Syndróm presakujúceho čreva u 22 mesačného dieťatka
Chcem sa spýtať maminiek tu na fóre či sa náhodou niekomu tiež nepritrafila táto diagnóza u dieťatka a čo ste zažívali. My totižto bojujeme s ekzémom od cca pol roka u nášho drobca začínali sme s Holtovým krémom ktorý nemal žiaden účinok. Po vyšetreniach u kožnej lekárky nám dali hypermangán do kúpeľa a na natieranie excipial hydrolotio,boli sme pri mori a malinký sa nám vyčistil pekne ostala len suchšia kožička tak sme natierali excipialom. Po návrate od mora sme mali cca tri mesiace relatívny pokoj a začalo to odznova. Alergológia nič nezistila bol testovaný na bežné alergény a nič. Poslali nás ale na gastro vyšetrenie hadicou z čoho som mala väčšiu traumu ja s manželom ako náš malý bojovník . Lenže na vyšetrenie sme čakali skoro päť mesiacov. Medzitým mu brali krv a robili pečeňové testy z čoho neboli o nič múdrejší mal zvýšené biele krvinky a cukor mal dosť nízky a ešte mal v krvi nájdený nejaký druh helicobaktera. Zmenili nám krém na jecoris pastu a kúpali sme v konopnom oleji a ovsených vločkách. Dostal na pitie sirupček rakytníček a imunal tiež sirup. Konečne sme sa dostali na gastro a ďalšie krvné testy a teraz nám oznámili že synček má syndróm presakujúceho čreva a musí mať diétu a ako krém nám dali Scin- cap cream alebo spray... Čosi som si o tomto syndróme naštudovala na nete ale potrebovala by som sa poradiť s maminkou ktorá to zažila alebo zažíva s drobčekom,netuším čo a ako mu variť máme dosť výrazné obmedzenia alergénov v strave a ostalo málo vecí ktoré môže jesť. Malinký si to škrabe a v noci je nervózny a ťažko spinká vždy ho ponatieram modrou indulonou a ukľudní sa ten scin cap cream mu dávame po každodennom kúpaní a stráca sa to pomaly ale akoby ho to štípalo alebo neviem vždy plačká keď mu to natrieme aj keď len v tenučkej vrstve. Za každú skúsenosť a radu vopred ďakujem.

to co popisujes moze byt atopicky ekzem, my sice nemame presakujuce crevo resp. o tom neviem ale mame dost traviace problemy. Dcerke zistili atopicky ekzem samozrejme dieta. Na alergo nic moc mam pocite ze tam aj na gastreo je chodit zbytocne. Dali sme jej robit test intolerancii potravin a tam povychadzali veci...okrem mlieka co sme vedeli aj lepok a kopec beznych potravin o ktorych som ale tusila ze robia zle. Cize dieta. To mlieko mam pocit ze vadi skoro kazdemu je to cista chemikalia a to bolo asi 90 percent problemu ostatne uvidime. Na gastre ani alergo nic takze ideme podla diety a mozno o cca par mesiacov budeme vidiet zmenu a budem most zreferovat co a ako. drzim palce