icon

Svrab u detí

ddodo
25. okt 2025

Dobrý večer, chcem sa opýtať či niekto z vás mal svrab....syn nam to doniesol zo škôlky a už sme stoho unavený celá rodina sa len škrabeme a už sme boli aj natretý infestoscapom. A aj 10% syrovou masťou a mam stále pocit ze nič nezaberá

anonym_df0cf6
25. okt 2025

Sirova masť

Musíte prať postelne a uteráky ideálne denne aspoň na začiatku liečby

anonym_64186e
25. okt 2025

@ddodo
Práve tým prechádzame, ale už nás nič nesvrbi a vyrážky zmizli, takže zatiali ok. Liečbu Infectoscabom ale musíme zopakovat. Všetko neustále periem a všetko doma vydezinfikovala Enviroscabom. Lekárka tvrdila, že je toho teraz strašne veľa.Ten Enviroscab je super inak, aj na iné. Brat robí v zdravotníctve, tiež to mal, zdá sa mi, že dostal na to niečo v tabletkách, Ivermectin? Držím palce, je to hnus.

majamat
25. okt 2025

moze vas svrbiet z viacerych dovodov.
ak ste boli natreti aj tym, aj tym, pravdepodobne to bolo ucinne, ale ka ste medzitym boli v kontakte s niekym so svrabom, mozetw ho mat znovu.
dalsia vec, ako to mate s opatrenaimi doma?
nestaci natriet, reba sa postarat o textil doma - vsetko poprat,a lebo aspon tyzden nepouzivat, idelne aby to prebehlo vysokou teplotou, kludne by stacila aj susicka.

da sa to urobit aj tak, ze si das cisto oprate veci ozehlene, ci zo susicky niekde bokom a co mas v skrini, nebudes nejaky cas pouzivat, rpiapdne ich vyhodis niekde na balkon vo vreci.
toto sa tyka aj postelneho pradla, roznych potahov, dek, tiez je treba postarat sa o calunenie, plysakov a pod. idelane je pouzit rozne spreje na nicenie svrabu a postriekat. ja mam zehlicku, co nehreje na moc vyosku teplotu tak som doma s nou behala aj po caluneni.

jednoducho treba porozmyslat nad vsetkym, co doma pouzivam,c i by ot tam nemohlo byt a ako to znicit.

svrab je menej skodlivy v porovnani s infektami dychcacich ciest, ale boj s nim je ovela horsi, ako s hocicim inym.

majamat
25. okt 2025

som zabudla dopisat.

koza moze svrbiet aj vtedy, ked roztoce uhynu v kozi a su tam zbytky.
tiez moze svrbiet, lebo je presusena z prirpavkov proti svrabu.

ja som bojovala 1/2r s hnusnym ekzemom z toho presusenia koze.

anonym_f1b1d1
27. okt 2025

Dobrý večer, my sme všetko vyhodili posteľ uteráky, periny hračky.... Tak už fakt nevieme kde môže byt chyba perieme na 90stupňov mame aj naparovač denne perieme

anonym_46a598
27. okt 2025
@anonym_f1b1d1

Dobrý večer, my sme všetko vyhodili posteľ uteráky, periny hračky.... Tak už fakt nevieme kde môže byt chyba perieme na 90stupňov mame aj naparovač denne perieme

@anonym_f1b1d1 dobry vecer. Nemyslite vazne, ze nic z toho nezaberá 😔 tiez sa liečim uz opakovane a trápim sa 2 mesiace, momentálne trpnem ci som nenakazila rodinu. Je to naozaj hrozna pliaga. Vy to mate doma všetci aj deti?

ddodo
autor
27. okt 2025
@anonym_46a598

@anonym_f1b1d1 dobry vecer. Nemyslite vazne, ze nic z toho nezaberá 😔 tiez sa liečim uz opakovane a trápim sa 2 mesiace, momentálne trpnem ci som nenakazila rodinu. Je to naozaj hrozna pliaga. Vy to mate doma všetci aj deti?

@anonym_46a598 dobrý večer,deti a manželka ja chvalabohu zatiaľ nie ale tiež som bol natretý infestoscapom..... Ale dnes som si všimol nové vyrážky tak sme sa stoho určite nezbavili.....pravdu vám poviem už sme unavený stoho

ddodo
autor
27. okt 2025
@anonym_46a598

@anonym_46a598 my od septembra kým nám pani doktorka určila diagnózu... A to som ja tlačil nanu.... Dúfam že nie ak nemáju vyrážky tak sa nemusíte báť

anonym_46a598
29. okt 2025
@ddodo

@anonym_46a598 my od septembra kým nám pani doktorka určila diagnózu... A to som ja tlačil nanu.... Dúfam že nie ak nemáju vyrážky tak sa nemusíte báť

@ddodo dakujem. Ako ste na tom? Nejaké zlepsenie? Ja tiez v podstate od septembra, raz preventivne infectoscab, inokedy ina diagnóza ale teraz som si uz bola takmer istá. Uz aj ostatní doma dostali sirovu mast a pranie žehlenie sušenie,to uz ani nehovorím,prepne mi z toho. Ja sa cítim celkom fajn,len sa strachujem o rodinu a aby sa to nemiesalo doma medzi nami

ddodo
autor
31. okt 2025
@anonym_46a598

@ddodo dakujem. Ako ste na tom? Nejaké zlepsenie? Ja tiez v podstate od septembra, raz preventivne infectoscab, inokedy ina diagnóza ale teraz som si uz bola takmer istá. Uz aj ostatní doma dostali sirovu mast a pranie žehlenie sušenie,to uz ani nehovorím,prepne mi z toho. Ja sa cítim celkom fajn,len sa strachujem o rodinu a aby sa to nemiesalo doma medzi nami

@anonym_46a598 my sme sa liečili 2 x infestoscapom, a 10% syrovou masťou....tak dúfam že sme sa stoho zbavili... Boli sme na kontrole a ta povedala že sme sa už vyliečili ale tak stále čakáme čo bude ďalej .... Každý deň všetko perieme posteľné, uteráky, oblečenie

lejduska
Autor odpoveď zmazal
anonym_46a598
3. nov 2025
@ddodo

@anonym_46a598 my sme sa liečili 2 x infestoscapom, a 10% syrovou masťou....tak dúfam že sme sa stoho zbavili... Boli sme na kontrole a ta povedala že sme sa už vyliečili ale tak stále čakáme čo bude ďalej .... Každý deň všetko perieme posteľné, uteráky, oblečenie

@ddodo jooj tak to držím palce aby to bolo uz prec a ste za vodou. Mozem sa opýtať ako dlho uz dodzriavate tie opatrenia v domácnosti a ako este plánujete? My tyzden a neviem kedy je bezpecne trochu polavit. Ja mam navyse ekzem/reakciu na tie maste takze trápenie nekonci, len dúfam, ze uz nebude ta pliaga 😔