icon

Syn má 6 dní horúčky a ani antibiotiká nezabrali

aimy11
3. nov 2021

Ahojte , ma niekto skusenost? Sme v nemocnici uz treti den, maly ma 2 roky 8 mes. Horucky mu vyskocia vzdy na 39,5 aj do 40. Od soboty mal nasadeny zinnat , nezaberal, vcera vymenili za ine a dostava ich do zily ale ziadne zlepsenie zatial. Maly ma ciste hrdlo, nekasle, nema nadchu. Ma hnacky- nie casto. Crp mal naposledny 90. Na zrazenie teploty dostava cipky paralen ale trva 2 hod kym mu klesne aspon na 38,4. Takze cca iba hodinu je bez horucky. Nemali ste nieco podobne?
Hovoria ze to bude nejaka bakterialna infekcia. Vysledky zo stolice budu az cca o 2dni.

Strana
z2
mamajana
Autor odpoveď zmazal
mamajana
25. apr 2022

Ahojte, môj syn mal PIMS v decembri. Má 14 rokov, a taktiež to začalo obrovskými horúčkami, ktoré sa nedali zraziť. Na štvrtý deň sme sme sa dostali do nemocnice a najprv mu tiež nevedeli zistiť, čo mu je. Pridružili sa bolesti brucha a hnačky, viackrát bol pri ňom chirurg a napokon, keď vylúčili všetko ostatné usúdili, že je to PIMS. Preložili ho na JIS, nasadili liečbu. Bol tam dva týždne. Monitorovali mu srdiečko, tiež tam mal výpotky. Chodíme stále na kontroly ku kardiológovi, naposledy mal už aj tam dobré výsledky, celý sa dal doporiadku. Lekárom som nesmierne vďačná za všetko.
Včera mal však zas pozitívny výsledok testu na covid a tiež sa bojím, čo bude ďalej, dr.mi nevedia povedať, či sa to môže zopakovať, teda PIMS. No som dosť v strese.

aimy11
autor
25. apr 2022

@mamajana Ahoj moj mal opat covid pred mesiacom, zatial je vsetko ok, musim si zaklopat. Od Dr. co viem, u nich bol 4-te dieta ktore po Pims opat prekonalo covid a Pims sa nezopakoval. Vysledky ma v poriadku. Co sa tyka priebehu covidu- jeden den mal vysoke teploty, 1x vracal, druhy den uz iba zvysena teplota, nadcha, kasel, caste kychanie. Tusim 1x mal hnacku. Dokopy 5-6 dni to trvalo a potom uz iba upchaty nos pretrvaval dost dlho. Obvodna mu predpisala isoprinosine, erdomed na kasel, sprej do nosa plus vitaminy C,D teda nic specialne sa nepredpisuje detom po Pims ak sa nakazia opat. Dost ma to prekvapilo ale tak to je. Chapem ze si v strese,aj ja som este stale 😔 musime verit ze sa to uz nezopakuje

mamajana
25. apr 2022

@aimy11 Ďakujem, tak ste v poriadku. To je super. Musíme veriť, to je pravda. Môj zatiaľ nemá nič. Žiadne príznaky. Tak neviem. Dúfam že bude všetko ok.

mamajana
25. apr 2022

@aimy11 Držte sa, nech deti zdravé

eli1302
22. jún 2022

@aimy11 dobry den,prosim vas pri PIMS je aj CRP vysoke? Alebo to nie je pravidlo?dakujem

aimy11
autor
28. jún 2022

@eli1302 dobry den ano je vysoke a stale stupa az kym nie je podana spravna liecba

duratlicka
12. aug 2022

Dcérka 3 týždne po Covide mala opäť 38,2C, zvracala. Na druhý deň 38,7C, začali jej žltnúť bielka, volala som na pohotovosť, že jej mám odobrať moč. Vyzeral ako červené víno, množstvo krvi. Mysleli si, že má žltačku. Hospitalizácia - nízky hemoglobín, aj iné parametre. Rozkladali sa jej červené krvinky. Infúzie kortikoidov, následne tabletky. Hemolýza sa zastavila, no je ťažko anemická a 40mg kortikoidov. Postupne sa budú znižovať. Vyhodnotili to ako autoimunitnú hemolytickú anémiu (AIHA). Dostane ju vraj 1 dieťa z 5 miliónov detí.
Covid 19 je hnusobstvo. Prekonala ho za dva dni len so zvýšenou teplotou a o 3 týždne nám predtým úplne zdravé dieťa takmer zomrelo 😞

duratlicka
12. aug 2022

Reagovali sme rýchlo aj vďaka tomu, že sa v médiách veľa hovorilo o PIMS, takže keď presne po 3 týždňoch mala opäť teplotu, boli sme v strehu.

aimy11
autor
16. aug 2022

@duratlicka to je hrozne 😢 mozem sa opytat iba tak pre info kedy mala covid? Zaujima ma ci aj pri tychto variantoch moze vzniknut pims.

duratlicka
17. aug 2022

@aimy11 Pred mesiacom. Určite môže.

Strana
z2