icon

Sunar - fenyklový nápoj

saskia222
16. mar 2021

Ahojte mamicky, ktore kojite!
Chcela by som vediet vase skusenosti s tymto napojom.
Mam trojmesacnu dcerku, ktora nam doteraz spinkala celu noc. Je plne dojcena. Posledne dni sa nam vsak zacala v noci budit, puci sa, rozhadzuje rukami, silno cmula cumel, ked ju dam na prsnik cuca ako o zivot a pocujem silne pohyby v jej crevach 🙈. Co sa tyka kakania, kaka 1x denne, avsak odkedy tak zle spi napr nekaka 2 dni a potom kaka 4x denne.
No a teraz - jedine co sa zmenilo v mojej strave je ze som zacala pit tento napoj. Je mozne ze to na nu takto vplyva? Stalo sa to este niekomu? Nie je fenykel nahodou na zlepsenie travenia?🙈 kupila som si ho iba na skusku a xchuti mi ale bojim sa ze prave on sposobuje toto.
Dakujem za odpovede 🙂

Sunar - fenyklový nápoj
pininka1
•
16. mar 2021

Nase deti ho pili a v pohode. A boli aj mladsi, pomahalo to na brusko.

saskia222
autor
•
16. mar 2021

@pininka1 a od akeho veku ho pili prosim vas?

pininka1
•
16. mar 2021

@saskia222 prvy bol kojeny len kratko aj to s dokrmovanim, takze feniklovy caj pil uz ako dvojtyzdnovy. Druhy syn asi mesacny.

zuvelyn
•
16. mar 2021

Nie! Ved toto je to samý cukor, okolo fenyklu to len preslo. Kup detský feniklovy caj sypaný resp. v sackoch ked uz...

saskia222
autor
•
16. mar 2021

@zuvelyn Pila som v sackoch, chutil mi ale dosiel a bola som v Dm a videla to tak ze reku vyskusam. Ale teda nemalo by to malej sposobovat traviace problemy ano?

zuvelyn
•
16. mar 2021

@saskia222 je to pre deti, nemalo, ale ja by som to tak malemu babatku prosto nedala. Nie je na tom podla mna nic vhodne. V DM maju aj bio detsky sackovy caj, ja odtial kupujem, vezmi radsej ten a toto schovaj ked bude starsia alebo podaruj.

pininka1
•
16. mar 2021

@saskia222 tak ja radsej kupim certifikovany napoj pte deti, ako sacky v ktorych moze byt hocico. Moja sesternica sa venuje rozboru jedal a napojov pre deti ako vystudovana doktorka a sama nechape kde vznikaju tieto famy, ze je to akoze len cukor. Zato minule davali reportaz o rozbore cajov a vacsina dopadla zle, pretoze ti ktori ich vyrabaju ich kupuju za lacny peniaz od koho kolvek a dakujem, ja nedam decku bylinku niekde od hlavnej cesty.

natalia1619
•
16. mar 2021

@saskia222 ak som dobre pochopila tak ten caj pijes ty, nie babo, ze? Uz som tu v diskusii citala ze niektorym babatkam nerobil dobre fenyklovy caj ani ked ho pila mamicka a kojila. Ak je to hedine co si zmenila v strave a zacalo to malej zle robit tak vysad na par dni a uvidis ci sa to zlepsi u malej.

tosomja
•
16. mar 2021

Dcéra pila od jedného týždňa, bolo všetko ok. Syn pil a zduvalo ho, alebo ako to napísať, prdel nonstop a keď som čaj vyradila, bolo dobré. Pije čistú vodu a nechýba mu nič.
Fenykel je na trávenie, ale treba vedieť mieru.

evaachesa
•
16. mar 2021

Toto by som nedala piť žiadnemu dieťaťu, ani väčšiemu, celkovo tieto granulované čaje..pozri si zloženie, kde na prvom mieste je Glukóza a Maltodextrín 🤔 kúp radšej tento od Sonnetor. Obsahuje len celý fenikel v bio kvalite.
https://www.biomeat.sk/kategoria/napoje/caje/sy...

nika_m
•
16. mar 2021

Ja som sice dala synovi klasicky detsky feniklovy caj a nie tento sunar a aj ked som citala,ze je dobry na travenie tak praveze on kakal aj kazdy 3 den a mal tvrdu stolicu...ked som ho prestala davat, tak sa to zase vratilo do normalu (1x denne a lepsia konzistencia)...takze za mna ano, moze to sposobit aj problemy a mozno aj takto nepriamo ked ho pijes ty a dojcis...skus vynechat a uvidis ci to bude lepsie

zuvelyn
•
16. mar 2021

@pininka1 to nie fama, staci citat zlozenie ;) kolko veci pre deti je certifikovanych a je to v skutocnosti odpad ? ... ale ved nech kazda mama krmi cim uzna za vhodne 🙂

betka233
•
16. mar 2021

Ja som davala tie cajiky synovi, ako prvorodicka som nejako neriesila zlozenie a prisla som na to neskoro ze je dobre to riesit... synator odvtedy nechce pit ani cistu vodu, nieto este obycajny nesladeny caj... vypije len tieto sladke "drinky"... neodporucam s tymto absoluuutne zacinat, radsej nejake probiotika a masirovat brusko s Bupikom...

evaachesa
•
16. mar 2021

@saskia222 prípadne ak chceš čaj pre seba, tak zároveň aj na podporu dojčenia je dobrý Fenikel-rasca-aniz od Popradský 🙂

oblecenie99
•
16. mar 2021

Nás upozorňovala doktorka, že ten fenikel môže u niektorých odpáliť opačne, a naopak, spôsobiť tráviace problémy.. my sme nášmu nikdy nedávali ani čaje, ani tie sladené, stále som sa snažila čistú vodu (bol na UM) a kašľal na vodu. Po dlhých mesiacoch boja som to v lete vzdala a malému kúpila ten bio džús z DM, riedila vodou (pár kvapiek džúsu a veľa vody) a vtedy mi konečne začal piť. Čiže nie je to len o tom, ako si zvykne dieťa, ale niektorým proste nechutí len obyčajná voda :/ Ináč už má 14 mesiacov a v pohode vypije aj čistú vodu.

andreatytler
•
17. mar 2021

@saskia222 Citala som tu diskusiu, kde mamicka co kojila zacala pit feniklovy caj a dieta zacalo strajkovat pri kojeni.... takze ano, je mozne ze jeho problemy su sposobene tym feniklom co pijes.

saskia222
autor
•
18. mar 2021

Dakujem vsetkym za odpovede! No zatial som ho vysadila od toho 16.3. a mala vyzera ze sa ma lepsie, prestala sa pucit a prespala dnes zas celu noc konecne. A mam pocit ze aj mna menej naduva🙈. Uvidime dnes v noci ako bude, ale pride mi ze to bol ten problem. Takze Sunar putuje do kosa.

saskia222
autor
•
18. mar 2021

@natalia1619 ano ano pila som to ja, mala zatial okrem MM nic nepila 🙂 . Vyradim fenykel, dakujem 🙂

saskia222
autor
•
18. mar 2021

@evaachesa mala ho nepije, pila som ho ja, pisala som to 🙂