Synček má výrastok na pupčeku. Poradíte?
Moj syncek ma vyrastok na pupceku.Ked mu doktorka dala dole vyschnutu pupocnu snuru hned mu to ostalo trcat povedala ze je to cievka ktora sa schova alebo uschne a odpadne lenze nic z toho nebolo.Teraz ma syn 3 mesiace a isli sme na poradnu tak som jej povedala ze mu to stale mokva a vzdy mu ostanu aj bodiky z toho spinave.Poslala nas na sono doktor nevedel pomenovat co to je ale ze cievka nie ze ta len k tomu smeruje vo vnutry pupceka.Poslala nas ku koznej ta mu zobrala ster a vysledok bol ze tam je infekcia.Nakolko syn aj ochorel tak nam predpisala antibiotika a mal aj ocka chytene tak na tie framkoin ocny a povedala aby som mu aj ten pupcek natierala ocnym framikoinom,Velmi sa mi to nezda a ani vzsledok zatial ziadny nevidim.Prosim mate niekto s tym skusenost.Prikladam aj fotku aby ste to videli.Dakujem za kazdu radu.
kamoskym chlapcek mal nieco podobne a vola sa to ´zive masko´ alebo nejako tak podobne (ale neviem, ci je to iste toto) a ambulatne to nejako odstranili....myslim, ze to niecim potierali a odpadlo to, ale viac asi chirurg...
Ahoj Aj my sme mali,boli sme 2-3x u chirurga, potieral to striebrom a samo sa to pekne vstrebalo Uplne v pohode,bez bolesti 😉
ahoj my sme takéto tiež mali po odpadnutí pupčeka, trošku menšie,že
granulóm sa to volá - živé maso - poslali nás k detskému chirurgovi, či to nie je napojené na črevká alebo mechúr, a ked skontroloval, že nie, tak nám dal takú tyčinku lapis, či ako sa to volá a vypaľovali sme to, je to bezbolestné, len treba dať pozor na okolitú zdravú kožu, lebo tú tiež spáli. Skúšala som to na svojej ruke než som to dala malému a naozaj to nebolí len mi ostali také hnedé fľaky a tie nešli zísť zadlho dolu, treba to len 1-2x priložiť na to živé masko, je to taká tyčinka aj bradavičky drobné sa tým dajú odstranovať - malo by to uschnúť. V lekárni by ti povedali, len neviem či je to len na predpis. Určite sa na to opýtaj doktora.
Náš malý to mal a doktorka ma poslala kúpiť do lekárne tyčinku na Lapisovanie a chodili sme k nej každý druhý deň na lapisovanie a postupme sa to zmenšovalo až to zmyzlo a teraz ma pupček pekný.
@monilik ahoj, no mne sa to tiež podarilo, že to mal aj na okolí, to sa vlastne akoby spáli troška aj tá kožička, ale mne sa to tiež nedalo len na ten granulom dať, lebo ako sa pupok stiahol tak sa mu to otlačilo aj na tu kožu okolo.Ono sa to potom tak ošúpalo a urobila sa mu nová kožička, nemala som pocit, že ho to bolí, ale vyzeralo to hrozne - trošku mu to aj mokvalo. Len som dávala potom väčší pozor.Tu voskovú špičku na lapise treba naozaj len máliko roztopiť, lebo potom sa to veľmi rozmočí a je problém. Ja som si tým odstranovala aj také malé bradavičky a tiež som si spálila, treba to fakt len tým končekom troška priložiť, je to ťažke, lebo tie fľaky sa objavia až neskôr, zmizli, ale dosť dlho to trvalo.
Maminky, okrem lápisu skúste potierať vatovou tyčinkou namočenou do švédskych kvapiek, stačí 1za deň,napr.po kúpaní. 😉
@alensa tiez som isla osetrovat babatko a skusala som sebe po ruke kade tade , ze ved to vobec mefunguje a po hodine same flaky po ruke😂 som myslela ze tu najdem nejaku radu ako to zmyt ale asi to nejde no🙂. A malemu som tiez spalila kozicku aj okolo bibinka😠 asi si tym prejde kazdy pri prvej aplikacii

ahoj,ktory den berie atb..ak by to neustupilo ziadala by som dalsie vysetrenia-nech sa na to pozrie chirurg.Urcite to ries.