Svrbenie a pálenie konečníka bez hemoroidov – čo to môže byť?
Máte niekto skúsenosti so svrbenim a palenim konecnika, bez bolesti a krvácania? V noci sa to úplne ukludni, ráno vstávam bez akéhokoľvek diskomfortu a po raňajkách s pohybom to opäť začne. Skúsila som capiky na hemoroidy, aj keď vonkajšie hemoroidy, napriek svrbeniu, ziadne nevidim a vnútorné neviem, ci mam, keďže pri stolici vôbec nekrvacam a nic ma neboli. Trhliny ziadne nevidím a vaginalnu mykozu vylučuje, na gynde som akurat bola. Masticky na hemoroidy som vyskúšala zatiaľ dve, pomáhajú na pocit srbenia, aj pálenia, ale bez nich sa to vracia. Počas dňa začne aj taky pocit akoby mierneho tlaku, ale ako vravím nič tam nevidím, že by som tam mala. V noci vsetko z toho uplne prejde. K doktorovi sa chystam, len chcem vedieť, či ma niekto presne s týmto skusenosti?
@mila06 joj nebola som na Mk prepac, diagnozu nepovedal, ani ster nic nevzal iba Imacort kym neodzneli priznaky a potom mam dlhodobo natierat Imazolom, dal nam este taku penu na umyvanie, treva to nariedit Cyteal sa vola, tak aj s tym obcas umyjem. Ale hadam sa ti uz odvtedy polepsilo. Obvodnej by som sa pytala kam treba ist...nas na to kozne poslali. Inac ja doteraz nechapem co to nas maly mohol mat, lebo hygienu sme dodrziavali aj predtym...nastastie to preslo lebo to bol des, tolko sa naplakal a moj muz najlepsi ze to iba mne robi cirkusy aby ma nastval ze nic mu nie je 😀
@bozenka67 pomáha ? u mňa zvonku pomohol zmierniť podráždenie herbalon s dubovou kôrou ale inak nič, chystám sa k dr. nech je to už navždy za mnou
@urshullita6541 ano detralex pomohol, uziva sa dlhodobo uplne v pohode a inak som si kupila aj taky krem hemostop ten obsahuje aj dubovu koru. Vzdy ked mam pocit ze sa to vracia tak natoeram par dni s tymto kremom. Inak nepouzivam po velkej uz normalny taoletny papier ale iba zvhceny s dubovou korou alebo ten procto care s DM. Sprcha vzdy ked sa da a do noveho byvania ideme davat toaletu so sprchou 2in1.
@bozenka67 ja bravčové veľmi nejem. Sedavé zamestnanie mám ale odkedy si dávam pozor na histamin tak mi nič nie je.
@terry658 tak ked mas nejaku intoleranciu alebo alergiu to moze sekundarne sposobovat aj kadejake ine problemy. No u ostatnych ludi, ktori nie su alergici a nemaju intoleranciu na nic hemoroidy vo vseobecnosti sposobuje sedave zamestnanie, malo pohybu, stres, vela masa v strave, proste nie uplne najlepsi zivotny styl. A to dokonca aj u mladych ludi a adolescentov. Akurat mi jedna vravela tento tyzden, ze mala dlhodobo problemy s klbami, nakoniec sa po dlhom badani dopracovala az na alergologiu, kde jej zistili nejake potravinove alergia. Vysadila na co je alergicka a klby prestali boliet.
@terry658 tak ked mas nejaku intoleranciu alebo alergiu to moze sekundarne sposobovat aj kadejake ine problemy. No u ostatnych ludi, ktori nie su alergici a nemaju intoleranciu na nic hemoroidy vo vseobecnosti sposobuje sedave zamestnanie, malo pohybu, stres, vela masa v strave, proste nie uplne najlepsi zivotny styl. A to dokonca aj u mladych ludi a adolescentov. Akurat mi jedna vravela tento tyzden, ze mala dlhodobo problemy s klbami, nakoniec sa po dlhom badani dopracovala az na alergologiu, kde jej zistili nejake potravinove alergia. Vysadila na co je alergicka a klby prestali boliet.
@bozenka67 ja som mala len svrbenie nie hemeroidy

@ysseba po akej dobe od momentu kedy ti to začalo si mala pulzovanie a potom krv? Aj palenie si pociťovala? A v noci všetky priznaky odzneli?