Syndróm suchého oka u detí
Zdravím,
Syn 5r. Začal pred 2 mesiacmi počas bránia atb kvôli liečbe zápalu stredného ucha znurkat. Najprv častejšie oboma očami, mysleli sme, že je proste unavený. Následne keď to neprechádzalo dr. sa zdalo, že ma spojivky zapálene preliečenie occuflashom a tobrexom. Avšak prešlo to do žmurkanie jedným okolím, niekedy striedanie jedného a druhého. Obávala som sa tiku, kým sme neboli na očnom vyšetrení kde dr vylúčil alergiu, že nejde ani o tiky ale o syndróm suchého oka s dysfunkciu meibomovych žliaz. Predpísané kvapky s kys.hyauronovou 3x1 plus nahrievanke a masaz obden ale neprechádza to. Sú dni keď si to všimnem podľa mna len ja ale aj dni kedy to robí skoro stále. Nepozorujem žeby to bolo nejako situačne pri rozrušení, deje sa to hocijako, viac pri telke a mám pocit aj pri jedle. Mate nejaku skúsenos u deti?
nosi okuliare? Moj ked s tym zacal, rovno sme isli na ocne, a teda okuliare uz potreboval. Jemu to vdaka okuliarom uplne preslo.
Ale teda mala si pocut ten cirkus ked lekarka zahlasila ze je to na okuliare... strasne reval a vyhovaral sa ze nevidi pismenka lebo su proste male :D
Samozrejme si zvykol a odvtedy bez okuliarov nie je a ani byt nechce.
@katkaseiner no na očnom mu kontrolovali ako vidí a videl. Tak neviem. Objednali sme sa zas že liečba nezaberá
casto to maju ľudia ktory veľa pozeraju do pc, mobilu, telky... takze odporucam na čas zrušiť nech sa oko zregeneruje. synovi to pomohlo. držím palceky
Obmedzit obrazovky, ked idete na vysetrenie dalej zbytocne radit
Obmedzit obrazovky, ked idete na vysetrenie dalej zbytocne radit
@taktotedanie no obrazovku sme obmedzili ale on celkovo teraz v lete je minimum na nej. No ani predtým nebol nejako zvlášť “mobilový”. Mate nejaku skúsenost? Očné vysetrenie už mame za sebou, problém je, že liečba nezaberá preto ideme opakovane.
@taktotedanie no obrazovku sme obmedzili ale on celkovo teraz v lete je minimum na nej. No ani predtým nebol nejako zvlášť “mobilový”. Mate nejaku skúsenost? Očné vysetrenie už mame za sebou, problém je, že liečba nezaberá preto ideme opakovane.
@vierus08 nahodou ine priznaky alergie?

nosi okuliare? Moj ked s tym zacal, rovno sme isli na ocne, a teda okuliare uz potreboval. Jemu to vdaka okuliarom uplne preslo.
Ale teda mala si pocut ten cirkus ked lekarka zahlasila ze je to na okuliare... strasne reval a vyhovaral sa ze nevidi pismenka lebo su proste male :D
Samozrejme si zvykol a odvtedy bez okuliarov nie je a ani byt nechce.