Sú vyjadrenia kožnej lekárky pravdivé?
Ahojte, som do nepricetnosti nastvana.
Boli sme dnes u koznej lekarky na kontrolu, ma maly fliacik, tak chodime si dat skontrolovat.
Kedze mal zlomeny prst, robili mu rtg asi 5x aj s kontrolami, aj ho uspavali aj napravovali. A na toto nam kozna povedala, ze moj 4 rocny syn MUSI ist na endokrinologiu, ci nahodou tie rtg mu nesposobili spomalenie rastu. Prosim Vas, je toto realne mozne?????
A potom este mal uzavrete male komedony na cele minuly rok, aj v usiach, pretoze mal ofinu a sa potil. Odkedy ma ostrihane vlasy, nema nic.
MUSI ist aj kvoli tomuto, cj nema predcasnu pubertu. Hovorim ale, ze nesrdi mi syn, nema chlp, atd atd.
Ze nevadi, aj tak musi.....
Ja som cela na nervy, dobre ma vystrasila. Prpsim, maye niekto nejake skusenosti?
Dakujem!
Vymeň lekárku. Takéto rozumy nech si nechá pre iných.
Akoze ten prst mu prestal rast ci ako? Predcasna puberta u 4 rocneho? Tvoja lekarka je nejako mimo celkovo...
To čo máš ta hyperpotentnú kožnú? Z malých rtg nikomu rast nespomalí, čo potom tie deti čo musia absolvovať opakovane CT vyšetrenie? Nech sa zamysli a zisti si jednotlivé dávky žiarenia a netrepe somariny.
Kvôli pár komedonom este keď píšeš že sa potil, ešte neznamená nič. Veď sama píšeš že nemá žiadne sekundárne pohlavne znaky vyvinuté…
To čo máš ta hyperpotentnú kožnú? Z malých rtg nikomu rast nespomalí, čo potom tie deti čo musia absolvovať opakovane CT vyšetrenie? Nech sa zamysli a zisti si jednotlivé dávky žiarenia a netrepe somariny.
Kvôli pár komedonom este keď píšeš že sa potil, ešte neznamená nič. Veď sama píšeš že nemá žiadne sekundárne pohlavne znaky vyvinuté…
@kristinka92 vobec nema taketo znaky. Nic. A uz anibtie komedomny nema, odkedy som mu ju odstrihla......
Akoze ten prst mu prestal rast ci ako? Predcasna puberta u 4 rocneho? Tvoja lekarka je nejako mimo celkovo...
@anjelicek26 ja tiez nechapem, co riesi. Ze samotne rtg moze spomalit celkovo rast dietata. Nielen prsta. 🥲kedze este nema 5 rokov.
A nebudes kludnejsia ak tam pojdete a nic nezistia? Ak zistia, tak to budete vcas riesit.
@viestta led vyslesky budu dobre, tak ano.... Ale to este mesiac do vysetrenia....
Vymeň lekárku. Takéto rozumy nech si nechá pre iných.
@januska12323 urcite ju vumenim. Poslednykrat som k nej isla.
Lenze tam sa hovori o uplne inej kumulacii ziarenia a nie toto. Ach jaj fakt od nej prec takto motat hlavu a hlavne ho nerentgenovali kompllet, ale len ruku...
Lenze tam sa hovori o uplne inej kumulacii ziarenia a nie toto. Ach jaj fakt od nej prec takto motat hlavu a hlavne ho nerentgenovali kompllet, ale len ruku...
@anjelicek26 ved presne toto, a ani nie ze ruku, ale prst.
zmenila by som kožnu a uprimne endo to ako zistí ? mne ako dietatu mi rengenovali zlomenu nohu a to boli iné rtg nie ako teraz a teda žiadne spomalenie rastu sa nekonalo
už za tu pubertu by som zdrhala
zmenila by som kožnu a uprimne endo to ako zistí ? mne ako dietatu mi rengenovali zlomenu nohu a to boli iné rtg nie ako teraz a teda žiadne spomalenie rastu sa nekonalo
už za tu pubertu by som zdrhala
@sara07 nehovorim, mal fakt vela tychto komedonov na cele. Uzavretych.... Davala alkohol na to, skinoren... Zineryt... No proste nic nepomahalo. Odstrihla som mu ofinu, umyvala kazdy den 2x, dala obycajny nekomedogenny krem a tie komedony zmizli. Jedine mu vyjdu, ked ma dlhsie vlasy.... Ale ze predcasna puberta v 4 rokoch? 🥲
Urcite k nej uz nepojdem..... Zoberiem syna k endo, nech mam v ruke papier, poslem jej, a skoncila som.
A alkohol, skinoren a zineryt davala ona.
tak to máš ako pri ekzéme základ je aby sa nespotil a nebol vkuse v pote ...paradne to má teraz
tak to máš ako pri ekzéme základ je aby sa nespotil a nebol vkuse v pote ...paradne to má teraz
@sara07 a to som dala iba obycajny Cerave hydratacny, nekomedogenny. Este mi minule vypisala zineryt.... Hlavne, ze to je atb a je komedogenny.
Ja by som povedala pediatrovi čo povedala kožná a nech to on zhodnotí či treba alebo netreba ísť
Ak by mal spomaleny rast, tak uz by to riesila pediatricka, nemyslim, ze na koznom by to zistila.. ak by meral menej ako rovesnici ale dlhodobo.. alebo by prestal rast. Vyrazky boli z potu, nas syn mava tiez na licach ale to ma z pelov obcas len, ked sa velmi spoti na treningu.
Predcasna puberta, je preto predcasna, ze zacina predcasne...to znamena aj v 4 rokoch. Ja som ju s dcerou riesila od piatich. Tie vyrazky nemusia nic znamenat, ale zasa: ak lekar neriesi a povie, ze veci su ok, matky panikaria, menia lekara, lebo nic neriesi. Ak lekar riesi, ma snahu zistit pricinu, zasa nedobre, lebo prehana. Stale si myslim, ze ist na vysetrenie radsej zbytocne, ako ist, ked uz bude neskoro.
Spytaj sa svojho pediatra, ved to je len jeden odber krvi a vysetrenie, mozno antropometria...aspon budes pokojna. Lebo akne u 4r je ozaj zvlastne..aj moje deti sa potili..
Spytaj sa svojho pediatra, ved to je len jeden odber krvi a vysetrenie, mozno antropometria...aspon budes pokojna. Lebo akne u 4r je ozaj zvlastne..aj moje deti sa potili..
@dadis ideme... Uz mam termin. Takto to ma teraz. Je to ovela ovela lepsie, ako mal. Ale predsa... Manzel mal velmi skaredu tvar v puberte. :( cakala som, ze aj syn bude mat, ale nie az tak skoro.
Ked mal baby acne, tak mal bormalne cierne bodky, a aj sem tam normalne zapalene vyrazky ako pubertiak. A ma aj jazvu kvoli tomu.
Podla mna celkovo ma citlivejsiu kozu. A ked po muzovi... Tak duplom.
Co je ale fajn, ze nema mastnu kozu 🙏
Ja by som povedala pediatrovi čo povedala kožná a nech to on zhodnotí či treba alebo netreba ísť
@kvietok1233 uz s nim pojdem, podarilo sa zohnat termin do 2 tyzdnov. Nech mam aspon klud. Ale aj tie 2 tyzdne cakat. Ja som v brutal strese. Strasne som sa zlakla.
@dadis
@kvietok1233 A ma to uz asi rok.. Mozno aj viac. Kremy este zhorsovali, skinoren a tieto. Odkedy som ho odstrihla, tak to ma o moc lepsie.
Posielaju aj na rtg lavej ruky, ak vyska a vaha je poriadku?
Nemusis sa bat, keby aj prisli na najake indicie, ze dochadza k predcasnej puberte, budu to riesit.

A nebudes kludnejsia ak tam pojdete a nic nezistia? Ak zistia, tak to budete vcas riesit.