Syn je na jeho vek drobný, mám to riešiť?
Ahojte. Potrebujem radu.
Syn, 2r 8m, 93cm a 13kg. Je malicky, drobny, vzrastom skor prislucha detom okolo 2rokov. Odmieta jest maso, mlieko. Vyrobky z nich vsak zje. Zeleninu, ovocie papa na kila, s tym problem nemam. Starsi syn v jeho veku o 8cm vyssi. Viem, ze porovnavat netreba...ja 165cm, muz 185cm.
Mam to myslite, riesit skor ako na 3rocnej prehliadke? V septembri ide do akolky.
Dakujem
@nanka1986 ahoj, moj syn je o mesiac mladsi od tvojho, vyska rovnaka a ma 12kg. Vobec sa mi nezda nejaky drobny, akurat je trosku chudy. Ak si porovnam decka na ihrisku v jeho veku, vobec sa nevymyka z priemeru, co sa tyka vysky. Aj ked sme boli na zapise do skolky, zdalo sa mi, ze dokonca patri k tym vyssim. Co sa tyka vahy, tak ten moj papa tiez dost malo, ma aj nejake alergie. V roku vazil 8,5kg. Podla mna to zbytocne riesis.
@nanka1986 ak netrpí nechutenstvom by som to neriešila.Maso by mal ale jesť čo bude jesť v škôlke?aspon do polievky ho ukryt, alebo skús viac strukovinovych polievok namiesto toho.Co si pamätám syn sa v 3 rokoch vysvihol aj zmohutnel.mlieko vôbec nevadí, že nepije stačia smotanové jogurty, syry...
No a naša ma 5rokov a iba 105cm 16kg a neriešim
@nanka1986 moja dcera ma 5 rokov, 103cm a 13,5kg. Moja druha dcera bude mat na konci augusta 3 roky, ma 97cm a 13kg. Mojho brata syn ma 4 roky, 102cm a 13kg. Mojho brata mladsi syn ma 1 rok, 84cm a 11kg. :D fakt to neries. 🙂
Mame v rodine chlapceka, ma 3 a pol roka a 13kg...
moja 3,5 a ma 20 kg a 105 cm, cize je ako 4-5 rocny, najmladsi v triede a najvacsi a najtazsi, nohu ma tiez velku ma svoj vek. neriesim. maleho som si ho veru neuzila, :D
Moja dcerka ma presne take iste miery a vek a teda vobec sa mi nezda drobna v porovnani s rovesnikmi🙈
Ja mám tiež drobnejšieho chlapca, vždy taky bol,ale aj my sme nižší. No, ak vždy tak pomalšie rástol neriesila by som to ak rast prestal potom už ano 🙂 To maso , mlieko by má netrápilo. Keď s výrobkami nemá problem 🙂
moj bude mat 3r v septembri, ma okolo 93cm a 12kg.. je malicky, chuducky, papa za dvoch, ale aj skace a hybe sa za troch 😅 je sice o dost mensi ako jeho brat v tomto veku, ale nemyslim, ze to je nejake velmi zle.. kazdy je iny, mimo tabuliek urcite nie je, len je v tom nizsom priemere..
Nás má 2r 6m a váži 12,5 kg. Výšku neviem zmerať lebo je veľmi aktívny a nespolupracuje pri meraní, no je tak na úrovni rovesníkov. Mäso nejedáva, no zbožňuje strukoviny, tak tie máva takmer každý deň. Manžel je chudý, to má zrejme po ňom.
A ako to chceš riešiť? Moj má rok a pol, 88 cm a 12.2 kg, takže ešte drobnejsi, boli sne v juni u dr. A nič sa nerieši. Možno je ten menší po tebe.

Ak by sa vymykál z "tabuliek" ver, že doktorka by to riešila. Ale pre pokoj na dusi sa mozes opýtať. Podľa mňa dobehne, ved rastie do koľkých 16 rokov? Ci viac?