icon

Sú to nohy do X?

16. júl 2023

Syn ma 2 roky 3 mesiace. Dakujem

autor
16. júl 2023
zuzkaa1991
16. júl 2023

Aj mna to zaujíma aj moja tak ma.....lekarka to neriesila uz ma 5.5r

autor
16. júl 2023

Este pridam 1

autor
16. júl 2023

@zuzkaa1991 hej? Inak moj je aj dost tenky, mozno preto. Zatial to nai u nas nikto neriesil.

eeffka
16. júl 2023

Ma vpadnute clenky, mal by nosit vlozky ortopedicke

zuzubb007
16. júl 2023

Vpadnute clenky a kolienka idu do vnutra, to iste ma syn chodime na ortopediu, cvicit a topanky na mieru mu robia asi od 3 rokov

autor
16. júl 2023

@eeffka
@zuzubb007 hej, to viem, ze ma trosku, ale povedlai, ze sa to riesi asi od 3 rokov. Pouzivai sme ciciban papucky, len teraz v lete sme to zanedbali................ :( nasadim ich naspat. Oni maju vyzdvihnute clenky.

jamimo
16. júl 2023

padá mu päta, odporučila by som podologické vyšetrenie a vložky na mieru, prípadne špecializovaná obuv. Napr.
https://m.facebook.com/TalusBiomexDenisaMertl

https://www.cas.sk/clanok/864127/odbornicka-na-...
https://podcasts.apple.com/hu/podcast/epizóda-1...
https://www.haxne.sk/

akvi
16. júl 2023

Ak nemá problémy a bolesti, tak sa to nijako nerieši. Ja som bola s mojím aj na ortopedii, dr mi povedal presne toto. Btw môj ako vyrastol, tak tie X-sáče zmizli. A to moj nenosil ani žiadne špeciálne vložky, ale zato veľa, naozaj veľmi veľa chodil bosý.

tiika
16. júl 2023

Moja je presne v tom istom veku. Nôžky vyzerajú podobne. Vela veci sa ešte vyvíja. Nám povedala fyzioterapeutka, že je hypermobilna. Ona ale aj vystrca bruško, prehýba sa v kolenách, zle podsadzuje panvu. Tiež nám odporúčala balancnu podložku, chôdzu na boso, ortopedické topanky.

babulkomale
16. júl 2023

Ja by som to riesila, neviem ci z toho vyrastie, vidam vela dospelych s takymi nohami a hlavne zeny a v spojeni s nadvahou to extremne pretazuje klby a vyzera naozaj zle.

lilope
16. júl 2023

Podľa mňa ako laika nie sú. Mám podobné nohy v dospelosti a do X nie sú. Členky sú však výrazne dovnútra. Keď sa to odstráni, aj nohy budú
,,postavené" inak, nebudú tak padať dovnútra.

jamimo
16. júl 2023

@babulkomale ja som sa takto ocitla po 40 v podologickej ambulancii na odporúčanie neurológa. (po problémoch s herniou disku L4, L5, S1.) Na vyšetrenie som niesla 6 párov rôznych druhov topánok- casual, bežecké, domáce papuče, zimné... Vyšetrenie 👍 a obutie do "vložiek" na mieru Láska na prvé obutie! Pani dr. mi aj odporučila športovú obuv vhodnú na môj typ problému. Vložky prekladám z jedného páru do druhého...

renab
16. júl 2023

Dobre ti povedali, riesi sa to az po troch rokoch veku dietata. Teraz moze preventivne chodit naboso po roznych povrchoch, chodit po spickach, zbierat prstami gulicky, pastelky. Nelyzovat a nekorculovat, kym nebudete mat vyjadrenie lekara.

kikiz
16. júl 2023

Ahoj. Vyzerá, že má prepadnutú vnútornú klenbu, následne vbočené členky a kolienka idú do x. Ešte je malinké a noha sa vyvíja. Určite, ako písala renab, chodiť čo najviac naboso po prirodzených povrchoch, po oblých kameňoch, po tráve, piesku, nech noha dostáva čo najviac podnetov - budú sa zapájať svaly plosky nohy,receptory na nohe. Po dlažbe, betóne, chodník dobrú obuv, vložku. Existujú aj senzorické chodníky - hmatové podložky, to by dieťa mohlo baviť (plus dostáva revceptory na nohe dostávajú veľa podnetov a čím viac podnetov, tým kvalitnejšia odpoveď - zapájania svalov na nohe) Neriešená plochá noha v detstve má za následok ďalšie problémy ako skolióza a pod. prepadne klenba, členky dnu, nohy do x, vykrivenie panvy a následne chrbtice, je to celá reťaz reakcii na plochú nohu.

autor
16. júl 2023

@kikiz presne toto iste nam povedali, ze DOMA MU SI MAT PAPUCKY. Ale pos.ala som to.... Nedavala som a teraz vidim viac clenky dovnutra. Kym sme mali cicibna papuce na jej odporucnaie, tak sme to mali fajn... Ach... Doma ich bude nosti opat.
Mame aj tu senzomotoricku podlozku, zvykli sme s ana nej aj hrat. Ked sme na dvore, tak papucky nedavam.

amelie2017
16. júl 2023

Moja dcera to mala este horsie, pediater neriesil, ze do 3 rokov nie..boli sme u fyzio, pomeral ju, ze je to podl uhlov normal. Boli sme u sukromneho podologa, ozaj spickoveho, co postavil kamaratkinu dceru na nohy, povedel, ze ano, mierne vpadnutie tam je, ale vzhladom na vek dietata uplne normalne. V 4 rokoch ju pomeral uz aj pediater, bolo to v norme, ale pre istotu nas poslal dalej. Nohy uz ma ok, aj klenba sa jej vyformovala, len jedno koleno ma trosku vtocene. Dostali sme par cvikov, ale v podstate vsetko ok.

mamii
25. máj 2025
@amelie2017

Moja dcera to mala este horsie, pediater neriesil, ze do 3 rokov nie..boli sme u fyzio, pomeral ju, ze je to podl uhlov normal. Boli sme u sukromneho podologa, ozaj spickoveho, co postavil kamaratkinu dceru na nohy, povedel, ze ano, mierne vpadnutie tam je, ale vzhladom na vek dietata uplne normalne. V 4 rokoch ju pomeral uz aj pediater, bolo to v norme, ale pre istotu nas poslal dalej. Nohy uz ma ok, aj klenba sa jej vyformovala, len jedno koleno ma trosku vtocene. Dostali sme par cvikov, ale v podstate vsetko ok.

@amelie2017 Ahoj, mohla by si, prosím, poslať kontakt na toho súkromného podológa?