icon

Syn 6 dní nekakal: Kedy ísť do nemocnice?

babyttcirl
27. dec 2024

Ahojte,

Moj 4 rocny syn uz 6 dni nekakal. Skúšam všetko ako vždy a on nie a nie sa vykakat. Mam uz dat easylax alebo rovno nemocnica?

Strana
z2
fidorka7
27. dec 2024

@babyttcirl čo tak zdvihnúť telefón a poradiť sa s pediatrom?
a má aj nejaké ťažkosti? bolí ho bruško?

lucia147852
27. dec 2024

Nechápem prečo si easylax už nepoužila keď máte tieto problémy. Ale ok. Ako píše vyššie, je pracovný deň. Volať pediatra

mamina7070
27. dec 2024

a co si urobila preto aby sa vykakal? ak tak pediater ale mala si dat napr slivkovu stavu teplu stavu z jablk prehanadlo glycerinovy cipok
ma dostatok pohybu? to pomaha plus pocvicit atd

tulipanik12
27. dec 2024

@babyttcirl podľa mňa najlepšia najrýchlejšia a najúčinnejšia metóda je obyčajný klystír.

babyttcirl
autor
27. dec 2024

@mamina7070 urobila som všetko možné okrem klystira

sweaaa
27. dec 2024

@tulipanik12 ale len ak je to v hrubom čreve

sweaaa
27. dec 2024

@babyttcirl laktulozu kúp v lekárni a potom veľa vody vypiť

mamina7070
27. dec 2024

@babyttcirl tak k pediatricke

ahhola
27. dec 2024

Pekne ho oblec, chod niekam na turu, adpon 2 km, alebo po nakupakoch, co mas po ruke, crievka sa tiez rozhybu a mozno este vonku to pojde. Nalacno teple mlieko niekedy pomoze.

shee11
27. dec 2024

Easylax, po ňom sa vykakať. Potom nasadiť liek Forlax.

sense
27. dec 2024

Ms bolesti? Má dosť pohybu. Ak nepomáha odvar z vločiek, slivková šťava, kyslomliecne produkty, vynechanie cukru, skús duphalac plus veľa tekutín a pohyb. A ak si vyskúšala aj to s nepomohlo tak smer lekár. A ak má bolesti tak zavolaj k lekárovi

koniarova
27. dec 2024

Daj mu easylax. Nad čím preboha rozmýšľaš? Veď to ho nezabije. Už dávno si ho mala dať.

bystrozraky
Autor odpoveď zmazal
7miriam77
27. dec 2024

6 dní je podľa mňa veľmi dlhý čas, keď sa malé dieťa nevyprazdnuje. Ja by som určite dnes išla k dr

babyttcirl
autor
27. dec 2024

@sense bolesti nemá, brucho ma mäkké, dala som Lactecon a všetko ovocie kapsicky atd. Cvičíme, všetko. Idem dat easylax

sense
27. dec 2024

@babyttcirl treba veľa tekutín ale veľa.

yoxinka
27. dec 2024

Moja dcéra má stavy nekakania, najdlhšie nekakala 16 dní. Áno, 16 dní. Týždeň bola úplna normálka. Nemala žiadne bolesti, bola úplne v pohode, v pohode jedla, pila, hrala sa. Jediný na totálku vynervovaný človek som bola ja. Volala som pediatričke, a ona mi povedala, že to je na 100% v hlave, čím viac haló sa okolo toho bude robiť, tým to bude horšie. Odporučila maximálne upraviť stravu, nasadiť magrogol, veľa ovocia, tekutiny, žiadne sladkosti, vysadiť mlieko … no diéta. A povedala mi, že pokiaľ nemá bolesti, do nemock by nešla, lebo to celú situáciu len zhorší. Dieťa si po 17 dňoch sadlo na WC a vykakalo sa akoby nič. Neviem, nepoznám tvoje dieťa. My sme s týmto bojovali pri starších deťoch a aj pri dcére, keď bola mladšia. Pozri si niečo o psychogénnej zápche, keď je to situácia tvojho dieťaťa, všetky cirkusy okolo to zhoršia a problém sa zhorší.

ina2405
27. dec 2024

@bystrozraky to dieťa neumrelo kvôli toxínom zo zápchy.
@autorka, podaj ten easylax.

yoxinka
27. dec 2024

@bystrozraky
Ty si inak normálny … napíšeš matke, že nemá robiť paniku a v ďalšej vete, že dieťa umrelo, lebo 8 dní nekakalo???? Moje dieťa 8 dní nekakalo úplne bežne, nič sa mu nestalo. Jasné, nie je to ideál a situácia, ale prestaň tu šíriť bludy, prosím ťa.

koniarova
27. dec 2024

@babyttcirl bude to dobré.👍👍👍

bystrozraky
27. dec 2024

@yoxinka ok, moj prspevok maze a zodpovednost je na tebe

ina2405
27. dec 2024

@bystrozraky prečítaj si, čo sa v tom článku píše. Nezabili ho toxíny zo zápchy.

yoxinka
27. dec 2024

@bystrozraky
Aká zodpovednosť je na mne??? Ty si vôbec ten článok čítal?????? Ty si ozaj mimo 🤦‍♀️

bystrozraky
27. dec 2024

@yoxinka Ano cital som ho este v 2016 ked ho pisali a preto je dolezite podla mna abby ho autorka citala tiez, aby zbranila chybam ktore vtedy tam nastali. V kazdom clanku co som cital, bolo napisane, ze po 6 dnoch sa ma vyhladat odpborna pomoc. Ale hlavne, ze ty to vies najlepsie.

yoxinka
27. dec 2024

@bystrozraky
Napísala som autorke dlhý príspevok, kde vysvetľujem svoju situáciu a obšírne píšem o mojom probléme s nekakaním dieťaťa. Zažila som to totiž so všetkými mojimi deťmi cca v tom veku. Zároveň píšem, že neviem presne, aký problém má dieťa autorky, ale poukazujem na psychický aspekt, ktorý je veľmi častý. Tak sa, prosím ťa, upokoj a keď sa chceš vyjadrovať k mojim príspevkom, čítaj všetky.

stanulienkat
27. dec 2024

Cipok si mu dala? Pije dost tekutin? Pohyb ma? Nechapem obchadzanie pediatra a mamicky si to rovno šinu do nemocnice.

babyttcirl
autor
27. dec 2024

@yoxinka toto je presne ten prípad!! On sa boji ze to prvé kako je veľké a ho nevytlaci!!! Takže psychika uplne. A dobea správa je ze sa akurát vykakal- po 5.5 dňoch. Bolo toho veľa!! A a ano, ja som na prášky🙂 takže ďakujem za skusenost.

babyttcirl
autor
27. dec 2024

@koniarova vykakany po 5.5 dňoch a easylaxe!!! 🙂 ďakujem!!

koniarova
27. dec 2024

@babyttcirl super. ❤️❤️

koniarova
27. dec 2024

@koniarova nabudúce daj skôr ten easylax. Pomôže mu.

Strana
z2