Synček má trochu zvýšenú teplotu
Rada by som počula Váš názor a či niekto nemá rovnakú skúsenosť. Synček chodí do súkromnej školky od septembra a aj napriek tomu, že sa občas vyskytne ranný plač, hlavne keď idem s ním ja mu príde ľúto, že mám ísť preč, pri manželovi neplače, chodil do školky vždy rád. Rozhodli sme sa ho dať v 2,5roku, lebo sa veľmi ťahal za detičkami. Školku má rád, aj keď vždy je lepšie doma. Stále si doma spieva, recituje, v školke sa krásne rozrozprávala, našiel si kamošou, má rád aj pani učiteľky. Minulý piatok sa nám stalo, že manžel zostal prechladnutý doma a ja som išla synčeka odviezť do školky a o 10minút mi písala pani riaditeľka, že má zvýšenú teplotu a že je chorý a mám preňho prísť. Prišla som a povedala mi, že plakal a že má 37°C a že kašlal. Pritom však pri plači je kašeľ asi normálny, hlavne v jeho prípade. Zobrala som ho, aj keď prekvapená. Povedala mi, že je to určite na lieky a mám ísť s ním doktorke. Nezdalo sa mi to. Predsa len si poznám dieťa, ale šla som. Plná čakáreň, tak nás poslala doktorka radšej domov, že nech vyskúšam ako mu bude a povedala mi, čo mu mám prípadne dať. Doma už teplotu nemal. Ani celý víkend. Zdravý ako repa a išiel v pondelok včera do školky. O 14,00 mi zase pani riaditeľka písala, že má zase teplotu a mám prísť. Keď som sa pýtala, že akú vysokú, tak povedala že 37,1°C a povedala, že celé doobedie bol umrnčaný a že ona ho pozná, že je to inak veselý chlapček. Malý bol veselý, celú cestu domov si spieval. Doma samozrejme zase bez teploty. Som už z toho magor. Doteraz nebol žiaden problém. Malý tvrdí, že sú všetci kamoši, že mu nikto neubližuje. Som z toho na nervy. Večer sa mi zdalo, že má zväčšené mandle, tak sme šli dnes doktorke a tá povedala, že je úplne v poriadku, zdravý. Bojím sa, že sa to bude opakovať. Doktorka mi potvrdila, že výkyv teploty o pol stupňa je normálny, hlavne u ľudí s rýchlejším metabolizmom a malému spaľuje riadne rýchlo. Príde mi, že sa pani riaditeľka unáhlila. Dnes som mu doma merala po spánku teplotu a mal 37°C, ale potom mu klesla, čo je asi normálne. On je celkovo dosť horkokrvný a kúri ako radiátor. Cítim sa bezradne. Zajtra sa idem porozprávať s riaditeľkou. Nechcem malému meniť školku na 4 mesiace, keď v lete bude doma a od septembra snáď pôjde do štátnej. Stretol sa niekto s niečím takým ? Lebo už som na nervy
@glorikarebeka 37 nie je horucka, ani teplota, to sa liekmi ani sprchou nezraza a co ma mamicka zrazat, ked mu doma nic nie je?
Mne to pride nejake divne, po akej aktivite mu meraju teplotu? A aky maju teplomer?
@moni244 tak asi si si riaditelka nerobi srandicky?tak nech mu zmeria ked si pride po maleho
@glorikarebeka moze mat aj zly teplomer
ma teplomer pod pazuchu. Prvy den mu merala po spievani a behani v triede, kedy si sadol a zacal plakat. A vtedy sa aj rozkaslal. A vcera mu merala po spani, pritom mi viacero ludi povedalo, ze po spani moze byt zvysena teplota, vratane doktorky. Aj dnes mal po zobudeni 37 a po par minutach uz kleslo. Ja neviem, ale vela ludi mi hovori ze do 37,5 u deti nie je teplota
@ekyna Zisti, kedy mu meria teplotu a aký majú teplomer. A prečo mu meria teplotu.
@glorikarebeka Je fakt, že choré dieťa v škôlke nemá čo robiť, ale tu nemá prečo dávať lieky a sprchu.
@glorikarebeka lenze on sa do skolky tesi. Luto mu pride, ked je tesne pred dverami a idem s nim. Dnes tak spanikaril aj u svokrovcov, pritom sa tam tesil. Len ma teraz posledne dni nejake mamickovske obdobie. Do konca tyzdna bude doma, lebo aj manzel je PN, ale bojim sa dalsieho tyzdna. Aby sa to neopakovalo
nam dr vravela ze 37 teplota nie je sa rozbeha je teplo malo vypije vodu a moze mat hned 37 ja by som to neriesila a dala normalne do skolky uz ked dr povie ze je zdravy tak je zdravy to kazdemu dietatu meria teplotu? alebo ho nechaj zo tri dni doma ak mas moznost a potom uvidis ze co dalej
@tajka1986
@babalenka no v piatok ma byt vyter. Manžel je chorý už dlhšie a má aj atb, myslím si, že by už ochorel. Ďalšia vec je, že manžel je doma od piatku, mohol malý, keď videl že tato je doma privodiť si v podvedomí teplotu, aby bol doma s ním ? Ja som počula len o bolení bruška a hlavy, keď dieťa nechce ísť do školky
http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/zvysena-te... tam mas popisane
@ekyna moj mal teplotu asi aj rok 37.2 , niekedy pocas dna sa mu takto zvysila a potom zase klesla na 36.8 , proste kolisanie pocas dna a niektore dni mal aj cely den 37.0 , mal znizenu imunitu, potom bral lieky na imunitu a teplotu ma teraz pod 37.0, ale teraz je zrovna prechladnuty, ma nadchu, tak je doma ma tych 37.0 - 37.1. Riaditelke prines potvrdenie od lekarky,ze je maly zdravy a niekedy mu proste ta teplota vybehne hore, aj ja som vtedy precitala kopec clankov, isla s malym na dober krvi, bala som sa,ze preco ma tak dlhodobo zvysenu tu teplotu, a tiez som si vsimla,ze to bolo spojene aj s aktivitou pocas dna a hlavne tym, ze on casto jedol a vtedy sa vraj teplota trochu zvysi, kedze pracuje metabolizmus. Podla mna sa ho riaditelka chce zbavit, aspon o jedno dieta menej.
Moja dr.vzdy vravi, ze nemerat teplotu po spani, po jedle, po placi, po aktivite. Moj ma tiez rychly metabolizmus, vzdy pred meranim teploty musi byt aspon 10min v uplnom klude.
@zuzana76
@mirkaaak no presne toto aj mne povedala a maly je od malicka riadny radiator. Ja uz mu doma radsej ani teplotu nemeriam, lebo potom som sa hocikedy len vystresovala, ale teraz posledne dni som mu poctivo merala a doma fakt nic. Zajtra idem na pokec s riaditelkou a dufam, ze si to vysvetlime. Doteraz fakt nebol problem, cudujem sa ze si to nevsimli skor, ze byva teplejsi
@ekyna vypýtaj si jednoducho od doktorky papier že dieťa je zdravé! 🙂
37 má vačšina detí keď sa viac ponáhaňa, cezl leto úplne bežne, v zime ak je v prekúrenej miestnosti, nedajbože naobliekané po uši tak tiež hravo 37 vyskočí bez toho aby bol akokoľvek chorý.
Moja doktorka vzdy hovori, ze nemerat teplotu po spani, po jedle, po placi, po aktivite.
Nechapem tomu.pises ze mu merala teplotu po behani.to mu ju merala preto,ze place,ci preco vlastne?po spani,preco?ved ked beha tak az tak velmi chory nebude.vazne tomu nerozumiem.nestretla som sa s tym,zeby sa v skolke merala teplota.ucitelka povie ze dieta je placlive,mrzute,kasle......ale merat teplotu?a37 teplota zvysena urcite nieje.hlavne ak mu klesne pocas dna.ved staci ze mu je teplo,ze sa rozpali....vobec by som taku teplotu neriesila,hlavne ak dr povie ze je to v poriadku.a ta ucitelka ci kto to je nech ide na vysetrenie.alebo nech zmeni pracu,ked chce merat teplotu a robit diagnozu tak mala studovat medicinu.
@ekyna ked mas papier od DR. ze maly je zdravy tak ho zober pekne do skolky a odovzdaj riaditelke. ja by som vobec neriesile nieco okolo 37, to predsa nie je teplota. kebyze mal nejak 37.5 no tak dobre, aj ked u maleho dietata to je take indi vindi. p riaditelka asi ma zalubu v behani s teplomerom. lebo dieta bezne pre takej teplote vobec nevykazuje ziadne zaky unavy, nic. a dokonca ani pri 38. vacsina deti uplne v pohode funguje, viem to lebo doma mam presne toto. takze ona bud hlada dovod ako dieti v skolke nemat alebo si to inac vysvetlit neviem.
@meusicka ved prave. Tvrdila mi, ze ona vie na detickach odhadnut ci su chore. Ale ja si predsa svoje dieta poznam lepsie. A to ze je teraz v skolke umrncany ? Ma obdobie, ze nechce byt s nikym inym len s maminou a tatinom. neviem. Ale doteraz nebol vobec problem. Idem poobede na pokec s riaditelkou a dufam, ze si to vysvetlime
A nezobrala si potvrdenie od dr že je v poriadku? Potom by ho musela zobrať ale chodíš do práce? Ak máš možnosť a nemáš s tým problém, nechaj ho doma. A súhlasím 37 nie je teplota ani 37,1
no takze vcerajsi rozhovor nepriniesol nic nove. Stale si tvrdi, ze 37 je teplota a ona dieta s teplotou nemoze nechat v skolke. Aj ked jej donesiem papier a v ten den bude mat zase 37, tak ho vyluci z kolektivu... ostava mi len dufat, ze maly bude ok a ze to bolo teraz naozaj len preto, ze ho nieco obchadzalo.
@ekyna to je cudne. 37 nie je teplota ani ked sa na hlavu postavi. to jej povie kazdy detsky lekar. tak drzim palce aby sa to doriesilo k vasej spokojnosti. inac mojej kamoske ucitelka volala, maly mal zvysenu teplotu ale mu nic nebolo a po vikende ho vzala do skolky. tak jej potom volala detska lekarka, ze mala telefonat od riaditelky, ze co mu bolo, ze uz je v pondelok zase v skolke. lekarka sa pytala ci ma kamoska dobre vztahy s riaditelkou, lebo tot sa jej este nestalo aby ju sfukla riaditelka skolky, ze islo dieta do skolky. a ono bolo tez zdrave nic mu nebolo. mimochodom, ma vobec riaditelka pravo volat mojmu pediatrovi??? to je otazka na radio Jerevan 😀
@ekyna Mne to pripada tak, akoby sa riaditela rozhodla, ze tvoje dieta v skolke jednoducho nechce. Jej argumenty so zvysenou teplotou su z medicinskeho hladiska absolutna blbost. A kedze si vcera s nou nic nevyriesila, obavam sa, ze to s nou nebude jednoduche ani dalej. Podla mna je pre trosku mrncave dieta velka trauma, ze mu meraju teplotu, kedy ich to napadne, robia z toho rozne divne zavery a narusaju mu tak pravidelny rezim v skolke. Na tvojom mieste by som este skusila poprosit pediatricku, ci by nezavolala riaditelke, ze dieta s teplotou 37,2-37,2 po behani ci skakani (ci aj v klude) nemusi byt vobec chore, alebo by som poprosila pediatricku, aby na vymenny listok napisala, ze pokial ma dieta teploty okolo 37st.a nema ine znamky akutneho ochorenia, nie je dovod na neprijarie dietata do skolky v dany den. Alebo by som potom tu teplotu konfrontovala priamo pri preberani dietata, keby ma opat zavolali si ho prist zobrat domov. No keby sa takto spravali k mojmu dietatu, obzvlast v sukromnej skolke, urcite by som tam dieta nedavala a nasla inu skolku, pokial by som mala co i len trosku inu moznost. Je to absurdne, ako sa riaditelka sprava a nezavidim ti...
@janickadr no hovorim, doteraz nebol problem a pol roka mu nikto teplotu nemeral. Teraz sme boli vsetci chori a mozno naozaj nieco chytil a mozno mu to neprepuklo naplno. Neviem. Ak sa to bude opakovat urcite najprv vyskusam potvrdenie od lekarky a ked nepomoze, najdem inu skolku. Len by som bola rada, keby tu vydrzal, lebo jul, august bude so mnou doma a od septembra ho dufam zoberu do statnej.

@ekyna no dieta z 37 teplotou by nemalo byt v skolke,ale chapem ta co prezivas,ja si myslim,ze to ma zo stresu ked ma ist do skolky aj to sa stava.Zas 37teplotou sa neoplati chodit k lekarovi,nechala by som si ho doma preliecit nasad sirup a studene sprchy.Nechala by som ho tyzden doma a uvidis,je teraz aj dost chorob tak moze to byt aj s toho