icon

Syn asi vypil Fixinelu na wc

nina88
9. feb 2012

Prosim poradte mi,dnes mi stala hrozna vec,mALEHO som nasla ako ma v ruke fixinelu a pluje,okamzite som letela na kramare,kde nas prijali,no po vsetkych vysetreniach to vyzera tak,ze to len olizal,nema ziadne tazkosti,nic akurat zajtra mu chcu pre istotu robit gastroskopiu v narkoze ci nema pazerak podrazdeny, som z toho nestastna,stalo sa vam nieco podobne? Myslite ze by bol tak v pohode,keby to mal? Ma 19 mesiacov. A cistiace mam pod zamkom,to nie je som ich tam dala. (to len pre take co ma tu ukamenuju...) Prosim pomoc.

latvia
9. feb 2012

bud si ista, ze ak by sa jej napil, tak by v pohode nebol
@nina88

viki2912
9. feb 2012

ak by sa napil fizineli,zvracal by,citila by si z jeho pusinky silny zapach,aspon podla mna...zbytocne mu budu robit fibroskopiu,mne to robili,je to silA!ak bude v pohode,ja by som to nedavala....a bud opatrna....

sympa1
9. feb 2012

@nina88 istota je istota...pre dobry pocit urcite by som sla na vysetrenie

p.j.jacky
9. feb 2012

Ak sa mu doteraz nic nestalo ,asi je to ok?papa?pije?smeje sa? je aktivny?neplace? ak by to bolo naozaj vazne, nepustili by vas ze nemocnice a zakrocili by hned...ja by som dieta asi do narkoze nedala,ked je v poriadku.Dohodla by som sa s lekarom,len na nejakom prelieceni,ak by to bolo nevyhnutne ale hned tak male dieta dat na uspavaci stol asi nie.... 😒

jabadaba
9. feb 2012

neboj, zrejme sa nenapil. Nam sa stalo kedysi nieco podobne, dieta oblizlo flasu s Denk Mit sajrajtom. Plasili sme, volali pohotovost, ti nam obratom volali uz aj po konzultacii s toxikologiou, presli sme ako sa dieta citi, ake ma vonkajsie viditelne "zranenia", v tomto pripade poleptania a pod. Zaver - ak by sa napil, mal by poleptane uz usta co nemal. Tym padom to uzavreli, ze nic z obsahu nevypil, slo len o nase podozrenie. Nariadili nic nepodnikat, ziadne vyvovalanie vracania a pod. Takze, podla mna ak tvoje dietatko nema poleptaniny na perach ci vo vnutri ust, tak je vysokopravdepodobne, ze sa nenapilo a tym padom nema ani pazerak poskodeny. Skontroluj mu pusinku, predpokladam, ze to mu robili aj na pohotovosti. Nechapem preco Ta teda vyplasili gastro vysetrenim. Drzim paste, aby ste boli skutocne v pohodke, verim, ze mas len strach a je zbytocny. 😉

raffaella
9. feb 2012

@nina88 to sa moze stat kazdemu, ziadne dieta sa neda na 100 percent ustrazit, nebud uz pre to smutna..dolezite, ze si si to skoro vsimla a nestalo sa nic tragicke. Ja by som to vysetrenie dala urobit, predsa ti to nenavrhli len tak...nie som zdaleka typ cloveka, co leti s kazdym problemom za lekarom, ale nemyslim si, ze sa da vzdy vidiet vsetko len zvonka. Nikto tu nie je lekar zrejme od fachu, takze ak ti to poradili odbornici tam, tak nevahaj. Zase ved mu nejde robit nic strasne, su ovela horsie vysetrenia...drzim palce, nech dobre dopadnete.

alex31
9. feb 2012

@nina88 ... tiez si myslim ze ak by sa ju napil tak by mu uz nieco bolo ale kedze ja som v takychto veciach dost stresmenka tak by som radsej isla na vysetrenie a mala uplnu istotu ... mnohe veci z vonku nemusia byt viditelne aj dlhsi cas ... drzim palce aby ste boli v poriadku ... a nemyslim si ze by ta mal niekto "komentovat" .. podla mna sa podobne veci mozu stat kazdemu aj tej najstarostlivejsej maminke ... deti su deti a niekedy jednoducho urobia a dostanu sa k tomu co by absolutne nikto necakal ... tak nech ste v poriadku

danka_ko
9. feb 2012

Nám sa tiež stalo :( podobné. Náš malý si glgol domestosu, Začal hrozne plakať a keď som dobehla do kúpelne, videla som ako pluje.. A z tych pluvancov mu obelela bundicka na par miestach. Fuj! Ja som tu flasu tam nechala, ked som umyvala, lebo som letela s inym kakat a tento maly sa mi zatial stihol vymotat z postielky a zajst do kupelne, kde sa svietilo. Zrejme ma hladal.
Ale nesla som s nim k lekarovi. Davala som mu pit a vobec nechcel. Potom mi kamoska z Ustavu lieciv povedala, ze v takych pripadoch je najlepsie volat nonstop linku toxikologickeho ustavu - ti vraj poradia presne podla nazvu pripravku, co dat, ci nedat jest/pit.
Bol taky cudny ten nas maly asi hodinku. No cudny, hlavne zarevany.. Ale potom v pohode, nic ziadne priznaky..

stardust
9. feb 2012

@nina88 bud rada, ze maly nebol smadny a ze Fixinela tak otrasne chuti 🙂

nina88
autor
10. feb 2012

@danka_ko No vidis,tvoj maly sa napil z domestosu aj plakal potom,moj maly len plul a nic. Keby sa napil,tiez si myslim,ze by plakal. Nema nic na puse ani nikde. Nedam mu to robit.

renatka100
10. feb 2012

cislo na non stop linku toxikologie na Kramaroch je 02/54774166
dajte si do mobilu, dufam ze sa vam nikdy nezide 🙂 🙂 🙂

katy1979
10. feb 2012

@nina88 tiez si myslim ze sa nenapil spraval by sa uplne inac a mal by aj nejake traviace tazkosti ci poleptania. Ale asi pre klud duse by som mu to vysetrenie dala urobit. radsej nic nezanedbat a urobit to vysetrenie zbytocne ako si potom nieco vycitat. A nema ta kto ukamenovat aj keby si to tam nechala ty. clovek nie je tvor neomylny a deti sa nedaju mat pernamentne na ociach.

bubelko
10. feb 2012

@nina88 nebola to sice fixinela, ale mladsi sa kupal v toalete, pricom sa namydlil tym vonavym kolieskom, co sa lepi do wc a aj si z neho okostoval. bola to chvilka, co starsi nezavrel po sebe wc a ja som nieco chystala, ked som pocula clapkanie. volala som rovno toxicku pohotovost, ti skontrolovali, ze ci sa mu mohlo nieco stat - ale kedze neslo o tekute cistidlo, ale o tu tuhu vonu, tak ma upozornili akurat co robit. musela som kupit kvapky proti peneniu v zaludku, aby ked bude vracat nevdychol penu. no a nic mu nebolo, len ja som bola 2 dni ako na ihlach, ci bude zvracat, ci bude mat hnacku, co a ako. len to olizal, nechutilo, ale vonalo, tak sa s tym cely namazal. ja mam cislo nasej toxikologie stale po ruke. ale pointa - nie si sama, komu sa to stalo. cistiace prostriedky mam vsetky vysoko, wc sme vzdy zatvarali a vidis - staci chvilka. a tiez mi to nebolo jedno, aj ked s odstupom casu, je mi to na smiech, ako bol "vyvonany".

nina88
autor
11. feb 2012

Dakujem vsetkym za odpovede,vcera som podpisala reverz a isli sme domov. Jedna doktorka mi to poradila. Ze maly je v poriadku. No a ked tak citam,ze kvapky proti peneniu,no mojmu malemu nedali celkom nic. Nic. ANi nic na neutralizaciu ph v zaludku,nic. Celkovo zasnem nad postupom aj nad vsetkym. Nase zdravotnictvo je jedna velka hruza,kazdy doktor iny nazor,chovaju sa k pacientom nadradene,vystrasenej matke nic nevysvetlia,no som sklamana. Nastastie je maly v poriadku. Este raz dakujem vsetkym...

petkave
11. feb 2012

@nina88 Môj malý ako 10-mesačný vypil Bref, ktorý sa dáva do záchoda ako osviežovač, ten gélový, jablkový... Jasné, že nás hneď nechali na detskom. Bolo to utrpenie. Vydržali sme to tam jednu noc, tiež som podpísala reverz a šli sme domov. Malému nič nebolo a oni nás tam chceli držať iba kvôli tomu, že poisťovňa im taký krátky pobyt nepreplatí!!! Neliečili ho nijako, nepozorovali, jediné, čo ich zaujímalo, boli papiere a údaje, koľko mal malý, keď sa narodil a podobné nepodstatné hlúposti 😠 Tiež som bola maximálne sklamaná z prístupu. Správali sa tam ku mne ako k nesvojprávnej a ešte ma poúčali o poriadku v domácnosti! No vyšla som z toho ako nezodpovedná matka. Aj som si tam poplakala, keď som sa vyhádala so sestričkou a s doktorom, no nakoniec som si vydupala pustenie domov. Hoci, žiadala som ich už od rána a pustili ma až niekedy po 15.00... Pre môjho neposedného syna to bolo utrpenie byť v izbe 3x2 m a nemôcť z nej ani výjsť... 😠