Syn 6 dní nekakal: Kedy ísť do nemocnice?
Ahojte,
Moj 4 rocny syn uz 6 dni nekakal. Skúšam všetko ako vždy a on nie a nie sa vykakat. Mam uz dat easylax alebo rovno nemocnica?
Nechápem prečo si easylax už nepoužila keď máte tieto problémy. Ale ok. Ako píše vyššie, je pracovný deň. Volať pediatra
a co si urobila preto aby sa vykakal? ak tak pediater ale mala si dat napr slivkovu stavu teplu stavu z jablk prehanadlo glycerinovy cipok
ma dostatok pohybu? to pomaha plus pocvicit atd
@babyttcirl podľa mňa najlepšia najrýchlejšia a najúčinnejšia metóda je obyčajný klystír.
@mamina7070 urobila som všetko možné okrem klystira
@tulipanik12 ale len ak je to v hrubom čreve
@babyttcirl laktulozu kúp v lekárni a potom veľa vody vypiť
@babyttcirl tak k pediatricke
Pekne ho oblec, chod niekam na turu, adpon 2 km, alebo po nakupakoch, co mas po ruke, crievka sa tiez rozhybu a mozno este vonku to pojde. Nalacno teple mlieko niekedy pomoze.
Easylax, po ňom sa vykakať. Potom nasadiť liek Forlax.
Ms bolesti? Má dosť pohybu. Ak nepomáha odvar z vločiek, slivková šťava, kyslomliecne produkty, vynechanie cukru, skús duphalac plus veľa tekutín a pohyb. A ak si vyskúšala aj to s nepomohlo tak smer lekár. A ak má bolesti tak zavolaj k lekárovi
Daj mu easylax. Nad čím preboha rozmýšľaš? Veď to ho nezabije. Už dávno si ho mala dať.
6 dní je podľa mňa veľmi dlhý čas, keď sa malé dieťa nevyprazdnuje. Ja by som určite dnes išla k dr
@sense bolesti nemá, brucho ma mäkké, dala som Lactecon a všetko ovocie kapsicky atd. Cvičíme, všetko. Idem dat easylax
@babyttcirl treba veľa tekutín ale veľa.
Moja dcéra má stavy nekakania, najdlhšie nekakala 16 dní. Áno, 16 dní. Týždeň bola úplna normálka. Nemala žiadne bolesti, bola úplne v pohode, v pohode jedla, pila, hrala sa. Jediný na totálku vynervovaný človek som bola ja. Volala som pediatričke, a ona mi povedala, že to je na 100% v hlave, čím viac haló sa okolo toho bude robiť, tým to bude horšie. Odporučila maximálne upraviť stravu, nasadiť magrogol, veľa ovocia, tekutiny, žiadne sladkosti, vysadiť mlieko … no diéta. A povedala mi, že pokiaľ nemá bolesti, do nemock by nešla, lebo to celú situáciu len zhorší. Dieťa si po 17 dňoch sadlo na WC a vykakalo sa akoby nič. Neviem, nepoznám tvoje dieťa. My sme s týmto bojovali pri starších deťoch a aj pri dcére, keď bola mladšia. Pozri si niečo o psychogénnej zápche, keď je to situácia tvojho dieťaťa, všetky cirkusy okolo to zhoršia a problém sa zhorší.
@bystrozraky to dieťa neumrelo kvôli toxínom zo zápchy.
@autorka, podaj ten easylax.
@bystrozraky
Ty si inak normálny … napíšeš matke, že nemá robiť paniku a v ďalšej vete, že dieťa umrelo, lebo 8 dní nekakalo???? Moje dieťa 8 dní nekakalo úplne bežne, nič sa mu nestalo. Jasné, nie je to ideál a situácia, ale prestaň tu šíriť bludy, prosím ťa.
@babyttcirl bude to dobré.👍👍👍
@yoxinka ok, moj prspevok maze a zodpovednost je na tebe
@bystrozraky prečítaj si, čo sa v tom článku píše. Nezabili ho toxíny zo zápchy.
@bystrozraky
Aká zodpovednosť je na mne??? Ty si vôbec ten článok čítal?????? Ty si ozaj mimo 🤦♀️
@yoxinka Ano cital som ho este v 2016 ked ho pisali a preto je dolezite podla mna abby ho autorka citala tiez, aby zbranila chybam ktore vtedy tam nastali. V kazdom clanku co som cital, bolo napisane, ze po 6 dnoch sa ma vyhladat odpborna pomoc. Ale hlavne, ze ty to vies najlepsie.
@bystrozraky
Napísala som autorke dlhý príspevok, kde vysvetľujem svoju situáciu a obšírne píšem o mojom probléme s nekakaním dieťaťa. Zažila som to totiž so všetkými mojimi deťmi cca v tom veku. Zároveň píšem, že neviem presne, aký problém má dieťa autorky, ale poukazujem na psychický aspekt, ktorý je veľmi častý. Tak sa, prosím ťa, upokoj a keď sa chceš vyjadrovať k mojim príspevkom, čítaj všetky.
Cipok si mu dala? Pije dost tekutin? Pohyb ma? Nechapem obchadzanie pediatra a mamicky si to rovno šinu do nemocnice.
@yoxinka toto je presne ten prípad!! On sa boji ze to prvé kako je veľké a ho nevytlaci!!! Takže psychika uplne. A dobea správa je ze sa akurát vykakal- po 5.5 dňoch. Bolo toho veľa!! A a ano, ja som na prášky🙂 takže ďakujem za skusenost.
@koniarova vykakany po 5.5 dňoch a easylaxe!!! 🙂 ďakujem!!
@babyttcirl super. ❤️❤️

@babyttcirl čo tak zdvihnúť telefón a poradiť sa s pediatrom?
a má aj nejaké ťažkosti? bolí ho bruško?