Svokra dáva piť surové vajíčko môjmu dvojročnému drobcovi
Ahoj
Chcem vás poprosiť o váš osobný názor. Moja svokra dáva piť SUROVÉ VAJÍČKO s tonou cukru môjmu 2r drobcovi. Ako som na to prišla? No "načapala" som ju pri tom. Vraj to nebolo prvý krát, a ja som tá zlá pretože malej to vraj "chutí" a nechcem to dovoliť ( vraj neviem čo dieťa potrebuje) ... včera keď som na to prišla neverila som vlastným očiam a najhoršie že večer mi dcéra zvracala prúdom ( ale to nechcem teraz rozoberať)...
Niesom žiadna BIO matka ale myslím si že takéto veci sa deťom dávať nemajú. Alebo som vyšinutá ja ?
@elizabet173
Keď niekdo zje žltok vajíčka s cukrom a nedaj bože vajíčko je zlé tak nebude vracať prúdom!!
Lebo bakterie sa rozmnožujú v tele truchu pomalsie
A ked uz vajicko bolo zle tak by nevracalo to dieta alebo by skoncilo v nemocnici.
Takze ono to vracalo z niecoho ineho
@elementissa
Keby ste aspoň trochu pregooglili niečo a žltku vajíčku tak by ste mali úplne iný názor!
Žĺtok vajíčka patrí medzi najzdravšie jedla na svete do dnešneho dňa!!
Použivasa v medicine,samozrejme nie na Slovensku
Použivaju ho vrcholový športovci na doplnenie si energii a vitamínov a ešte zopar veci ktoré obsahuje len žltok vajíčka.
Použivajú ho najluxusnejšie reštavrácie sveta,samozrejme taku na Slovensku nenajdete tak asi pre to o tom nič neviete.
V medicíne práve malím detom davaju a s cukrom aby to zjedli lebo na telo ma blahobytne účinky.
A vajce patrí medzi 3 najzdravšie jedla na celej planéte!
V niektorých krajinach je to priam pochúťka.
No a teraz tým terajšim pokrmom o ktorých sa dočítate že je to najlepšie pre vase dieťa a po niakom čase ho stahuju z regalov lebo niečo je nedostačujúce.
A mamutie stehna grilovali pred niekolkymi tisic rociami a zltok suroveho vajicka sa je do dnes.
Len tie moderne mamicky ktore sami to jedaval a su tu si robia histeriu kvoli niecom comu ani nerozumeju a nemaju ohladom toho ani kvapku informacii.
Staci googlit miesto pisania a trochu čítať alebo pozerat dokumentarne filmy miesto vysedavania a vypisovania neznalich vecí.
No a este ktomu cukru.
Cukor ako taky telo potrebuje bez toho by nebolo a radcej cukot nez tie moderne sladkosti ktoré cukot ani nevideli lebo s tym cukrom by to bolo ovela drahšie ale obsahuje sacharidy ktoré niesu z cukru.
Prave tie sa davaju do sladených napojov atd atd ktore oblubov kupuju mamicky pre ratolesti svoje.
Preboha, akoze niektoré svokry ozaj nemajú chybu. 😱🤦
@darkwomen pointa je ze Autorkinej dcere z tejto zdravej pochutky bolo zle ako pisala.. treba sa na to pozerat z tohto hladiska, nejde o salmonelozu..tiez je podla mna rozdiel ci sa jedna o farmarske vajcia alebo dopovane hormonmi.
Úplne mimo tému , ale keď to tu čítam , normálne sa obávam svojej nastávajúcej nevesty. Že nedať jej už nikdy vnúča 🤦♀️Pritom stačí len normálne vysvetliť…
Inak ak je to pravda, jedna sa asi o celosvetovy hoax… vsade nas ucia ze tato bakteria sa nachadza vnutri v bielku… ja som sa zatial nedocitala ze by to tak nebolo…
Toto je ináč celkom sranda, lebo tiež si pamätám z detstva, ako som vylizovala surové cesta a krémy, kde boli vajcia, z ryzoveho nákypu som si vždy pýtala za tanier ešte pred pečením 🙈 ale svojej dcére by som to dnes ani náhodou nedala, ešte aj varené vajcia robím radšej o 5 minút dlhšie, než o minútu kratšie.. hold, časy sa menia 😀
Vajcia sú najčastejšie kontaminované salmonelami na svojom povrchu. Vnútro vajca môže byť baktériami napadnuté pri porušení škrupiny – napríklad pri vytĺkaní vajec, alebo priamo vo vaječníkoch pri ochorení sliepky. Vajcia alebo potraviny nakazené salmonelami nemusia mať na začiatku žiadne znaky skazenosti.

v detských časoch som tiež mávala surové vajíčka, ale len prstom počas toho keď mamina miešala cesta na nejaké koláče, ale rozhodne nie piť vo veľkom množstve. Mrzí ma hlavne, že malé deti sa nevedia bránit, toto keby niekto mne urobil tak dostane vajcový pľuvanec do ksichtu, ani nie zo zloby ale z nechutenstva.