@levantinka Tak hlavne kiahne sa neprenasaju len dotykom, a teda pluzgierikmi po kontakte..., ale aj tym, ze chory clovek dycha, teda vzduchom, slinami (podobne sko Covid)...

zuzankam2011
2. júl 2025
@levantinka

@levantinka Ten doktor čo povedal,že chlapec nieje infekčny ked ho natiera pudrom bol asi doktor vyštudovaný za klobasky😅každe dieťa je infekčne pokial mu neodpadne posledna chrasta....môžem vsm ale vyvratit to,že chrasty mokvaju pod pudrom nie je to pravda,dcera už ma krásne zasušene pupaky uz teraz...

weronika2
2. júl 2025
@andy_sixx24

@andy_sixx24 moje obe deti prekonali kiahne tento rok vo februari a boli aj hospitalizovani na infekcnom. Neodporuca sa ich natierat kvoli tomu, aby ich ten krem alebo to cim ich natries nedusili a nezapalili sa.

levantinka
3. júl 2025
@janickadr

@levantinka Tak hlavne kiahne sa neprenasaju len dotykom, a teda pluzgierikmi po kontakte..., ale aj tym, ze chory clovek dycha, teda vzduchom, slinami (podobne sko Covid)...

@janickadr Ano ved to viem. Nechapem preco to pises zienka. Lebo tam slo o to, ze jemu doktor povedal ze je neinfekcny. A nemoze nikoho nakazit.

@zuzankam2011 ano doktora radsej nekomentujem... No tak samozrejme niekomu to nemusi mokvat, niekomu moze. Ja zas poznam vela pripadov kedy mokvali im nejake. Nielen chlapcovi z rodiny nezasusilo vsetko. Staci jedna ze nie je zaschnuta a clovek je stale infekcny. Ale to bola aj jeho mami chyba, ze ho tam dotiahla ked mal stale na sebe ten tekuty puder 🙈

zuzankam2011
4. júl 2025

Ahoj ako ste s kiahňami?Moja dcera dnes 5 deň,priebeh lahky,bez teploty,po tele ma asi 300 pupakov no už zasychaju,použivali sme tekuty puder,kratky kupel v hypermangane,a teraz tie zaschnute potierame talizmanom z Tiandee,krasne sa to sťahuje a ostavaju len dobne bodky.Fakt sa tešim,že to prebieha takto a pomerne ľahko...

autor
4. júl 2025
@zuzankam2011

Ahoj ako ste s kiahňami?Moja dcera dnes 5 deň,priebeh lahky,bez teploty,po tele ma asi 300 pupakov no už zasychaju,použivali sme tekuty puder,kratky kupel v hypermangane,a teraz tie zaschnute potierame talizmanom z Tiandee,krasne sa to sťahuje a ostavaju len dobne bodky.Fakt sa tešim,že to prebieha takto a pomerne ľahko...

@zuzankam2011 ahoj, no už aj nám začali tiež opadávať, už horučku nemáme, len ostávajú jamky na tvári, tak dnes som kúpila aj contractubex gél, vraj to pomáha trošku, len treba dlhodobo natierať. A čakám či aj 14 ročný syn to schytal aby sme to už mali za sebou..

zuzankam2011
4. júl 2025

Tiež ste tie kiahne dostali neskoro,dcerka ma kolko rokov?

zuzankam2011
11. júl 2025
@anonym_autor

@zuzankam2011 ahoj, no už aj nám začali tiež opadávať, už horučku nemáme, len ostávajú jamky na tvári, tak dnes som kúpila aj contractubex gél, vraj to pomáha trošku, len treba dlhodobo natierať. A čakám či aj 14 ročný syn to schytal aby sme to už mali za sebou..

@anonym_autor ahoj ako ste to zvladli,my super už ma dcera po...

autor
11. júl 2025
@zuzankam2011

@anonym_autor ahoj ako ste to zvladli,my super už ma dcera po...

@zuzankam2011 už sme aj my ok, ale na tvárí ostali jazvy ☹️ kúpila som na to dajaku gél tak dúfam že pomôže..

zuzankam2011
12. júl 2025
@anonym_autor

@zuzankam2011 už sme aj my ok, ale na tvárí ostali jazvy ☹️ kúpila som na to dajaku gél tak dúfam že pomôže..

@anonym_autor tiež ma jazvičky 2 na čele,no to ma prrto,lebo to pred tym než sme zistili,že ma kiahne vytlačila...detto 2 na hrudniku...tiež som kupila grl na jazvičky,tak snaď to časom zmizne...ale mame to za sebou chvala bohu😅

Strana
z3