icon

Syn vylial na seba horúci čaj

jankajanka134
14. dec 2020
jankajanka134
autor
14. dec 2020

Synček na seba vylial čaj má niekto skúsenosť? Stalo sa aj Vám niečo podobne.... strašne si to vycitam. Popálil sinhrud a ručičku. Prilozila som studený uterák a sriahlo mu zápal.

laguna28
14. dec 2020

@jankajanka134 pomôže aj calcium masť alebo pantenol krém, alebo sprej

ladyvi
14. dec 2020

@jankajanka134 tak ak v klude spinka, tak asi to nebol az taky horuci caj. Inak by asi dost plakal a uz by ste boli na pohotovosti. A stavaju sa aj horsie nehody, ved si to nespravila naschval.

andreatytler
15. dec 2020

@jankajanka134 Kolko ma rokov a aka velka je plocha co si obaril a aka zla je popalenina... od tohto zalezi ci je lepsie ist na pohotovost alebo staci liecit doma.

matapo
15. dec 2020

...sestrin syn na seba prevratil horucu polievku kt. mu sestra nechala vychladnut, stiahol ju z linky na seba. Sli na pohotovost, bol v nemocnici 5 dni, mal 1 rok. Zahojilo sa nakoniec uplne, ale bolelo ho to priserne, aj koza mu trochu potom tochu liezla. Popalil si hrud, aj ruku aj rameno ☹ Ak je tvoj maly v pohode, nema to moc cervene, nerobia sa mu pluzgiere, tak to nebude take vazne, prikladaj studene obklady aby ho to tolko nebolelo.

sense
15. dec 2020

Ja som sa kedysi obliala prave zaluatym cajom , nieco sa studenym stiahlo nieco, kekar bol aj rak nutny nakolki slo o vacsiu plochu, distala son lalugen al tak nejako sa to volalo. Pn som bola 2 tyzdne nakolko nosenie unuformy cely den nebolo nic prijemne... takze ak ma velku plochu tak by som lekarovi aspon zavolala...

tatianka0000
15. dec 2020

Mne sa dcerka v piatok popalila na horucej vode, zalievala som caj , šmykla sa mi kanvica a rovno dcérke na koleno. Chvala bohu nie cela noha, hned som jej leginy vyzliekla a dala studeny uterak na to. V lekárni mi poradili panthenol sprej , to je taká pena, ze to je dobre na popaleniny. Ze to tu kožu tak zregeneruje, no poviem ti plakala som potom cely vecer , ze som nedala pozor . Ako ju to muselo strasne bolieť:( teraz uz nema okolo cervene , ani pluzgiere, uz sa nám to nastastie hoji , ale este to nema pekne , chudiatko moje :(

simsalabim
15. dec 2020

Ak je to iba mierne obarene a nie velka plocha , netreba to asi riesit. Mpzem mu to pripadne niecim natriet. Ialungen plus je uplne super masticka. Ja som sa na rure popalila tak, ze som mala pluzgier. Ochadila som vo vode, natrela Ialungenom a prelepila. A na druhy den, ked som si sla vymenit naplast pozeram, ze kde ten pluzgier je.... uplne som nechapala.

hettinka
15. dec 2020

@jankajanka134 nás v roku polievku, rovno na brucho, po plienke stieklo na nohu. Zachladila som mu to a išli sme na pohotovosť, keďže mal veľký pluzgier. Chodili sme na prevazy a pekne sa zapojilo, má tam síce dodnes biely fľak, našťastie na mieste, ktoré je pod plavkami.

562012
15. dec 2020

@jankajanka134 aj nám sa to stalo. Neboj bude v poriadku 😉 nemáme vôbec žiadne následky. A to na seba stiahol hneď ako som ho zaliala. Tiež som bola hotová, no chvalabohu všetko je ok. Stáva sa, nevycitaj si to.. 😉

mimisandra
Autor odpoveď zmazal
bavlnka92
15. dec 2020

minulú zimu (mal 2 roky) malý na seba stiahol práve zaliatu (zovretú) kávu. okamžite pluzgier a koža išla dole. proste muž sa nestihol ani otočiť aby položil kanvicu. nepomohlo ani chladenie ani panthenol museli sme na pohotovosť a potom chodiť na preväzovanie. popálil si okolie pazuchy - rameno, pod pazuchou, kus ruky, trochu na hrudi. 🙈 zostala mu malá jazva pri ruke. ja som zrovna v miestnosti nebola a muž nestihol zareagovať, stalo sa, čo už mám na to povedať. 🙊

alas20
15. dec 2020

Stalo sa nam nieco podobne, manzelke si syn tusim 1.5 - 2 roky stiahol na ruku horucu polievku. Velmi dolezite bolo 15 - 30 minut chladit hned potom - nie studenou vodou aby nedostal sok, ale vlaznou - skor do tepla - namoceny uterak je asi tiez dobry. Existuju specialne naplaste na popaleniny. Urcite by ho mal vidiet odbornik. Inak syn mal potom obrovsku jazvu, ale teraz ako osem rocny tam uz nema vobec ziadnu - proste nic, uplne hladka koza. Iba ked sa opali, tak to miesto ma trochu svetlejsie.

20erika07
15. dec 2020

Moj syn si spalil dost hlboko na vyfuku nohu a na chirurgii mu davali nejake naplaste so striebrom, no mam problem mu nájsť na nohe kde to mal vobec tak pekne sa mu to zahojilo , ale netusim co to mali za naplaste, uz po tyzdni to mal krasne

zuzankamalikova
15. dec 2020

@jankajanka134 stalo sa to aj mojej dcerke,ako 2,5 rocnej,tiez som si to strasne vyčitala,ze som ju neustriehla,no po case som si odpustila,nemohla som za to a chvala bohu dcerka nema ziadne jazvy ani nič....mali sme stastie,ze sme sa dostali zo Zv do Košic -Šace,tak je specializovane pracovisko na popaleniny,obareniny atd,im vďačim,ze dnes uz moja 9 rocna slečna je bez,jaziev....som štastna,ze to tak dopadlo..

jankajanka134
autor
16. dec 2020

Ďakujem Vám veľmi .... asi to blbo vyznie, ale som rada ženie som jediná ... strašne som sa cítila, ale stáva sa bohužiaľ .... obrovské ponaučenie .... boli sme na urgentnej pohotovosti pozreli ho 3 doktori a čo je veľmi zvláštne že si vylial úplne vriaci čaj videla som aký je červený dala som namočený uterák a volala na pohotovosť ... oni mi odporučili prísť hneď. Obliekla som ho a išla som tam.... keď som ho vyzliekla neverila som vlastným očiam ... nič absolútne nič tam nemal .... dívali sa na mna že kde to je ja že tu bolo to celé červene spálené a oni no asi ten uterák zabral ...... ďakujem každej z Vás za vaše úprimne slova a povzbudenie .... neželám to nikomu zažiť ... veľa šťastia

alas20
18. dec 2020

@jankajanka134 Nic tam nemal najme vdaka Tvojej reakcii. S tym rucnikom si zareagovala skvelo.

jankajanka134
autor
19. dec 2020

@alas20 ďakujem ❤️

babydesire
22. dec 2020

@jankajanka134 fiha tak to mal stastie ze to tak dobre dopadlo..ja som na seba vyliala vriaci caj z hrnka ked som mala tusim 12rokov,, zliezla mi koza,,popaleniny som mala hlavne na lavom stehne,,dist velky rozsah...hojilo sa to dlho,no nastastie nemam ziadnu jazvu,vsetko zmizlo...

A myslim,ze je normalne,ze si to rodic vycita,,to vsetci ...ale musime si uvedomit,ze mohlo byt aj horsie,lebo, zial aj taketo tragicke veci sa stavaju

miriam11
Odpoveď bola odstránená