Syn má vírusovú hnačku a zapareniny na zadočku

method001
20. mar 2021

Môj syn má virusovu hnačku a strašne zapareny na zadočku ale čo je horšie nechce nič jest iba sm

jaskolka
20. mar 2021

Neviem, čo je sm, ale pri hnacke je nechutenstvo normálne.Nepíšeš, aké je veľke dieťa, ak už väčšie, hlavne tekutiny mu dávaj, čaj, mineralku. Z jedla, suchare, piškóty, ryžový odvar, banán. Na zaparenu ritku hlavne čistá voda, vysušiť a sudocrem, rybia masť.

karhu
20. mar 2021

nie je zapareny, ale rozdrazdeny z tej hnacky.. po pokakani sa umyt jemnym mydlom a vodou, natriet kremom, nechat vetrat, alebo len v bavlne kolko sa da
hylak by mu nepomohol? lekar vravel co?

andreatytler
20. mar 2021

@method001 Hnackove hovienko je velmi drazdive na pokozku... treba vzdy okamzite prebalit a umyt a existujuce zapareniny okrem kremu a vody hlavne vetrat na vzduchu aspn 20 minut 3-4x denne... Ak sa bojis ze bude kakat kazdu chvilu na dlazku, daj bavlnene teplaciky na hole telo a tie hned vymen ked sa pokaka.

laura_222
20. mar 2021

@method001 umyt po kakani velmi jemne osusit idealne fenom na slabom stupni a dalej od zadocku, macat v repiku natriet sudokremom alebo imazolom.
Strava ako pisali baby vyssie aj podla veku, uvarena ryza, mrkvova polievka, biele pecivo nie cerstve, podla veku aj horka cokolada, z liekov hylak, cierne uhlie ak je babatko tak nekadex kvapky u nas super zaberali. A samozrejme vela tekutin, voda, cierny caj bez kofeinu ( detsky) osladeny glukopurom. Nasa mala hnackovala strasne ked jej isli zuby takze mam s tym bohate skusenosti. Rady co som pisala vyssie su od detskej gastroenterologicky.drzte sa