icon

Suché ložiská až chrastičky na rukách a nohách

142230919213
18. mar 2015

Ahojte mamicky, chcem sa opýtať, ci niektora nema skusenosti s tzv. suchými loziskami na ruckach a nozickach. Su to akoby chrasticky ale bez krvi, nesupe sa to, vyzera to ako stvrdnuta koža.Boli sme pred viac ako mesiacom u kozneho lekára.Ten nam dal ichtamol, potom hormonálnu masticku(ale tu sme pouzili iba tri dni) a este olej nakupanie. Trochu sa to upravilo, no ked sme masticky vysadili je to tu zase. Tak sme boli opat na kontrole dnes a zase len dalsie mmasticky.Nevedia mi povedat z coho to je,no ja so m raz oprala veci malej v dospelackom prasku a mam pocit ze sa to vlecie odvtedy s nami.Hned som ale veci vyprala v detskom prasku ale zmena nenastala. Veci aj zehlim a utieram sufliky kazdy tyzden.Uz som zufala :/

pribinak
18. mar 2015

My mame velmi citlivú pokožku a nasa mudr nam dala Balneum, je to sójové mlieko, ktoré stretneš do vaničky a hotovo. Potom babo uterákom neutieras, len tak popritlacas, aby si bezotrela taky ten mastny film co sa na pokožke vytvorí
Nam to velmi pomohlo, na predpis je to len pár EUR

bubula_007
18. mar 2015

Mne to príde ako nejaký ekzém, podľa tvojho opisu je to podobne ako u nás. Ak ti kožný lekár nič nevysvetlil, tak sa spýtaj detského, veď potrebuješ vedieť, čomu sa vyhnúť atd. Môj to mal už ako babatko a vrátilo sa to tuto zimu po cca dvoch rokoch, vyvolali to orechy... 😖 a akú diagnózu napísali na papier?

sisu1ka
18. mar 2015

My máme niečo podobné, vraj seboroidná dermatitída, kožná nám dala krém antibiotický krém ten nám pomohol a potom ichtiol, stratilo sa to uplne a potom sa to vrátilo, zistili nám nakoniecj streptokoka vraj je to z toho tak sa teraz liečime aktibiotikami, natieram ju krémom La roche posay Lipikal AP+, výborný na zvlhčenie pokožky to nám velmi pomáha, dúfam že po vyliečení streptokoka budeme mať pokoj. Skús požiadať doktorku nech vám spraví stery z nosa a úst, moč aj stolicu, možno sa nájde niečo vnútorné čo spôsobuje kožné problémy.

142230919213
autor
18. mar 2015

Nieco podobne nam dali na koznom, tiez sa to pouziva do kupela a mam ju s tym aj umývať, vola sa to Oilatum Emollient...nevidim v tom vsak ziaden efekt :( malu to niekedy svrbi, a kedze este nerozprava tak to len vidim ked je holucka a skrabe sa. Dali nam aj Lipobazu na premastenie,ale ako pisem ziaden efekt.Ďalšia masticka sa nemoze pouzivat viac ako sedem dni, lebo zaťažuje oblicky. Na svrbenie jej mam davat dithiaden.No napchavajte rocne dieta s tabletkami kazdy den a mastite ho s nieč im co mu zatazuje obličky :(

142230919213
autor
18. mar 2015

Sisu1ka dakujem za radu, manzel mal tohto stafylokoka v nose a liecil sa ATB mohli sme to schytat od neho obe....

pralinkaaa
18. mar 2015

@142230919213 toto presne máme aj my, a je to vraj atopický ekzém, maste pomôžu ale iba kým sa nimi malý mastí - je to kortikoid, čiže ☹ inak tomá stále, tiež sa stále škriabe...mastím ho už všeličím,kedže nechcem ten kortikoid na kožné už ani nechodím,všetkým dávajú to isté-presne čo tebe- skúšala som kokos.olej, argánový, teraz konopný...no stále tomá ☹

miriamal
18. mar 2015

Aj moja mala to mala na rukach..pouzivala som aloe vera krem a zmizlo to.

pralinkaaa
18. mar 2015

@miriamal nemôžem poprosiť akypresne?

sisu1ka
18. mar 2015

@pralinkaaa skús hydratačné krémy nie olejové, my sme vymenili a pomohlo La roche posay Lipikal AP+

bubula_007
18. mar 2015

@142230919213 skús iného kožného, lebo toto co si napísala mi príde zbytočne, načo to vôbec predpísali??? Nám kozna dala vzorku krému Avene na ekzematicku pokožku a za pár dni, este sa vzorka ani neminula bolo vidieť zlepšenie na tvaricke. Ja fakt odporúčam zmeniť kožného.... a ten dithiaden... no dovi- dopo!!! 🙄

jeennyv
18. mar 2015

ja ked som bola mensia mala som podobne problemy a dokazala som sa aj do krvi rozskriabat..mne pomohol krem slovaderm, ktory sa bohuzial uz nevyraba, ale na nete stale figuruje info o nom a zlozenie cize ked najdes jemu podobny malo by to pomoct....

miriamal
18. mar 2015

@pralinkaaa mamina mi to objednava od kamaratky takze netusim aka firma to je..vsetko co mi doktorka nato predpisala nic nepomohlo az nakoniec mi mamina dala ten krem a s tym to zmizlo..dokonca aj starsia dcera si s tym mastila nohy kde mala exzem a vyrazne sa jej to zlepsilo

142230919213
autor
18. mar 2015

@bubula_007 asi fakt znením kožného, nevidim zmysel v tych mastickach ktore viac skodia jak pomahaju :(

142230919213
autor
18. mar 2015

@sisu1ka tie kremy su na predpis, alebo aj volnopredajne?

pralinkaaa
18. mar 2015

@miriamal ahaa a neni na obale? hrozne veľa je toho..☹

nikina17
18. mar 2015

Ahoj, my sme mali presne toto minulý rok v lete.Na kožnom nám dali kortikoidové maste. Prvá nezabrala, po druhej sa to zlepšilo a potom sme brali afloderm na udržanie stavu. Po 2 týždňoch sa nám to vrátilo. Tak sme šli opäť ku kožnej a dala námmasť (názov by som musela pozrieť ) a tá zabrala. Okrem toho sme dávali do kúpeľa oillatum a ten nám tiež pomohol. Zo začiatku som ho nielen pridávala do kúpeľa, ale som jej ním aj potrela ručičky, nechala chvíľu pôsobiť a opláchla. Pomohla aj následná dovolenka pri mori. vyrážky aj chrastičky zmizli. Odvtedy sa nám atopický ekzém nevrátil (klop, klop, klop) ale keďže má malá predispozíciu na alergiu po mojom manželovi máme čakať buď návrat ekzému, astmu alebo alergiu.
Inak ešte je aj krém z toho oilatumu a tým som ju natierala po okúpaní, ja fakt môžem len chváliť.

sisu1ka
19. mar 2015

@142230919213 volnopredajné, kupujem 400ml stojí okolo 17 EUR ale vydrží dlho

142230919213
autor
19. mar 2015

@nikina17 Presne toto, dali aj nam na koznom, na chvilu zaberie a potom sa to objavi opat :/ Ku moru sa este s malou nechystame, lebo ma len 15 mesiacov a cestovanie priam nenavidi :D

ivka_marek
19. mar 2015

@142230919213 ahoj aj moja to ma..akurat som išla hľadať podobnu tému. Ma suché loziska ktorá ju veľmi šteklia a stále sa skrabe akonahle ju vyzleciem. Ak ma dlhšie nehty tak až do krvi..mali sme uz všetky vami hore spominane kremy..nič nezabera...kozna povedala ze to musime vydruat kým jej nevyjdu zuby, ze tým tlakom je oslabena imunita a prejavuje sa to na kozy. Včera mi prislo koloidne striebro tak idem vyskúšať tým potierať. Tak isto sme boli na biorezonancii..vysli jej alergie na fuuru veci, od kravského mlieka cez psenicu az po roztoce. Teraz ma 14 mesiacov a ma to uz s prestávkami asi aj rok..

142230919213
autor
19. mar 2015

@ivka_marek Boze, dnes je alergia asi na všetko .. aj ja mam pocit , že naša malá niečo ma,davame zatial pozor len na arasidy a orechy. Ja neviem, ci aj ked my sme boli mali bolo tolko alergii? Nejde mi to do hlavy, ved papa vsetko to co som v jej veku jedla aj ja a nikdy som nemala problem :/ My nechtiky ani nemozme mat, lebo by sa zdrela.Akonahle su malinko vyrastene uz aj striham.Aj jej idu zubky, ale pocula som uz tolko moznosti z coho to moze byt 😖 ze uz ani sama neviem, kde je chyba :D

ivka_marek
19. mar 2015

@142230919213 po vysetreni a pohovore s tou doktorkou co to robila som trochu zmatena..
ja kojim a ona velmi nechce stale jest ine jedlo. Ja velmi na alergie neverim, neviem preco sa riesia stale len nasledky a nehlada sa pricina..ona by nemohla jest vobec nic, resp ja..na jednej strane mi doktorka povedala ze nema jest psenicu ale ze kuskus celozrnny moze (akoby kuskus nebol z psenice..)
ze kravske mlieko nemoze ale syr parmezán ano..

bubula_007
22. mar 2015

@sisu1ka ahojky, ten krém lipikar používate ako často? Po každom kúpaní a na celé telo, alebo len na postihnuté miesta? Kozna mi dala vzorky tohto krému a este Avene krému, obidva sa mi pozdávajú, neviem ktorý mam kúpiť. Dajú sa asi len v lekárni, však?

sisu1ka
22. mar 2015

@bubula_007 nám dala doktorka presne tie iste obe su relipidačné a mne sa viac pozdával ten Lipikar, kupila som ho v lekárni ale najdeš ho aj v eshopch možno aj lacnejšie, natieram ju celu má potomkrásnu vláčnu pokožku

bubula_007
23. mar 2015

@sisu1ka dakujem za info 🙂 môj ma suché miesta na stehnách, lakťoch, zápästí a tvaricke, len akurát keď mu idem tvar natierať, strasne protestuje. Neviem, prečo mu to tak vadí... 😕

ivka_marek
24. mar 2015

Ahojte, dnes sme boli an koznom na Kramaroch. Doktorka jej dala ten lipikar a este nejaky kortikoid, s tym ze zajtra ideme do nemocnice a naucia ma ako sa starat o pokozku..a dufam ze jej budu robit aj vysetrenia ako odber krvi a podobne..

sisu1ka
24. mar 2015

@ivka_marek trvaj na tom aby vám spravili stery z nosa a hrdla kvoli streptokokovi, nám sa to potvrdilo a po dobratí antibiotik konečne máme peknú pokožku

142230919213
autor
25. mar 2015

@ivka_marek drzime prsty a daj nam vediet ci sa to zlepsuje.

ivka_marek
26. mar 2015

@sisu1ka brali nam ster z nosa a krku, aj krv moc a stolicu.natieraju ju a obvezuju. Kupu v hypermangáne.
Dufam že tu nebudeme.dlho...

ivka_marek
26. mar 2015

@142230919213 ahoj, je to trochu lepšie. Vyššie som písala co jej robili. Su tu bojové podmienky pre matky...