Synechia vulvy - skúsenosti
Maminy dievcat, prave som narazila na clanok o tomto probleme. Zial, tiez patrim k tym mamickam, ktorym o tom ani v porodnici ani u pediatricky povedane nebolo. Pri texte "kedy spozorniet" ma chytili obavy, dcera si totiz obcas pri umyvani na bolest stazuje a aj sa pocikava. Uz som zacinala rozmyslat, ci nema nejaky problem, kedze pytat na wc sa vie, no aj tak sa nevyvarujeme ani jeden den pocikanym gatkam a povie ze nevie preco sa jej to stalo. A dnes zrazu narazim na tento clanok. Mate s tym niekto skusenost? Je to nejako okom viditelne aj pre mna?
mpoja dcera mala synechiu, vsimla som si to, ked mala 9m. bavilis me sa v nasej skupine podla TP an tuto temu a tiez som netusila, ze nieco take existuje.
dr. nas poslala ku gynekologicke a ta jej to surovo prstom pretrhla. dcera sa potom nechcela dat prebali a trosku to mala zapalene, ale zachvilu sa jej to vyhojilo.
a ano, vidiet to.
Dakujem za vase skusenosti. Ak je to tak, ze je to jednoznacne vidno, tak to potom nema (uuf🙏🙄), lebo som nic nevidela. Pocikavanie bude mat teda u nas inu pricinu
Mna hneva ze synovi vzdy prezreli vajicka aj penis,skontrolovali predkozku,ci su vajicka zostupene...ale u dcery sa o tomto nikdy ziadny dr nezmienil,,a od babatka jej nikto nekontroloval pucku..mne sa zda ze to ma ok..ale cika silnym prudom uz odmalinka..ma 2,5roka.
@babydesire silny prud je dobry, key tam ma blanku, tka silny prud nejde, lebo by jej ta blanka zavadzala
@amelia000 ahoj prosím ťa a ako ste to riešili? Našej sa zapálila šuška tak som volala dr a tá mi predpísala framykoinovu masť. Zápal pekne ustupuje ale dr sa nepáči Blanka medzi šuškou a zadočkom. Pysky jej otvoriť idú, aj močový mechúr má priechodný a pekne cika ale medzi šuškou a konečníkom má takú priesvitnú blanu. Som na nervy z toho - čítam samé katastrofálne scenáre na nete. dnes ideme k dr a bojím sa čo nám na to povie. Do telefónu hovorila že jej to mám skúsiť s vatovou tyčinkou rozrušiť ale hneď ako sa na kúsku objavila kvapka krvi prestala som
@majamat ahaa,aj sestricka mimule povedala,ze to je dobre...
@dzanina91 ja som jej to 1x rozdelila sama tym ze som na to jemne zatlacila. Ta blanka tam nema co robit a je to potrebne odstranit nakolko ta blanka bude silniet az moze dojst k zrastu ktory bude potrebne rezat. Cize kym to je len blanka treba to dat co najrychlejsie prec a upravit hygienu. My sme boli na detskej gynde nakolko malej prirastal m. Pysk a zrastala sa jej potom este aj z vrchu a s tym som si uz nevedela sama poradit.
@amelia000 ahoj no tak dr jej tu blanku otvorila a našťastie to má už dobre. Vravela že možno to spôsobil ten zápal ktorý sme riešili mastickami a tie to mohli zlepiť. Ale presne ako si mi písala ty mi aj dr vravela že akonáhle tam uvidím blanku mám ju skúsiť roztvorit. Dúfam že sa nám to nebude už opakovat. Držím palce aby aj u tvojej malinkej bolo už dobre 🙏
@amelia000 no naša to mala asi zo zápalu lebo minulý týždeň sa jej zaparila šuška - tak som hneď volala dr a predpísala nám imazolkrempastu ale o dva dni to už mala zapálené tak framykoinovu masť a po pár dňoch síce zápal začal ustupovať ale objavila sa ťa blanka a dr vravela že možno tie maste jej to zlepili. Ja sa jej fakt venujem po každom kúpaní, ale teraz umývam pri každom prebalovani.
Ahojte, chirurgicky zasah, ani bolestne prerusovanie je je treba, ide to aj doma, bezbolestne, bez traumy. Trva to dlhsie ale dieta z toho nema traumu a negativny zazitok. Ja som uplnu synechiu rozrusila do dvoch mesiacoch.

Pozri si na nete ako vyzerá synechia. Myslím, že by si si to určite všimla. Daj dcérke vyšetriť moč