icon

Sú to molusky?

nellyka15
25. apr 2025

Prosím vás viete mi povedať ci sú to molusky

Sú to molusky?Sú to molusky?Sú to molusky?
mima172
25. apr 2025

Podľa mňa áno, rovnako vyzerali u mojej dcéry. Nasledne mi to potvrdila aj kožná lekárka.

nellyka15
autor
25. apr 2025
@mima172

Podľa mňa áno, rovnako vyzerali u mojej dcéry. Nasledne mi to potvrdila aj kožná lekárka.

@mima172 a co ste prosím vás dávali na to, môžu to dostať aj súrodenci, v živote som sa stým nestretla a to mam 3 deti 😭, musel to dostať v škôlke

mima172
25. apr 2025
@nellyka15

@mima172 a co ste prosím vás dávali na to, môžu to dostať aj súrodenci, v živote som sa stým nestretla a to mam 3 deti 😭, musel to dostať v škôlke

@nellyka15 Áno, môžu, nakoľko molusky sú vírusové. V prvom rade si to dajte potvrdiť, kožná lekárka to mrkve dermatoskopom a potvrdí, či ide o molusky na 100%. Naša kožná kázala zopár týždňov ošetrovať tak, že - ťukla som každú molusku alpou (ušátkom) a po chvíľke som na každú mala ťuknúť Imazol krémpastu. Tuším po mesiaci sme mali kontrolu, niektoré mizli, no stale pribúdali nové. Dr navrhla vyskrab, čo som odmietla. Dr s tým bola v pohode, pokračovali sme s tým co píšem vyššie + začala som malej dávať do kúpeľa soľ z Mŕtveho mora (čistú, bez aróm a farbív). Základ je však posilniť imunitu, molusky často zmiznú aj samé, keď sa posilní imunita. Treba zaradiť nejaké betaglukany, Bčka, C, D.
Trvalo to cca 4-5 mesiacov kým sme sa ich zbavili úplne.

nevenka
25. apr 2025
@nellyka15

@nellyka15 ano, su to molusky, nas treti to dostal, ako nastupil do skolky, prve 2 deti to nemali, v zivote som o tom nepocula. No a boli sme na koznom, jednu velku mu zmrazovali dusikom, ostatne strhli takou lyzickou a odvtedy presli mozno 2 mesiace a ma ich omnoho viac a uz po celom tele...a uz to ma aj mladsia 2 rocna 😨.

nevenka
25. apr 2025
@mima172

@nellyka15 Áno, môžu, nakoľko molusky sú vírusové. V prvom rade si to dajte potvrdiť, kožná lekárka to mrkve dermatoskopom a potvrdí, či ide o molusky na 100%. Naša kožná kázala zopár týždňov ošetrovať tak, že - ťukla som každú molusku alpou (ušátkom) a po chvíľke som na každú mala ťuknúť Imazol krémpastu. Tuším po mesiaci sme mali kontrolu, niektoré mizli, no stale pribúdali nové. Dr navrhla vyskrab, čo som odmietla. Dr s tým bola v pohode, pokračovali sme s tým co píšem vyššie + začala som malej dávať do kúpeľa soľ z Mŕtveho mora (čistú, bez aróm a farbív). Základ je však posilniť imunitu, molusky často zmiznú aj samé, keď sa posilní imunita. Treba zaradiť nejaké betaglukany, Bčka, C, D.
Trvalo to cca 4-5 mesiacov kým sme sa ich zbavili úplne.

@mima172 no my v 1 kuse davame vitaminy, teraz na chripku, mal tazku, tak sme mali Isoprinosine na imunitu, tak mu davam este ten sirup, nech mu to zaberie, kym ho neminiem. Ja som zacala propolisovou tinkturou natierat, najprv vrieskal, lebo sa asi bal, ze ho to bude boliet, ale uz si da a chcem skusit lastovicnik, len nemame ho tu doma po ruke, tak nazbieram a tiez asi spravim tinkturu a tym skusime. Ten vyskrab to asi rozniesol, lebo nemal, iba asi 5 ks na jednom mieste pod pazuchou a teraz to ma vsade pp tele a aj mladsia to dostala.

petamich
25. apr 2025

Ano molusky, za mna odstranit, kym ich je par. My sme natierali kadecim a akurat ma traumu a jazvicky, dali sme ich odstranit u koznej chirurgickou lyzickou a bol pokoj.

zabinkalenka
25. apr 2025

@nellyka15 ano, vyzera to ako molusky. Nam doktorka odporucila nejaky pripravok, tusim sa volal Molusk. Ale dal sa len objednat, dlho to trvalo, kym vobec prisiel. Zatial sa jej to rozsirilo. Opat som bola u koznej, navrhla, ze jedine chirurgicky v celkovej anesteze. To som odmietla, dcera mala 3 roky.
Googlila som medzitym a sla som na to sama. Vydenzifikovat, prepichnut zboku, podobrat ihlou, vydenzifikovat a zalepit mini naplastou.
Kazdy vecer som 5-6 ks odstranila. Jazvy nema ziadne a to ich mala cez 50ks.
Co by som spravila inak s odstupom casu? Rovno by som sa do toho pustila a necakala zazrak od pripravku. Z par ks mala zrazu 50 :(

renatablazejova
26. apr 2025

Sú to presne molusky treba dávať pozor lebo sú veľmi infekčné a rýchlo sa rozširujú na koznom ich osetruju tekutým dusikom nie je to príjemné alebo kyretkou sa zoskriabnu dolu tak je to najúčinnejšie aby sa nerozsirovali.Je dobre podporiť imunitu lebo je to vírus ako písali dievčatá vyššie tak skúste a určite budete úspešní Betaglukan alebo Isoprinosin.

renatablazejova
26. apr 2025

Na domáce ošetrenie je dobré dať zinkovu masť z lekárne Betadin ten pekne vysušuje a hlavne nestipe tak vyskúšajte 😊

handykate
27. apr 2025

Syn to mal jedno obdobie, kožná mu to pár razí poodstraňovala , nasadili sme Imunoglukan už si nepamätám, koľko ho užíval. Potom už ich nemal,je tomu možno dvanásť rokov.