icon

Teplota u 1,5-ročného dieťaťa: Čo robiť?

29. mar 2026

Ahojte prosím vás čo to môže mať syn? Dnes plánujem ísť na pohotovosť, lebo muž keď som chcela v noci povedal že stresujem a že načo teraz pôjdem. Mám syna 1,5r včera normálne vstal všetko v poriadku potom okolo 10tej išiel spinkať a zobudil sa s teplotou červené oči, nemá kašeľ sopel ani nič, len má teploty je podráždený uplakaný a dva krát vracal keď plakal. Dala som mu nurofen čipku a klesla teplota ale tiež som mu robila zábal, nepáči sa mi to a nechápem čo to môže mať, lebo to nevyzerá ako chrípka ale nechápem čo to môže byť. Keď bude mať znova teplotu idem na pohotovosť

anonym_68d61f
29. mar 2026

Dobre.

anonym_14bb7b
29. mar 2026

a kolko mal teplotu ? Jedno1 dvoj dnova teplota, ktora reaguje na lieky ja by som sla az zajtra k pediatricke a nesla zbytocne na pohotovost chytit este nieco dalsie
kludne nejaky crevny virus je toho teraz plno
ale ak chces ist tak chod

anonym_d8717e
29. mar 2026

Najprv zavolaj, potom utekaj, ak bude treba. Kolko je ta teplota?

anonym_f75bc8
29. mar 2026

Akú má teplotu? Po lieku klesla, nemá ju ani deň. Načo chceš ísť na pohotovosť?
Ak sa nezlepší alebo sa bude zhoršovať choď k pediatričke, utorok v stredu.

anonym_7ff544
29. mar 2026

@anonym_autor hlavne sa upokoj. Bežne sú 2-3 dni horúčky a následne sa objavia ďalšie príznaky, buď sopel, kašeľ, pripadne nejaký vysyp. Ak to nie sú 40-ký, ktoré sa nijak nedajú zraziť, brat ho na pohotovosť kde moze chytiť ďalších x chorôb je zbytočne. Už počkaj do pondelka a chod k vašej Dr

jazula
29. mar 2026

Akú vysokú má teplotu? Klesá po liekoch? Pije drobec vodu? U dcérky sa občas stalo, že najskôr boli horúčky a až po 1-2 dňoch sa pustil sopeľ.
Ak má 39-40 v kuse a nereaguje na lieky, tak by som šla aj ja, ale inak som ja chodila k pedi až po 3-4 dňoch teplôt, keď to neprechádzalo. Na pohotovosť sme šli ken s laryngitídou, keď záchvat neprechádzal ani po čípku a s úrazom. Tam ešte horšie chytí. Vyskúšaj tú novú linku 116 117.

jazula
29. mar 2026

Inak načo si robila zábal, keď klesla teplota po čípku? Po poklese mal cez 39?

anonym_3e9cae
29. mar 2026

@anonym_autor naco robis zabal zak malemu dietatu! Prosim ta nastuduj si kedy ho robit lebo dietatu este ublizis!!!!

sima_simka
29. mar 2026

@anonym_autor Chápem ťa, toto by vystrašilo každú mamu, určite nestresuješ zbytočne.

Podľa toho, čo píšeš, to môže byť pokojne začínajúca viróza – u malých detí sa často najprv objaví len teplota a podráždenosť bez kašľa či sopľa. Ale môže ísť aj o zápal uška, hrdla alebo napríklad močovú infekciu, ktoré sa tiež vedia prejaviť len teplotou a tým, že dieťa nie je vo svojej koži.

To vracanie môže byť z plaču alebo z teploty, ale aj tak by som to sledovala.

Ak bude mať znova teplotu alebo sa ti nebude zdať, určite choď na pohotovosť spraviť CPR – pri tak malom dieťati je lepšie ísť aj „zbytočne“, než niečo podceniť. Robíš dobre, že to riešiš.

Sleduj, či pije, ciká a ako reaguje. Držím palce, nech je to len niečo mierne 🙏

anonym_1b1af9
29. mar 2026

@anonym_autor s teplotou sa na pohotovost nechodí. Ved mu nič zvláštne ani divne nie je. Nehysterči.

anonym_02b25e
29. mar 2026

Klud, vyckaj, ak reaguje na teplotu liekmi je to fajn, len priebeh.. najskor zacinajuca viroza.
U nas takto bezne zacina viroza, 3 dni teploty, potom prestanu a zacne sopel na tyzden, niekedy prejde, niekedy pribudne kasek a lieci sa dalsi tyzden
Na pohotovost to podla mna nie je, zbytocne tam budes dieta s oslabenou imunitou a slabe od choroby nosit.. zajtra urcite vas pediater robi

euka210
29. mar 2026

@anonym_autor a naco sa trepat na pohotovost kvoli teplote 1 den? Ma hadam 40C?

autor
29. mar 2026
@anonym_3e9cae

@anonym_autor naco robis zabal zak malemu dietatu! Prosim ta nastuduj si kedy ho robit lebo dietatu este ublizis!!!!

@anonym_3e9cae počúvaj ma keď ma tvoje dieťa 40 teplotu tak ho necháš tak nie? Všetky ste sa tu zas stretli múdre čo je a není na pohotovosť. No moje zlaté vy si choďte s vašimi až keď budú na smrteľnej posteli ja pôjdem hneď oki?

anonym_805952
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_3e9cae počúvaj ma keď ma tvoje dieťa 40 teplotu tak ho necháš tak nie? Všetky ste sa tu zas stretli múdre čo je a není na pohotovosť. No moje zlaté vy si choďte s vašimi až keď budú na smrteľnej posteli ja pôjdem hneď oki?

@anonym_autor ale veď trošku kľud. Mám rovnako staré dieťa a rovno ti poviem, že pohotovosť je nutná apri iných prípadoch. Lieky podavas predsa, teplota klesá, nemá kašeľ, sople to môže kľudne sa zjaviť aj zajtra. Je unavený? Ospalý? Mrzuty? Písala si že vracal. Možno niečo črevné… hlavne buď kľudna prosim ta, lebo to už preháňaš a svojmu dieťaťu nepomozes týmto. 40 tky u deti nie sú smrteľne pokiaľ ich riešiš. Detsky organizmus znesie veľa, ale keď máš chuť nakaziť sa niečím na pohotovosti v nedeľu večer. Ak si takto mala chuť ísť mala si ísť na pohovost dnes ráno. Pravdepodobne by si nečakala vôbec hodiny ako budeš teraz. Nabudúce budeš vedieť. A áno mám skúsenosť s pohovostou, kde som si povedala medzi sviatkami cez víkend o 17 že musíme ísť, syn zápal pľúc nakoniec mal. Ale liečila som 4 dni predtým pokual som videla a počula že kašeľ je ako tak v norme. Keď nebol a mala som pocit že treba, muž ma bez slova poslúchol a išli sme. Tvoj partner ta nechá ešte aj na pohovost ísť samu?

maryetta
29. mar 2026

Hmmm asi tvoje prve dieta? Ja som naposledy isla ked 2-rocna mala 5.den 39,2.
Celkovo mi dr povedala ze ak teplota neklesa minimalne 2dni. Samozrejme zalezi aj na ostatnych pridruzenych veciach.
Ak si nebola tak prajem pokojnu noc a zajtra k detskej dr.

lienka.7
29. mar 2026

@anonym_autor zavolaj si 116117 a porad sa. Ale s týmto sa na pohotovosť naozaj bezne nechodí.
5, 6, 7 chorobu ste mali? Tam je uplne bezne ze 2, 3, 4 dní sú horúčky a potom od rázu zmiznú a bude iba vysyp.

anonym_02b25e
29. mar 2026

Aj nasa pediatricka nam napr odporucala ist k nej najskor az po 3 dnoch teplot cez 38 (bez inych prinakov), dovtedy sa choroba viac ukaze, aj take crp ti po dni horucky nebude ukazovat realny stav.. u deti su bohuzial take vysoje teploty bezne a ked dobre reaguju na lieky, nemaju dalsie tazkosti, tak ostava len cakat.. a este dokonca ak je dieta cule, nepodavat pri 38,00 teplote hned lieky, ale pockat na zvysenie, niekedy mozno ani nepride a imunita si poradi aj sa posilni..respektive podanie lieku sa oddiali
My ti nechceme zle, praveze opacne ukludnujeme, nech nestresujes to dieta este viac, nerobis zbytocne mozno nejake kroky, ktore este nemusis.. vsetky mamy tu maju za sebou nie jednu virozu ci horucku, radia zo skusenosti

anonym_2355b6
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak si chod a obaja tam mozno chytite este nieco horsie co ma tvoje decko teraz.
Agresivna bliakajuca autorka