icon

Suchá pokožka u 4-mesačného bábätka. Máte tip na krém?

carolina37
7. máj 2026

Milé maminy,

Malinká bude mat 4 mesiace a už asi druhý alebo tretí týždeň ma suchu položku. Najprv to začalo tak že mala suché licka a teraz aj telo bruško ruky nohy. Máte s tým skúsenosti? Poprípade nejaký vhodný krem ? Zatiaľ som nešla ku kožnej áe ak to bude nutne pôjdem skúšala som natierať rôznymi mastičkami, skúsila som aj excipial mám pocit že to pomohlo trochu ale nieje to ešte úplne preč. Máte prosím nejaké odporúčanie na nejaký vhodný krem🙂? Ďakujem ❤️

katka533
Autor odpoveď zmazal
andrejka999
Autor odpoveď zmazal
veronikah96
7. máj 2026

Bioderma atoderm intensive baume 🙂 Vhodný aj na atopickú pokožku aj pokožku batoliat, bez parfumu. U nás to používame všetci - dcérka v podstate od narodenia, u mňa mi len tento krém zaberá na ekzém v zime. Veľmi rýchlo pomáhal aj na hocijaké vyrážky (reakcia po očkovaní a pod) alebo podráždenú pokožku.

anonym_215b7d
7. máj 2026

Nie je to krém, je to mlieko do kúpeľa, vytvorí na pokožke taký jemný mastný film
Dieťa neoplchnes, ani nešúchas uterákom. Krásne to premasti pokožku. Vieš to kúpiť bez predpisu, ale pediater to vie aj prepísať

https://www.benulekaren.sk/balneum-hermal-plus-...

michaelam2
7. máj 2026

Skus sa spytat pediatricky, nam vzdy predpisala krem co sa vyraba v lekarni s kyselinou mliecnou a krasne to pomohlo. Navyse zadarmo, bez doplatku. Nam tie znackove drahe kremy bud nepomohli alebo este zhorsili.

michaela329
7. máj 2026

No...my sme skúsili Bioderma, Aderma, Excipital, Bepanthen, Konopnu pre atopikov, aj tú mesiačikovú a potom ako sme vyhodili sto eur za krémy, sme aj tak skončili u kožnej - lebo už to bol ekzém dosť škaredý. Vyfasovali sme taký dobrý premasťujuci krém a na tie zapálené miesta kortikoidy (pár krát natreté a všetko zmizlo). Všetko v lekárni robené, ten.premasťujuci používa doteraz a nič lepšie sme nemali. A kúpať sme smeli len dvakrát do týždňa a to v linole (inak len sprchujem).

anonym_68a348
7. máj 2026

@carolina37 ahoj, až takú suchú podľa foto sme asi nemali aj keď🧐🤔, možno aj áno.
Doktorka keď syna zbadala, hneď povedala, že keďže má tak suchú pokožku, bude isto alergik. A tak aj je… takže sleduj či ti viac nevracia, či nevylúčiš mlieko v tvojej strave ak kojíš…(prejací sa až o 2 tt diéty)
Dali nám nato do kúpeľa pafínovú emulziu Oilatum a kožná dala ešte namiešať v lekárni krém tuším s kyselinou mliečnou a s tým sme doteraz. Mimo tej emulzie, ktorú už nepoužívame. Mydlo na pokožku dávame max raz týždenne.

anonym_632759
7. máj 2026

@carolina37 Praobycajna modrá Indulona je tiež dobrá na suchú pokožku

anonym_6b2fa9
7. máj 2026

Toto mával syn asi do 2 rokov. Pomáhalo pravidelne používanie balneum hermal a excipial - písala nám to obvodná lekárka.

tina505
7. máj 2026

Bioderma atoderm sprchovy gel aj krem

simca06022011
7. máj 2026

nemusis chodit so vsetkym ku koznej, urcite ti dobre poradi aj pediatricka a ak uzna ze treba ist kukoznej, urcite vas tam aj ona nasmeruje. Najrsko treba poriesit co pouzivate za kozmetiku a prostriedky na pranie/stravu. A pokozku premastovat.. netreba robit pokusy s xy kozmetikou. Nam napr pediatricka hned dala vzorky mlieka na premastenie, a bol super, cize kupili sme ten. dceru som velmi nedrhla, nemyslidla, ale mala obdobie ked najma tvar/lica mala taketo a vysusene. Tize netreba cakat ze to prejde hned a zarat.. osobne som dieta velmi nemydlila a kremovala po kazdom kupani, co sme pouzivali je myslim uz nepodstatne po tolkych rokoch :D

ivicatolic
7. máj 2026

@carolina37 nepoužívať žiadne krémy , umývať s bupi mydlom, po kúpeli celé bábo vymastiť olivovým olejom

katica312
8. máj 2026

@carolina37 infadolan z lekárne je super, nám ho odporučila kožná.

anonym_282cfd
8. máj 2026

@carolina37 pediater ti predpise s kys mliecnou

carolina37
autor
9. máj 2026

Ďakujem vam všetkým za radu❤️

timea_acsova
Včera o 08:47

Zdravím mamky. Aj my sme mali extrémne suchu, az šupinatu pokožku. Od narodenia, takže rovno smer dermatológ a ten nám odporučil TEOSKIN . Ten hustejší výživný. A do dvoch týždňov boli šupinky preč, po suchej koži sa už ani nezaprášilo 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 ešte aj dezert som zobrala doktorke z tej radosti za odporúčanie 😀