Syn je 3 dni vyhádzaný. Sú to kiahne?

erika7779
17. okt 2020

Zdravim syn je takto vyhadzany 3 dni..zhorsuje sa to..mozu to byt kiahne ??niesom si ista skor som to brala ze sa vysipal ze ma na nieco alergiu..ale nema horucky ani nic ine..len toto a svrbi ho to ,niektore ma rozškrabane do krvi a chrasta nakoniec..ma to aj na tvari ale malo..skor na bruchu a chrbtr najviac...na nohach malo.dakujem za rady..miestami ma ako kedby pkuzgieriki..mam ijst snim na poPohotovost??

katarinka89
17. okt 2020

@erika7779 s kiahnami určite nie na pohotovosť, sú infekčné, mala som kiahne ale toto mi teda máme nevyzerá.....skôr nejaký vysyp alergicky

nika82
17. okt 2020

Spýtajte sa v skupine zdravotnici na mk

elanor
17. okt 2020

miesta vysevu by aj sedeli na kiahne. Ale nieje dobre vidno na foto detail, takze naozaj neviem povedat ci ano ci nie.
Maju niektore v strede taky vodnaty naliaty pluzgierik? Nemusia mat vsetky, niektore mozu byt len take zacervenane pupaciky. A po par dnoch by sa vsetky postupne mali menit na chraticky.
Ak ho svrbi, daj mu fenistil, nech sa neskrabe. Lebo ak su to kiahne, jedak aby sa mu poskriabana nezabalila, a jednak bude mat po tych rozskriabanych jazvy. Tak hlavne na tvary nech sa ich snazi nechytat.

miskaradko
17. okt 2020

@erika7779 podla mna su to kiahne. Neskriabat,ostavaju jazvy do buducna. Nasadit dithiaden polovicku cim skor a ponatierat sudocremom.

mimkao
17. okt 2020

@erika7779 vyzerá to naozaj, ako kiahne. A vôbec pri nich nemusí byť teplota.

dejka77
17. okt 2020

Moze byt a moze sa to este zhorsit. Svrbi ho to? Teplotu nemusi mat.
@miskaradko Syn si neskrabal a aj tak mu ostali znacky a jamky.

uhnakova
17. okt 2020

budu to kiahne, tie byvaju aj vo vlasoch. Mojim detom fajn pomohol kratky kupel v hypermangane kazdy vecer. A ani moji nemali teploty.

ajsha123
17. okt 2020

Kiahne majú rôzne fázy. Začína to ako obyčajný pupak, po niekoľkých dňoch sa tam začne tvoriť akoby vodnatý pluzgier... Ten sa zmení na chrasticku. Teda počas tejto choroby nečakaj, ze všetky vyrážky budú stále rovnaké.
Stačí, ak z tých vyrážok nájdeš jednu s pluzgierom, tak su to kiahne. Určite s tym nechoďte na pohotovosť, ale v pondelok zavolaj dr., napíše to do zdr.zaznamu... Príp.predpise fenistil... A ak je ťažký priebeh, môže predpísať Inoprinosine.
Čo sa týka potierania, mne sa najlepšie osvedčilo potierat vyrážky tea tree oilom. Ten aj dezinfikuje, aj sťahuje svrbenie a nezostali nám chrasticky.

jkrausova
17. okt 2020

Dobry vecer, myslim si, ze na 99% su to kiahne.teplota byt nemusi. Nam pomohli hypermanganove kupele(zriedit na bledoruzovu farbu), mliečko tanno hermal(nieco ako tekuty puder) a fenistil(alebo ine antihistaminikum,aby zmiernilo svrbenie) su velmi infekcne, min.2tyzdne nesmie ist syn do kolektivu. Dufam,ze to zvladne,co najlepsie, bez komplikacii! Drzim palce

evalin88
17. okt 2020

Maly mal kiahne uplne bez teplot. Mal iba daco vyse roka, svokra tvrdila ze sú to potníčky, kým sa komplet nevysypal. Znášal to naozaj dobre, asi nevedel, že sa má poškrábať v tom veku.

ovaaa
18. okt 2020

Zavolaj lekarke, pripadne jej aj posli fotografie.U nas ma lekarka zvlast cakaren pre infekcnych a je ochotna zajist aj k dietatu. Ak sa vyrazky kazdym dnom pridavaju tak su to kiahne.Budu vsade ak ho zababusis do tepla vystupia von.

erika7779
autor
20. okt 2020

Dakujem za rady su to Kiahne...aj dcera dostala.😪😪😪😪😪