icon

Ťažká forma akné u 15 ročnej

1. okt 2021

Ahojte. Poraďte mi prosím. Už neviem čo s tým mám robiť. Mám 15 rokov a mám silné akné na tvári. Začalo mi to už v
6-tich rokoch. Mala som len malú "krupicu" na čele. No dávali mi len rôzne krémy, lebo vraj na lieky som bola dosť malá. Takže sa to liečilo len "vonkajšie". Chodila som aj ku kozmetičke , kde mi všetko za radom vytláčala (možno aj z toho sa mi potom narobili jazvy , prevažne na lícach , lebo tam som toho mala najviac. Chodila som aj na rôzne testy. Testy z krvi , testy či nemám nejaký zápal , ale vraj všetko bolo v poriadku. Keď sa to niekedy zhoršilo chodila som aj ku kožnej kde mi dávala antibiotiká. Po nich sa mi to vždy trochu ukľudnilo. No niekedy som mala aj také obdobie keď som bola tak mesiac po antibiotikách , že sa mi zase natvorili.Neskôr som šla na krv , kde sa zisťovali hormóny , mala som zvýšený kreatinín v nadobličkách. Dostala som antikoncepciu Vreyu a ešte k tomu Androcur tabletky. Nemám obyčajné vyrážky , sú to buď vredy alebo uzliny. Je to ťažšia forma. Tie lieky (Vreyu a Androcur) beriem už dva alebo tri mesiace. Už síce aj lekár konštatoval že to už ani zďaleka nie je taká tvár ako pred tým. Ale aj keď ich beriem tak sa mi , nie síce už v takom množstve , ale tvoria sa mi stále vredy. Stravu mám takú že zeleninu nejem vôbec , z nejakého dôvodu mi je z nej zle a ovocia jem strašne málo. Naopak sladké mám
rada , keď som mala tak 10 rokov jedla som strašne veľa sladkostí. Teraz som sladké trochu obmedzila na jednu až dve za deň. Ale nemyslím si že je to zo stravy. Čo by som ešte mohla skúsiť? Alebo prípadne na aké vyšetrenia ešte ísť? Čítala som aj o biopsii , ale to mi zase môže spôsobiť infekciu , tak neviem? Čo by ste robili vy?

Strana
z4
vanesnicol
3. okt 2021

Ahoj. Ja som v tvojom veku trpela niečim podobným. Vkuse som mala osypanu pleť. Alergie mi nevychadzali žiadne podľa testov. Kožná mi jedneho času davala tabletky a rôzne vodicky a krémy. Po tabletkach sa to napravilo ale ako nahle som ich prestala brať bolo to späť. Už som bola zúfalá. A tak som to zacala riešiť vo svojej strave postupne som vyučovala potraviny po ktorych som videla zhorsenie. Najviac robila čokoláda. Takze som vynechala abolutne vsetko kde je aj stipka kaka ci cokolady. Doslova som si na nu urobila akusi alergiu. A tacala som jest viac zeleniny. Ak ti robi problem cerstva skus si ju robit na pare, na masle. Vela na pleti závisí od toho co zješ. Tak sa mi zacala pleť zlepšovať ale do toho som si ju každý deň pravidelne čistila a nepouzivala nejaku lacnu dekoracnu kozmetiku ani nic take ako je acnecolor. A uplny zlom nastal ked mi jedna dr poradila probiotika ACNEVAC. Vtedy sa dali kupit iba v Čechách. Teraz sa daju už aj tu. Ale su to probiotika z ucinkom na akne ale stale sme pri tom ze je to všetko o tom ako sa stravujes. Zacina sa zdravo stravovat, nejec sladke, začni sportovat na cerstvom vzduchu a bude to lepšie.

guineverebeck
3. okt 2021

Ahoj. Mne raz jedna zena poradila pit urologicky caj. Urobit si kuru raz dvakrat do roka lebo mam zanesene ladviny a z toho mi ide po krvi. Ja som mala brucho a chrbat vysypane. Odkedy to robim mam klud. A uz ked vidim ze sa vyhadzujem tak si popijem za tyzden a dobre. To aj budes vidiet podla mocu ci staci, lebo zo zaciatku bude zakaleny a uz ked budes cikat “vodu” je dobre. Stoji to za skusku lebo je to lacne a nenarocne.

klaudinkad
3. okt 2021

Určite nie 😀🙂 ostaneš s rozumným človekom, ktorý si všíma na ľuďoch iné veci ako nejaké akné ❤️

kika52621
3. okt 2021

Ďakujem lebo chcem nejaký detox pečene a tela a ako dlho si to brala???

autor
3. okt 2021

@vanesnicol acnecolor som istý čas používala ako make-up. Bol hnedý a dobre zmatnil pokožku

autor
3. okt 2021

@kika52621 ten pestrec mariánsky som užívala možno rok v tabletkách. Žihľavu pijem každé ráno. A poobede repík

kika52621
3. okt 2021

Zihlavu nesmieš piť každé ráno žihľava neviem ci sa môže len dva týždne a potom ju musíš vysadiť dat si pauzu od nej

Problém s akné som mala aj ja pokiaľ nezmeníš stravu je zbytočné že sa cítiš očistí si telo a zanesiem ho hnusom ako je sladké, vymazané mliečne to potom nemá tvoje čistenie vôbec význam... Ja som vysadila úplne mlieko i toleranciu mi naň nezistili už po mesiaci som vydela výsledky nepijem mlieko už 6 rokov ani ho nedávam do stravy ak tak tak len výnimočne sladké som vylúčila tiež a čuduj sa svete aj to pomohlo ja keď jej veľa zeleniny bezmäsité ho jedla neskutočne sa mi upraví pleť.... Takže ak chceš musíš začať odtiaľ potom kvalitnú kuzmetiku... Neskutočne výsledky ma Image kozmetika je drahšia ale výsledky sú neskutočne

jane89
Odpoveď bola odstránená
rawmamka
3. okt 2021

@jane89 Vďaka za tip, nevieš, prosím ťa, názov tej masti ?

jane89
Odpoveď bola odstránená
rawmamka
5. okt 2021

@jane89 Ďakujem za info ❤, niečo som už pozerala cez google, je na recept, ale existuje česká internetová lekáreň, kde ju posielajú aj bez receptu. Ešte raz vďaka, mám dcéru, ktorá sa už rok trápi s akné, vyskúšali sme všetky dostupné rady kozmetík z lekárne (klasika Bioderma, La Roche....), ale zatiaľ nejaké extra výsledky nenastali. Uvidíme, možno toto konečne zaberie.

whitebubble
6. okt 2021

Ako tu niekto napisal, tvar je odraz toho co jeme. Napis mi spravu, skusim ti poradit .

vestecmagia
Odpoveď bola odstránená
adalim111
6. okt 2021

Ahoj, ak este stale hladas riesenie, mozno ti budem vediet pomoct. Ak mas zaujem, posli mi spravu. 🙂

autor
7. okt 2021

@whitebubble
@adalim111 áno , ešte stále hľadám pomoc. Tak napíšte čo by som ohľadom toho ešte mala vedieť

superhanka
20. okt 2021

mozete jest ale dolezita je kvalita potravin, povod idealne bio

do_mi_ni_ka
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4