icon

Teplota 37 každé ráno. Je to normálne?

p.j.jacky
26. sep 2011

Ahojte mamicky.Moja 4 mesacna dcerka ma kazde rano 37-37,1teplotu.Je to normalne,alebo sa nieco chysta?Pediatricka mi povedala ,ze to je v poriadku.Ale ja sa troska bojim.11.10,mame ist na druhe povinne ockovanie a mam obavi....dakujem za vsetky odpovede .

gubcikova
26. sep 2011

37,1-37 má aj pod odrátaní?moja dcéra mávala stále teplotu 37 už po odrátaní

mirip
26. sep 2011

@p.j.jacky je to úplne normálne nemusí to byť z očovania a malú ti v pohode zaočkujú ak má zhojené TBC ak nie očkovať ju nebudú

p.j.jacky
autor
26. sep 2011

@gubcikova ano po odratani,takze je to ok?
@mirip prvi krat ked ju ockovali,dr ani TBC nekontrolovala... 😒

mirip
26. sep 2011

@p.j.jacky no TBC vidíš ty,nie detská má kontrolovať, ak je tam jazva a normálna tak ok a ak tam je stále hnisavý pluzgier tak treba ísť ale na kontrolu kde ju na TBC očkovali nie k detskej my sme tak museli ísť na TBC kde jej vytláčali hnis

mirip
26. sep 2011

a bábatká majú zvýšenú teplotu aj ked sú prehriate, teda trochu viac naobliekané ako im treba, teda može to byť aj cez deň alebo celý deň

kaja73
26. sep 2011

@mirip Ma to skontrolvat pediater PRED podanim vakciny-je to jeho povinnost-inak nesmie ockovat-nezahojena rana je kontraindikacia očkovania.
Ale zial bezne to mnohi nerobia,ale maju to robit.
Nie rodic je odbornik na rany po TBC.

@p.j.jacky Inak nezacali jej tie ranne tepolty prave kratko po prvom očkovani?
Rano ma mat telo najnižsiu teplotu pocas dna-moje deti maju aj 35,5 casto rano.
Ja by som svoje dieta nedala očkovat kym nie je na 100% zdrave.

p.j.jacky
autor
26. sep 2011

@mirip ako napisala kaja73 netrufam si hodnotit ci je ranka po TBC ok.Nato mame predsa lekarov...
@kaja73 prisla som na to nahodou,zdala sa mi rano tepla.Spinka klasika v pizanku.Ziadne babusenie.V byte mame 22-23stupnov.Ked jej ale zmeriam cca za hodinku uz ju nema...kamoska aj mama mi hovoria ze to ok nieje...tak neviem ako dalej postupovat...mozem odmietnut ockovanie,teda odlozit?

mirip
26. sep 2011

to vidíš aj ty či je tam len červený alebo ružový flak alebo je tam v tom hlaku taká hnisavá časť

gubcikova
26. sep 2011

@p.j.jacky hned po spánku je teplota vyššia,tak isto aj po okúpaní.

kaja73
26. sep 2011

@p.j.jacky Ide o to ci mala vždy takuto teplotu-lebo niekto može mat aj fyziologicky teplotu okolo 37 stupnov 😉 ale ak to doteraz nemala,tak by bolo dobre zistiti pricinu. Ak nevies ci mavala,tak by som požiadal doktorku o vysetrenia-ak to neprejde do terminu ockovania.
Ja osobne by som dieta so zvysenou telptou určite neočkovala,aj ked je to zvysene len minimalne-hlavne ak nevieš ci to nie je reakcia na predchadzajuce ockovanie.
my sme mali silne reakcie,takže viem o čom hovorim 😒 .Zažili sme toho vela vdaka očkovaniu-vela zleho.
takže moj postoj je v tomto striktny-ockujme len na 100% zdrave deti,dokonca by som neočkovala ani dieta zdrave,ak je v rodine niekto chory-na inf.chorobu.
Určite mas pravo ziadat o posunutie ak sa ti malej zdrav.stav ako mamine nepozdava.
Netreba sa nechta dotlacit do niečoho s cim nesuhlasis-ty si rodic.

kaja73
26. sep 2011

Este dodam, že napr moj otec ma stale teplotu okolo 35,8 a ked ma 37 tak ma zimnicu-je to pre neho horucka. takže to ozaj treba brat individualne-pre ineho je 37 norma. 😉

tin007
26. sep 2011

Potvrdzujem, ze vyska teploty je u cloveka individualna, osobne mam normalnu teplotu 36 a ked mam cez 37, tak som uz naozaj riadne chora!

p.j.jacky
autor
26. sep 2011

@kaja73 presne ako pises..normalne mavala mala 36,8 teraz sme 4tt po ockovani a ma takuto....mam proste strach.Ja ked mam 37 tak som total ko.Moj muz vie robit aj v 40tkach 😒

kaja73
26. sep 2011

@p.j.jacky Mne sa moj maly tiež nepozdaval po 1 ockovani,mala som blby pocit,nemala som vsak informacie a tak sme ockovali dalej. To už bola totalna pohroma. Niekedy je pocit matky matky doležity a netreba ho podcenit-ja som podcenila. 😠 😲 a tak sme aj dopadli.
Rok som si syna davala dokopy,nastastie aj vdaka ludom tu z MK je dnes zdravy.

tinki
26. sep 2011

@p.j.jacky Tak čo ja viem, tak teplota do 38 sa ani nerieši. Ak by bola chorá, tak poobede zvykne teplota stúpnuť. A ty hovoríš, že jej klesne skoro po prebudení. Teplota znamená, že sa rozvíja imunitný systém. Takže to nie je choroba. Ak by sa pridale ďalšie ťažkosti, častý plač a nepokoj a celý deň zvýšená teplota, tak vtedy treba ísť za doktorom.

sorciera24
26. sep 2011

@p.j.jacky moja skusenost.....moje dieta malo normalnu teplotu a po 2. ockovani hexa+prevenar malo teplotu do 38, ktora mu klesla na 37,2-3 kazdy vecer......to by nebolo take zle, ale tato teplota mu ostala po ockvoani zyvsena rok!!! (presli sme si doktorov......ale az ked sa telo detoxikovalo, co trvalo vyse roka, mu teplota klesla na normal)......jeho telicko rok bojovalo s tazkymi kovmi (vid. ta teplota).....takze ja by som si na toto davala uz pozor.....teplota nieco znamena, hlavne ak predtym nebola...

p.j.jacky
autor
26. sep 2011

Tak dievcata ja som mojej dcerke dnes nasla zubok....moze to byt tym?

kaja73
26. sep 2011

@p.j.jacky Mohlo to byt tym. 😉
Ved uvisis ci bude mat rano nadalej zvysenu teplotu-už by ju mat nemala,ked sa zub prerezal. 😉

p.j.jacky
autor
26. sep 2011

@kaja73 nema ho este celkom cely,len spicka je citit prstom.