Svrbiaca pokožka hlavy u 18 mesačného dieťaťa

andelok
3. júl 2013

Ahojte maminy, potrebujem sa poradit, kym skocim s malou ku koznej. Dcerka (18 mesiacov) si uz zopar dni strasne skriabe hlavu, ale len ked sa spoti. Cize vzdy pri zaspavani (ked zaspava, tak sa upoti) a vonku ked sme na slnku a hlava sa jej poti v klobuciku. Kedze ma malo vlaskov, vidim jej pokozku hlavy a ma ju uplne bez vyrazok, supiniek alebo zacervenania, jednoducho tam nema nic. Napadlo nas, ci nema stipanec od komara, ale nic tam nevidno a skriabe si to uz asi tyzden. Urcite to suvisi s potenim, ale ako? Stretli ste sa s tym uz? Dakujem za nazory.

vonicka
3. júl 2013

Ahoj, to iste mavame aj my, moj syn ma 17 mesiacov. Skrabe sa ako blazon vzdy ked sa spooti. Ma vela vlasov a tiez tam nema ziadne vyrazky a pod. Je to vzdy lepsie, ked ho dam poriadne nakratko ostrihat, vtedy sa zrejme na hlave ovela menej poti. Teraz som ho davala strihat pred tyzdnom a dnes som si uvedomila, ze sa prvykrat odvtedy skrabal na hlave, ale to bude urcite aj tym teplom. Podla mna s tym nic moc neurobis, aspon oplachnut hlavu pri kazdom kupani.

matozazzo
3. júl 2013

Bud kratsie vlasy a satku tenku a nie klobucik,aby bola hlavicka vetrana, vlasky na nej dychali. Pokial tam nic nema (napadli mi aj vsi), tak potom osprchovat bez samponu len cistou vodou..

aristka
3. júl 2013

jemne jej pokožku hlavičky poprašuj deckým púdrom a ak je to z potu tak to prestane..