icon

Synčekovi sa objavili vo vlasch pupence. Čo to značí?

bubinko83
25. apr 2011

Ahojte,prosim vie mi niekto poradit .Synčekovi sa objavili vo vlaskoch pupence ako osypky alebo od komara.Stale si to škriabe a ma to až trošku nahnisane.Neviete z čoho to može byt? Vonku ma čiapku a šamponik sme nemenili,vlasky strihame len doma takže žiadne infekcia z kadernictva nehrozi.

bubelko
25. apr 2011

@bubinko83 nemozu to byt ovcie kiahne?

bubinko83
autor
25. apr 2011

@bubelko ja neviem ,ale nikde inde by to nemal?

dadis
25. apr 2011

@bubinko83 vyzera to na ovcie kiahne..prvy den nemusia byt vsetky vyrazky este vonku...maloco sa objavuje vo vlaskoch...pri ovcich kiahnach je to viac-menej pravidlo...

bubinko83
autor
25. apr 2011

@dadis ,ano?? Vobec ma tie kiahne nenapadli.Ma to cca od piatku a škriabe si to stale,ale odvtedy som nezabdala nikde inde nove pupence.Mame aj soplik taky vodovy už asi 2 tyždne,neviem či to može byt stym spojene.A kedy by mali prist nove pupence? Aky je priebeh choroby?

dadis
25. apr 2011

@bubinko83 no neviem, vysev kiahni trva asi 5dni...najprv vyzeraju ako flaky, stipance, potom pluzgieriky, potom chrasticky....nevysypu sa naraz, ale postupne..
Prvá fáza ochorenie sa prejaví únavou, malátnosťou, môžu byť príznaky ako pri nachladnutí, výtok z nosa, kýchanie. Teplota môže byť len mierne zvýšená ale začína stúpať. Táto fáza nemusí byť výrazná, u mnohých detí dokonca chýba, ale dôležité je, že už v tejto fáze je dieťa infekčné. Druhá fáza sa prejaví kožnými zmenami. Začína ako drobné začervenanie, ktoré sa vyvíja v pupenec najprv tvrdý, neskôr vodnatý. Pľuzgierik praská, hojí sa chrastou. Pre ovčie kiahne je typické to, že na koži sa nachádzajú všetky štádia vyrážky, od začervenania cez pupenec, pľuzgierik a chrastu. Výsev trvá asi 5 dní. Početnosť výsevu je individuálna. Niektoré deti majú len ojedinelé vyrážky, iné majú posiate celé telo.Výsev je sprevádzaný teplotu, malátnosťou. Pri zanesení infekcie môžu byť vyrážky hnisavé.

tin007
25. apr 2011

Mna napadlo, ci to nebudu potnicky, z toho tepla, ktore si maly rozskriabal a tak si tam zaniesol infekciu.

bubelko
25. apr 2011

@bubinko83 ja nie som lekar, takze na 100% ti neviem povedat. viem, ze niektore deti maju vela ine zas malo vyraziek. ale mozu to byt aj potnicky ako pise tin. kazdopadne, ak sa ti to nezda, skoc zajtra k lekarke 😉

bubinko83
autor
25. apr 2011

@tin007
@bubelko ,asi to budu fakt len nejake potničky,lebo dnes to ma synček už blede a neni mu to ani vidno.Ani si to už tolko neškriabe.Každopadne ak by sa objavili nove idem k dokine.