Teplota čela iná ako pod pazuchami

nikamichal
19. júl 2023

Dobrý deň. Dcéra brala sumamed sirup na 3 dni. Od piatka do nedele... V pondelok,utorok ok...a dnes má na čele 37.7 pod pazuchami má 36.9. tak teraz neviem podľa čoho sa nám riadiť. Kašeľ ustupuje...má sa lepšie len dnes tá teplota sa mi nezdá.

pkgirl30
19. júl 2023

@nikamichal zdravím, pre mňa sú teplomery na čelo úplne nespoľahlivé, meriam iba pod pazuchami, moje skúsenosti 🙂

januska12323
19. júl 2023

Meraj len na jednom mieste, ideálne pod pazuchami.

maryetta
19. júl 2023

Predpokladam ze nie je merane tym istym teplomerom. Ja by som sa riadila pod pazuchou.
Ale klasickym. Lebo tie rychlo merajuce mne merali svoje…

basulaak
19. júl 2023

@nikamichal ja meriam na cele. Minule som bola na pohotovosti na kramaroch a tam mu tiez odmerali na cele teplotu. Tak co sa tu ja budem?! Ako mama citim ci ma hlavu horucejsiu ako obycajne a z toho vyvodim, ze treba zmerat. A co nameriam to beriem za adekvatne lebo dieta je znatelne horuce. A 2 rocneho neudrzim s klasickym pod pazuchou. Nijak. Mozno nejaka mama svojho ano ja nie. Mozem mu odmerat bezdotykovym pod pazuchou ale naco to komplikovat, bliknem na celo a mam.

nikamichal
autor
19. júl 2023

@maryetta áno na čele bezdotykovym a pod pazuchami digitálny

nikamichal
autor
19. júl 2023

ale ona aj má na dotyk čelo teplejšie ako telo

cookie29
19. júl 2023

no za mna tie digitalne na cele nic moc, uz som niekedy merala trikrat, na kazdom spanku a raz uprostred a dostala 3 rozne hodnoty a neslo o desatinky hej :(

maryetta
19. júl 2023

@nikamichal tym bezdotykovym musis velmi dobre vediet ovladat aby si namerala presnu teplotu. Niektore su na spanky. Niektore pohybove na celo. Tiez nesmie byt napr “mokre” celo ak nahodou od vyssej teploty.
Ja meriam klasickym pod pazuchou minimalne 5minut.
Tie pipacie ked som merala neverim im ze za 10sekund odmeraju teplotu. Aj tak bolo. Lebo som ich nechala merat aj po zapipani a oni merali dalej. No aj tak nie az tolko kolko bola realna teplota.

marianarem
19. júl 2023

@nikamichal Tie digitalne pod pazuchou vacsinou meraju zle. Konkretne nas meria tak o 0.7-0.8 stupna menej (takyto rozdiel mate aj vy). Mam to porovnane s galiovym teplomerom, ktory je spolahlivy, ale teda treba udrzat pod pazuchou 10 minut.