icon

Tažký osud- celoživotná diagnóza dieťaťa?

Dnes o 06:11

Ahojte,hladam tak trochu povzbudenie, precitat si, ze nie som sama.uz rok bojujem sama so sebou a svojimi pocitmi. Mojmu dietatu uzavreli diagnozu na cely zivot a ja sa s tym jednoducho neviem vyrovnat. Neprejde ani den, ze by som neplakala a nepytala sa preco prave my.vsetko je a bude inak ako si clovek vysnival pre dieta.citim sa osamelo, citim, ze uz sommou nie je ani rozumna rec.uzatvaram sa pred rodinou a kamaratkami, lebo som pochopila , ze nikto nechape a tiez , ze kazdy clovek ma svoje problemy. Niekto riesi veci ako ja,niekto zas preco dieta ma par kil naviac.. neviem ani co cakam od zalozenia tejto temy, hadam len,precitat si osudy inych a vediet , ze clovek nie je sam.dakujem kazdej z vas , ktora si najde chvilku a podeli sa somnou o pribeh, alebo o radu ako sa s tym zmierit.

unicornlady
Dnes o 06:14

Ak by si napísala diagnózu, možno by si tu našla mamičky, ktoré s tým majú skúsenosti.
Alebo na facebooku sú rôzne skupiny. Ja som tam tiež našla nejaké zdravotné skupiny, kde si vzájomne vieme poradiť, pochopiť sa atd.

anonym_709cd1
Dnes o 06:16

zalezi o aku ide..

anonym_617792
Dnes o 06:26

tiež sa neviem zmieriť s diagnózou dieťaťa, tá naša je nevyspytateľná, nemusí spôsobiť nič, ale môže zobrať všetko, vyvíja sa vekom, takže každý rok, čo je super, je o rok bližšie ku možnej katastrofe, snažím sa na to nemyslieť, dúfať, že to bude ten miernejší priebeh a že bude mať relatívne normálny život, aj keď už teraz strávil v nemocnici a v narkóze viac času ako niektorí dospelí za celý život, mne poradili aby som sa snažila vytesniť myšlienky na to, ale to je ťažké, keď najskôr čakáme na termíny na kontroly a potom zas čakám na ich výsledky, a stačí, že sa mi niekto sťažuje na to, že jeho dieťa malo 1 deň horúčku a je z toho úplne mimo, na jednej strane chápem, že pre nich je to to najhoršie, čo ich postihlo, ale ja sa na to už neviem tak pozerať. a hneď si spomeniem na to, čo trápi nás. A potom druhá strana, tiež som v skupine, ktorá sa "venuje našej chorobe" a keď tam vidím, že niekto, kto ju má potvrdenú rozmýšľa o dieťati prirodzenou cestou, lebo nechce pár mesiacov absolvovať vyšetrenia a pár injekcií a radšej by riskol choré dieťa, keďže je malá šanca, že by to nezdedilo, tak nechápem ako k tomu môže niekto takto pristupovať. pritom cez IVF majú 99,99 % šancu, že to dieťa nezdedí

anonym_2b12a1
Dnes o 08:02

Tiež si tým prechádzame. Už roky. Nízkofunkčný PAS. Jedine že nemáme plienky. chodí na wc. Aj v noci alebo hlavne v noci. Je to strašné, keď človek nemá kde dať dieťa. Sme doma, škola by najradšej bola keby sme chodili čo najmenej lebo však nemajú miesta. Celé zle. Nedomyslené od tamtých na ministerstve.