Dcérka má trochu sopeľ a kašeľ. Mám ju dať do škôlky?

lele97
5. okt 2021

Dcéra je týždeň a pol doma. Minulú stredu išla išla škôlky lebo už len trosku kaslala ale vrátila sa ešte s väčším kašľom. Teraz už len trosku soplik a sem tam zakasle
Myslíte že vy som ju mohla dat zajtra už do škôlky a nevráti sa jej to ci mam úplne doliecit? Za september tam bola 5x...stale hore dole takto viac je doma ako tam.

janickacrazy
5. okt 2021

@lele97 no ťažko povedať, niektoré deti sú v školke ten prvý rok choré každú chvílu, musia si zvyknúť na tie školkarske bacily, podľa toho, či máš možnosť byť s nou doma alebo pracuješ, u nás sa veľmi neosvedčilo byť dlho doma, lebo 3 týždne sme liečili soplík a kašlík, potom išiel na týžden do školky a zase dookola, takže potom som ho už dávala skor a bolo to lepšie

anjelicek26
5. okt 2021

Tak vacsine deti v doliecovacom rezime nova naloz skolkarskych bacilov neprospeje a vrati sa im choroba a zas date doma dalsie kolo...

natali08
5. okt 2021

ja by som urcite nedala, lebo aj "vdaka" tomu su tie deti dookola chore. kazdy den ked tam beriem syna vidim, ze tam deti pokasliavaju, maju soplik atd. aj ked na jesen to vacsina rodicov berie tak, ze je to zmenou pocasia. u nas soplik a kasel vzdy znamena chorobu.

luccija
5. okt 2021

@lele97 nie doliec ju

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
5. okt 2021

@ptmt1011 tie matky nie su hystericke. Len si mnohe nemôžu dovoliť, aby dieťa ochorelo. Možno majú iba jeden príjem, od ktorého sú závislé a možno su len zodpovedné.

anjelicek26
5. okt 2021

@ptmt1011 myslim, ze toto je o imunite...moje deti asi presne ako tvoje - mozu okolo soplavych kaslajucich deti behat cele dni a nic nedostanu...ale ked by mas neprijemneho zamestnavatela a tocics od septembra tretiu OCR, tak pochopis, ze vidiet chrchlajuce dieta v satnik, sa ti bude nozik vo vrecku otvarat... Moji neboli chory no skoro 5 rokov to bude ani jeden, proste ide to mimo nich... ale to neznamena, ze nechapem matky, ktore take stastie nemaju.

loginexistuje
5. okt 2021

ty teraz pracujes alebo si doma na pandemickom ? ak si doma nechaj si ju a poriadne ju preliec ak pracujes a ste od prijmu zavisly tak skolka

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
5. okt 2021

@ptmt1011 vies,ja dietatu budujem imunitu,vitaminy atd... Ale prejde 2 sekundy okolo choreho decka a mam ju 2 tyzdne doma.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
5. okt 2021

@anjelicek26 ale tvoje deti sú vonku aj v daždi, športujú, denne varíš🙂tam je kľúč k imunite

anjelicek26
5. okt 2021

@luccija mozno je to tym... jar-jesen- zima stale bosy, sport 8h/tyzdna profi, zvysok jasne tiez vela vonku, strava ano tiez, jedia len doma a nakupujeme zdravo (neznamena, ze nekupim aj sladkost), ale proste s mierou... urcite to pomaha.

nikpa
5. okt 2021

@lele97 treba nechať deti doma kým budú v 100% stave lebo na konci choroby keď ešte majú príznaky ako slabý kašeľ alebo soplik majú oslabenú imunitu a všetko, čo je v škôlke sa na nich znova nalepí. Takto sa z toho stáva nekonečný príbeh 🙄 chápem, že treba chodiť do roboty ale v konečnom dôsledku keď ich tam dáte nedoliečené tak ste nakoniec doma ešte dlhšie. Takže ja by som nedávala do škôlky keď ešte sú tam príznaky a okrem toho môže nakaziť aj spolužiakov.

deedol
5. okt 2021

@luccija neviem, ci je to uplne tym, u nas plati toto vsetko, co sa tyka budovania imunity (vonku stale, domaca strava, vitaminy...), maly nebol chory v podstate od narodenia (1x mal sople, ked mu isli zuby) a odkedy je v skolke (teraz od septembra), tak je chory uz druhy krat, ale teda tak, ze take sople som este nevidela. akurat cakame na vysledok vyteru, ci to nie je bakteria.

janulka88
5. okt 2021

@stanulienkat súhlasim

marianna_peskova
5. okt 2021

Ja mám pri synovi také pravidlo, že kým má hlien alebo zvýšenú teplotu, nedám ho do škôlky. Ale suché pokiašliavanie neberiem ako chorobu. Aj ja takto kašlem zo suchého vzduchu v čase vykurovacej sezóny.

nikpa
5. okt 2021

@marianna_peskova suché kaslanie po chorobe nie je to isté ako kašeľ zo suchého vzduchu počas kúrenia

makova333
5. okt 2021

Nie kasel a sopel treba doliecit plus jeden dva dni ked uz je bez prejavov, inak sa budete tpcit dokola. A to ani nehovorim, ze by mal byt v MŠ filter a dieta kaslajuce soplajuce by tam nemalo co hladat kym nie je doliecene.