icon

Suché a červené miesta na koži bábätka

2. feb 2025

Prosím o radu , moja 3 mesačná dcérka má toto na tele, všimla som si to už dávnejšie ale mala len take suché miesta tak som myslela že to nič že má len suchu pokožku a asi ju mám viacej natierať , ale už sa to veľmi zhorsuje dnes ráno vyzerá už takto (pridám fotky) , čo to môže byt ?😞
Kupem ju od narodenia každý druhý deň , a používame kozmetiku Sebamed aj telové mlieko aj na zadok , kupem ju s Nivea baby , a používam persil sensitive na pranie.
V stredu ideme na prvé očkovanie k pediatricke , mám čakať do stredy a ukázať jej to alebo utekať už zajtra niekam ? A zaočkujú ju keď má takéto telíčko ?
Ďakujem za všetky rady

autor
2. feb 2025
stanulienkat
2. feb 2025

Treba s tým ísť ísť ku kožnej a očkovanie odložiť. Očividne sa jej niečo deje v tele a na očkovanie by mala byť úplne zdravá.

zuzanaete
2. feb 2025

Toto vyzera na ekzem. Treba riesit s koznou. Nieco vie poradit aj pediater, pripadne predpisat mast. Kupat iba v cistej vode, viacej raz za den premastovat, nosit oblecenie s bledymi farbami a iba cistu bavlnu, ziadna avivaz. Aj ked ma persil v nazve sensitive, stale moze byt na takuto pokozku nevhodny.

sasa1310
2. feb 2025

ekzém. Ja ako matka by som určite nedala zaočkovať takéto babätko

pribinak
2. feb 2025

Fuu, zrus všetko okrem čistej vody. Nepotrebuješ na kúpanie žiadne gely. Na pranie by som nedávala Avivaz ak dávaš a skúsila iný prášok či gél s označením sensitive a pridať plachanie navyše. Oblečenie len cistu bavlnu
Toto rozhodne nie je zdravá pokožka

V pondelok by som volala pediatricke

anketkarka
2. feb 2025

Atopická dermatitúda. Je to alergický prejav pokožky. Ak jej chceš pomocť, tak ju dnes okúp v odvare z ovsených vločiek. Ak máš možnosť z lekárne zohnať toto:
https://www.drmax.sk/a-derma-dermalibour-repara...
Nám to poradila kožna pri tejto diagnóze. Možno ju to svrbí alebo aj páli a toto jej to ukludní.

autor
2. feb 2025

Ďakujem vam za rady , takze skúsim okúpať len v čistej vode a natrieť s čím ?

pribinak
2. feb 2025
petamich
2. feb 2025

Idealne nicim a ak tak nejakym kremom vhodnym na atopicky ekzem -> Aderma alebo La Roche Lipikar alebo Bioderma Atoderm

nikpa
2. feb 2025

Nie v čistej vode, okup ju v tom co ti radí
@anketkarka a co najskôr na kožné.

lilli110
2. feb 2025

Ekzem. Moze byt z prac. prachu, z jedla, mlieka... podla mna dr odlozi ockovanie. Na skludnenie pokozky je dobry aj detsky ovseny kupel. My sme takto nejak vyzerali. U nas sa potvrdila v 5.mesiaci alergia na mliecnu bielkovinu. V lekarni zatial poradia nieco na premastenie...my napr.pouzivame Lipobase.

jesenzima
2. feb 2025

Ja by som ešte poradila kúpať čo najmenej. Umyvaj iba riťku, ale zvyšok tela čo najmenej do vody..

lucia147852
2. feb 2025

Určite neočkovať dieťa čo vyzerá takto. Je to atopicky ekzém. Treba testy na alergo. Dovtedy na pranie napr ten frosh, natierať lipobase. Okúpať v čistej, prevarenej vode. Nič by som zatiaľ so kúpeľa nedávala. Nám tak pedina odporučila voľačo kde bol aj výťažok zo pšenice a to peklo čo potom začalo neprajem nikomu, keďže sa zistilo neskôr, že dcéra ma kontaktnú alergiu na pšenicu. Kožný nadával, prečo sa dieťa v niečom machrilo bez predchádzajúceho vyšetrenia

lucia13022023
2. feb 2025

Ekzém. Chúďatko neboli ju to? Nesvrbi? Syn mal, no nie až v takejto miere a ten mal do krvi rozskrabanu hlavu.
Určite pediater, zajtra, a čím skôr na kožné. Zatiaľ by som tu pokožku nedrazdila ničím. Žiadne krémy, gély...
Môže to mať veľa pričiň. A očkovanie odložiť. Nech je na 100% zdravá.

nin12345
2. feb 2025

No ak sa to nahle takto zhorsilo ja by som do stredy radsej necakala a isla by som v pondelok este je malicka a to moze byt z hocicoho

gelifil
2. feb 2025

pchas na jej telo strasne vela chemie...su aj bio pracie prasky

amelia89
2. feb 2025

Ako mama dietata co si tymto preslo ti dam par rad ak chces:
- ockovat sa v akutnej faze ekzem nesmie, zhorsilo by sa to
- pricina ekzemu je bohuzial detektivna praca, u nas to bola alergia na kravsku bielkovinu, cize tam doslo k velkym obmedzeniam.
- pri ekzeme sa odporuca normalne kupat kazdy den, ale bud vodou alebo idealne neperfumovanymi, hypoalergennymi pripravkami napr. la roche posay syndet ap+
- musis suche miesta premastovat - bud la roche posay lipikar baume (alebo ina lekarenska hypoalergenna neparfumovana kozmetika) alebo potom mastou od dermarologa, niekedy sa clovek nevyhne ani kortikoidom ale su to kortikoidy lokalne - nemusis sa nicoho bať.
- oblecenie idealne z cistej bavlny a biele
- praci prasok pre ekzmatikov,nemoze to byt ani persil ani lovela ani nic podobne - precitaj si o tom
Hlavne treba riesit pricinu, ale normalne sa malym babatkam nerobia rozsiahle testy na alergie lebo nie je to vzdy vypovedné, drzim palce.

luciferka93
2. feb 2025

Skvelá vec je aj avene sprej, my sme používali na všeličo aj zaparenu ritku v lete keď mal malý a je to zázrak, tiež majú aj krémy na ekzém a pod, poradila nám to aj priamo kožná. Je to síce drahšie ale nedám dopustiť. Dá sa kúpiť aj priamo v Benu lekarni
https://www.notino.sk/avene/eau-thermale-termal...

pajaci
2. feb 2025

Atopický ekzem! Moja dcéra ním trpela dlhú dobu lekári mixovali kašičky mastičky krémy nič nepomohlo . Na chvíľu ustúpilo alebo sa stav zhoršil. Raz v lete dcéra mala sukničku holé nohy ekzém bol samozrejme viditeľný.Nahodne si to všimol starší pán v pokročilejsom veku a pýtal sa ma čo jej na to dávam. Poradil mi miesta potrieť jej vlastným močom neutierat nechať voľne vysušiť a natrieť modrou indulonou . Ekzém ustupovali až sa dcéra vyliečila úplne ! Každému kto mal podobný problém som poradila postup a pomohlo . Je to 30 rokov spätne ale ako vidím lekárska veda nepokrocila skôr naopak.
Ten pán si zaslúžil moju vďaku a klobúk dolu.

alexandra383
2. feb 2025

Mam skusenost. Kupat iba v cistej vode. A potom natierat kremom bioderma atoderm. Vyskusali sme viacero a tento jediny naozaj pomohol. Co sa tyka praskov/gelov na pranie, tak ziadna avivaz samozrejme a zo vsetkych detskych/sensitive gelov sa mi najviac osvedcil prave persil sensitive.

domka222
2. feb 2025

@anketkarka tento krém je výborný. Aj ja som s ním synovi natierala suché mapy na tele.

zuzudrnda
2. feb 2025

Koža je najväčší orgán na tele. Všetko vstrebe, zvlášť pri bábätku. Ovsené vločky do kúpeľa by mohli byť fajn a známej zabralo premastovanie domácim nechtikovym krémom. Určite kožná lekárka. Syn jej z toho postupne "vyrástol", ale vyradila veľa "chémie",neskôr zmena stravy.

titla
2. feb 2025

Atopicky ekzem. Hlavne premastovat pokozku. Co sa tyka konkretneho kremu, to je velmi individualne, co komu sadne. Objednaj dieta na imuno-alergologiu, ekzem byva prejav problemu. Vymenny listok da pediater. Ale priprav sa na to, ze najst dobreho imunoalergologa pre dieta je ako najst svaty gral. Vacsina neberie pacientov do 3 rokov a cakacky na termin su aj tristvrte roka.

deedol
2. feb 2025

V pondelok ku koznej ak nejaku zozenies, vymenny listok nepotrebujes. Na pranie frosch, kupat v cistej vode a natriet biodermou atoderm alebo niecim podobnym. A to za kolko dni sa jej takto zhorsilo?

matkahelka
2. feb 2025

Atopicky ekzem. umyvat v cistej vode. natierat excipialom niekolkokrat denne. a smer dermatolog. ockovat budete az sa to prelieceni. aj moja dcera ma ekzem.

pipimonterova
31. aug 2025
@pajaci

Atopický ekzem! Moja dcéra ním trpela dlhú dobu lekári mixovali kašičky mastičky krémy nič nepomohlo . Na chvíľu ustúpilo alebo sa stav zhoršil. Raz v lete dcéra mala sukničku holé nohy ekzém bol samozrejme viditeľný.Nahodne si to všimol starší pán v pokročilejsom veku a pýtal sa ma čo jej na to dávam. Poradil mi miesta potrieť jej vlastným močom neutierat nechať voľne vysušiť a natrieť modrou indulonou . Ekzém ustupovali až sa dcéra vyliečila úplne ! Každému kto mal podobný problém som poradila postup a pomohlo . Je to 30 rokov spätne ale ako vidím lekárska veda nepokrocila skôr naopak.
Ten pán si zaslúžil moju vďaku a klobúk dolu.

@pajaci no hej,ale toto je babatko.Ako sa chce prist k jeho moču???Z plienky ho nevyzmychas