Syn má hnačky zo Sab Simplexu. Mám mu ho dávať ďalej?

stanka02
11. okt 2010

Ahojte, lekarka malemu predpisala Sab Simplex, lebo mal nafuknute brusko a nevedel si odgrgnut. Davam mu ho 8 x 8 kvapiek, 4 den. No zda sa mi, ze ma hnacku, co pravdepodobne sposobilo, ze sa mu zaparil zadocek. Prebalujem bo kazde 2 hodinky, utieram mu zadocek len vlhkym tamponikom a potom susim, prilozenim.
Mam mu to teda davat nadalej v takych davkach? Zda sa mi, ze mu to je moc casto. Brusko uz nema nafuknute a aj si odgrgne.

sjusiquatro
11. okt 2010

Ahoj aj my berieme Sab Simplex 3x denne po 5 kvapiek....zatial nemame ziadne probremy aspon som nepostrehla...skus sa spytat dr. co povie ci to moze byt z tých kvapiek..

dijefcatko
7. máj 2011

skúsim oživiť túto otázku 🙂 Aj nás trápili koliky, hoci malá prdkala aj kakala normálne, ale tie večerné plače a kŕče čo mala, mi trhali srdce ☹ Po Espumisane mala síce zo začiatku redšiu stolicu, potom sa to upravilo, ale na koliku espumisan nezabral. Tak sme vyskúšali Sab Simplex a problém zmizol zo dňa na deň, lenže už pár dní po začatí užívania zredla dcérke stolica až tak, že väčšina sa vpije do plienky a len málo "kašičky" zostáva na plienke. Je to normálne? Môže to byť z tých kvapiek? Takúto stolicu má tak 5-6krát denne a je plne dojčená. Niekde som už čítala, že riedka stolica môže byť od hladu, ale to sa mi nechce veriť, to by asi plakala, keby bola hladná... Ja si na stravu dávam pozor.

angua27
8. máj 2011

ahojte,

@dijefcatko, keď bol môj syn vo veku Tvojej dcéry mali sme neskutočné problémy s kolikou. kakal, aj prdkal a napriek tomu večer o 21 hod. proste začali každý deň problémy, plače,... nasadila som Sab Simplex a problémy sa zmiernili a neskôr úplne prestali. prvý týždeň som dával 3x denne tuším 5 kvapiek neskôr už len 1x denne (pri večernom kojení) 5 kvapiek. stolica mu zredla podobne ako píšeš Ty, ale hladný nebol. krásne priberal aj naďalej a aj dokina povedala, že je všetko ok. bol plne kojení do 7 mesiaca a dovtedy sme používali aj Sab Simplex. ak si si neni istá, zbehni za lekárkou. ja osobne na Sab Simplex nedám dopustiť, veľmi nám pomohol. 😉

njonja
8. máj 2011

Ahoj, my sme tiez mali Sab Simplex a nedam na neho dopustit. Zbavili sme sa kolik. Mozno ze z neho su redsie tolice, neviem, nas pripad to nebol. Co sa tyka tej zaparenej ritky - no prebalovat kazde dve hodiny je dost zriedka pre tak male babo. Ja som prebalovala kazdu hodinu, pokial maly nespal, lebo stolica je agresivna a moj , neviem ako tvoje male, robil do kazdej plienky. A utierat obruskom je tiez zle, lebo su tam chemikalie, ktore im to este viac rozdrazdia (uvidis v neskorsom veku, ked ti uz bude vediet naznacit, co ho boli a co nie). Najlepsie je mu ritku vzdy umyt pod tecucou vodou, zlahka len prilozenim osusit, alebo dokonca vyvenovat, daj velmi vela Sudocremu a raz-dva ti to zmizne. Zapareny zadocek nema urcite zo Sab Simplexu, ale z toho, ze prilis dlho lezi v kake...

mibi41
5. jún 2011

Ahojte a ako ste davkovali sab simblex? Mam 7 týždnove babatko a tiež ma koliky, puci sa až scervena, s prdkaním moc problém nemá ale placka stále keď to na neho príde. Poraďte, ďakujem 🙂

cucuriedka
5. jún 2011

ja som davala 15 kvapiek pred kazdym jedenim od cca 5-6 tyzdnov, a zaberal nadherne.... lepsie nez espumisam, sab simplex mal lepsiu nejaku pomocnu latku na travenie ci co... plus este baby calm... ten je tiez velmo fajn.