icon

Synčekovi je nepríjemné sťahovanie predkožky

vasjar
6. feb 2023

Ahojte, nás 20 mes si nechce dať sťahovať predkozku. Velmi pri tom kričí, mame sa obávať, ze niečo nie je v poriadku?

Strana
z2
anjelicek26
6. feb 2023

Tak mu ju nechaj na pokoji, co ti k tomu povedat... predkozku nema dietatu stahovat mama, ma sa uvolnit sama... pri umyvani normalne tym pohybat v ramci hygieny, to je cele, nic viac neni potreba... krici, lebo ho to predpokladam boli, lebo stahujes nasilu...robia sa mikro-trhliny a ani o tom nevies...stacilo raz a ma s toho traumu a boji sa bolesti... tieto veci potrebuju cas a takymto malym babatkam skutocne nie je dovod do toho zasahovat.

mirkava
6. feb 2023

@vasjar nesúhlasím s predchádzajúcou odpoveďou. Možno je to individuálne, ale my sme skočili u urológa so zápalom lebo sme nedostatočne sťahovali. Musel to potom urobiť nasilu. Tak vážne neviem co je správne, ja by som stahovala, ale konzultovaka by som to s pediatrickou.

anjelicek26
6. feb 2023

@mirkava takze tie deti, ktore stahuju, zapaly nemavaju? Plna cakaren je ich u urologa 🙄 Ako pises - je to fakt individualne, ale priroda nevymyslela cast ludskeho tela tak, aby tam mama do toho musela roky stale zasahovat a riesit...

mirkava
6. feb 2023

@anjelicek26 neviem, kto máva kto nie. My sme zle sťahovali a za tou predložkou sa mu hromadil hnis. Aj urológ tvrdil ze treba sťahovať.

anjelicek26
6. feb 2023

@mirkava ze sa tam hromadi smegma je normalne, to pukne a vytecie, obcas ano sa spravi zapal, treba macat v repiku a lekar to vie oddelit jemne na tom mieste nech sa uvolni tlak, ale je to normalny proces oddelovania predkozky. Nie hnis, ale smegma a je to cisto o hygiene, umyvat sa dieta samozrejme musi, pohybat, ale len proste kolko ide a malo by to robit cim skor sa da same... my sme boli u urologa kvoli starsiemu a ten hovoril uplny opak, do 6 rokov riesi len balonikovanie a bolestive pripady velmi zuzenej predkozky, ine nic... .

vroni
6. feb 2023

@mirkava, asi tak, ako hovori @anjelicek26. Treba najst urologa a nie nepricetneho masiara. Kym dieta nema problemy, netreba nic stahovat a uz vobec nie nasilu.

0silvia0
6. feb 2023

@mirkava riesi sa len ked je problem. Ked nie je problem, nesahat tam. Prve co moj muz naucil syna bolo, aby si to tam umyval a stahoval sam, to mal asi 2 roky. Ja som mu nic nestahovala, pediatricka len bezne kontrolovala na kontrolach.
Nikdy syn problem nemal s nicim.

luccija
6. feb 2023

@mirkava ale tvoj syn asi nemal 20 m
@vasjar iba mu to "pomágaj"rukami žiadne sťahovanie.Vsetko má svoj čas aj sám sa bude chytať..u nás div v 3 r by nechceli, aby mali predkozku oddelenu.Ako píše anjelicek, pokým dobre moci a nebalonikuje nie je dôvod to siliť.Pri umývaní jemne potiahnuť a to je vsetko

andrea_82
6. feb 2023

ja súhlasím s @anjelicek26 - my sme sťahovali len pokiaľ to išlo, počas večerného sprchovania. Nikdy nemal žiadny problém. Potom raz na poradni doktorka skúsila, pretiahla veľa a spravili sa trhlinky, ktoré ho potom boleli.

amelia89
6. feb 2023

@0silvia0
@anjelicek26
Sorry privtrem sa do temy.
Baby,vy ste skusenejsie.Moj syn ma 2.5 roka - nestahujeme,viem ze to nie je treba a nerobime to. Len v ramci hygieny “natiahneme” kam nas pusti umyjeme hotovo. Nema ziadny problem. Ale fakt tam ma len dierku ako spendlikova hlavicka uplne trosku. Je to takto ozaj ok? Kedy sa to teda prirodzene zacne oddelovat? Viem ze to netreba hrotit len ma to tak zaujma ze rastie ale ta dierocka nepolavuje nijako.

25jajaja
6. feb 2023

@amelia89 tiež sa privtriem, synček ma 1,5 r.ale tiež dierka žiadna, ani ako špendlíkova hlavicka

ivanabat
6. feb 2023

@25jajaja
@amelia89
Netreba sťahovať, je to v poriadku, ešte sú maličkí, ak by to samé časom nepovolilo, je na to hormonálna mastička, ktorá to krásne uvoľní aj bez invazívnych zákrokov. Až vo vyššom veku by som sa strachovala, či to bude ok. Zatiaľ penis plní len základnú funkciu a to cikanie. Koľkokrát to príde až keď majú chlapci 6 a viac, niektorí aj 10. Samozrejme treba to sledovať, normálne sa o tom rozprávať. Ideálne, ak im to otec ukáže, keď podrastú, ako si to majú skúšať stiahnuť.

amelia89
6. feb 2023

@ivanabat ok a co znamena “casom” kedy by to malo zacat povolovat aj ked len trochu?

ivanabat
6. feb 2023

@amelia89 je to naozaj individuálne, ako píšem, niektorým chlapcom sa to začne uvoľňovať v 6 roku, niektorým sa to dá skôr, niektorým zas neskôr. Ťažko Vám takto na diaľku viem poradiť, jednoducho predkožka chlapcom sa reálne nemá sťahovať. Váš syn má 2 a pol roka, to je ešte skoro na to, aby sa mu dala stiahnuť. Keď v 6 rokoch nebude žiadny progres, možno by som riešila tú hormonálnu mastičku, ak Vás to bude z rôznych dôvodov súriť.

zorkahorka
6. feb 2023

To chlapci zvyknu. Hrozne kvoli tomu robia cirkus. Mladsi nastastie sa tak nebrani, starsi 5rocny ano a jemu praveze stahovat a cistit musim. Stále tam na zapal, biely povlak
Niekefy mi pomaha muz. On drzi, ja stahujem

zorkahorka
6. feb 2023

@25jajaja aby nemal problem s cikanim... moj syn mal o cosi menej ako tvoj a nedalo sa mu to stiahnut vobec. Našťastie povolilo to a ked sme usli k urologovi, povedak,ze je to primerane veku. Teraz po roku nam dal masticku, stahovala som 2x denne. Povolilo, ale nie uplne. Pytal sa,ci nechcem, aby mu to stiahol on nasilu. Odmietla som, este je cas, napravi sa to.stahujem nadalej,pretize velakeat sa pod predkozkou kadeco uklada a treba to oplachnut,aby sa to nezapalilo. Hygiena musi byt a bez stiahnutia ju neurobis

euka210
6. feb 2023

@vasjar ved nikomu to nie je prijemne, ked mu to nejde lahko. Treba len pomaly po kupani kolko ide, nasilu nie, lebo si vybuduje vzdor. Casu mate dost, nemusis ponahlat.
Pride do veku, kedy zacne spoznavat svoje telo a natahovanim si to uvolni mozno aj sam.
Do 5r netreba nasilu riesit...slova nasej detskej dr.

mamamasama
6. feb 2023

No jedine, co nie je v poriadku si ty! Nechajte im uz tie predkozky na pokoji. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

vasjar
autor
6. feb 2023

@mamamasama ty kokos, sa uvedomte!

sardinka32
6. feb 2023

@mamamasama No to je argument. Tak si zober, ze mne to kazala robit pediatricka, ktorá je zároven aj nefrologicka. Ja to nerobim, pretoze mam na to iny nazor. Ale som si ista, ze ked ku nej pojdem v troch rokoch s dietatom a nepojde mu dole, bude mu ju tahat nasilu...uz naposledy, ked sme u nej boli na prehliadke, to robila. Takze potom kto nie je v poriadku...lekári alebo matky??

amelia89
6. feb 2023

@sardinka32 problem je v tom ze lekari velakrat maju samo rozdielne nazory. Je na kazdom z nas komu sa rozhodneme doverovat. Ja som napr toto riesila s detkym urologom - pre mna bolo toto podstatnejsia info nez pediater. Dalsia vec je ze vela lekarov nepokracuje vo svojom vzdelavani, a ide si nejaku rutinu a nechce ju menit aj ked sa studiami potvrdilo uz nieco ine

sardinka32
6. feb 2023

@amelia89 Vsak ano, preto je tolko zmatkov okolo toho či stahovat alebo nie a kazda mama chce pre dieta to najlepsie...ale napísať, ze niekto nie je v poriadku, lebo posluchne lekara a snazi sa stahovať tu predkozku dietatu, je fakt blby komentar.

amelia89
6. feb 2023

@sardinka32 hej ano ano chapem pointu. je to pravda hej ze clovek sam nevie velkakrat co robit ked je na vsetko tolko protichodnyxh nazorov

sardinka32
6. feb 2023

@amelia89 ja som mala dve dievcata...takze v tomto bola pohodicka a teraz do tretice tiez toto riesim, nestahujem mu ju, ale pediatricka bude isto pindat...už teraz sa "tesím" na poradňu 😀

amelia89
6. feb 2023

@sardinka32 ja mam dvoch chalanov. nestahujem a verim ze maju pravdu ti co mi tak radili😅😅😅

amelia89
6. feb 2023

@sardinka32 inak moj muz je spaniel a vzdy ked mame nejake taketo “protichodne” problemy mu poviem/ zisti mi ako to robia v Spanielsku - na porovnanie hahah 😂 a ked to robia rovnako tak sa tak uistim ze dobre hahahaha

mondolina
6. feb 2023

nesťahovala som synovi predkožku a nič mu nezarástlo.
a určite NIE nasilu🤦‍♀️

sardinka32
6. feb 2023

@amelia89 No, len ja mam doma jedneho, ktoremu mama nesťahovala a musel ist chirurgicky to riešiť...😉 takže neviem veru či robím dobre, ale keď vidím, že to nejde, tak neťaham nasilu a nechávam to tak. Raz za čas skúsim, keď je malý vo vani, či nepovoľuje, ale zatiaľ nie.

amelia89
6. feb 2023

@sardinka32 Moj znamy mi povedal minule ze mu v 33 rokoch robili obriezku lebo mu to zrastlo,napriek tomu ze cely zivot nemal problem. Myslim si ze toto je asi aj dost individualne no🤷🏽‍♀️

sardinka32
6. feb 2023

@amelia89 Aby sa nám potom nevesty nesťažovali. 😀

Strana
z2