icon

Teplota u 10-mesačného bábätka

moly09
15. júl 2022

Ahojte malý ma 38,1 merané v konečníku mám mu dať niečo od teploty? Má aj soplik

Strana
z3
zanettsur
18. okt 2023

@monismie Clovek sa uci za pochodu velakrat 🙂 A aj ked si mnohe tehulky myslia, ze ako matky pohoria a nebudu sa vediet zachovat pri chorobe dietatka napriklad, tak opak je pravdou, ono to proste pride same, tomu sa hovori prosim pekne materinsky instinkt. 🙂 Kazda ho v sebe mame. Nemoze sa stat, ze by si nevedela pomoct, ked ta dieta potrebuje.

darina746
25. okt 2023

@zanettsur Presne tak to aj je 🙂 A myslim si, ze zakazdym mas niekoho, kto ti vie poskytnut radu. A ked ozaj nemas, tak sup smer lekaren a je vybavene. Aj na to su tam 🙂

lea202
26. okt 2023

@darina746 No niektoré mamičky napríklad len na internete čítajú veci, a to veľakrát nerobí úplne dobrotu 😂 Ale zase na druhej strane musím povedať, že veľakrát sa dozviem také veci, aké som netušila a reálne aj fungujú a uľahčujú život.

barruna
27. okt 2023

@lea202 Presne, mne napriklad nenapadlo si dat na menstruacne bolesti Brufen, to som si precitala, myslim, ze to bolo aj tu niekde, vyskusala som a ozaj to zabera a bola som prekvapena, ako rychlo 🙂 Niekedy takto dam na rady, lebo sam clovek nevie, co by mu mohlo tak najlepsie pomoct. No a mne na tie krce nezaberalo fakt ze nic 🙈

lubbi1
6. nov 2023

@barruna no a ked mas svoje dni aj teplotu naraz, tak ti dobre zaberie na oba problemy? 😀

zanettsur
6. nov 2023

@lubbi1 je silny a ucinny, takze rozhodne ano 🙂

monismie
7. nov 2023

ono treba podla mna aj rozlisovat, ci trpis od bolesti alebo od zvysenej teploty, lebo je to rozdiel. pri teplote si dam nieco ine a pri bolesti ine. ked mam menstruacne bolesti napriklad, tak si viem dat toto a zabera mi rychlo. pri teplote zase rapid neuzivam, ale obycajny "klasicky" brufen.

darina746
7. nov 2023

@monismie A ako dlho ti zhruba trva, kym ti zaberie? Z nazvu mi pride, ze asi zaucinkuje rychlejsie ako ine lieky.

lea202
8. nov 2023

@darina746 Zaúčinkuje ti ozaj za pár minút, čo ja veľmi oceňujem. Pravidelne trpím aj bolesťami hlavy napríklad, to akože stačí zmena počasia a som presne tak, kde nechcem byť. Ale toto mi pomáha 👍

nasasa_1
9. nov 2023

@lea202 Tak pokiaľ neteplotuješ, tak je ok. 👍 S týmto sa ešte celkom bojovať dá. Tie teploty ja osobne nedávam.

barruna
13. nov 2023

@nasasa_1 Ani v dospelosti? Tak skor si s horuckou poradi dospelak ako male dieta, si myslim. Das si daco od teploty, zalahnes, vypotis sa a si ok. Ja napriklad nemavam takto dlhodobo teploty, prejde mi to po dvoch-troch hodinach.

nikol873
15. nov 2023

@barruna no ja si to sice nepamatam, ale podla toho, co mi moja mamina rozpravala, tak som bola co sa teplot tyka, take dost "problemove" dieta 🙄 teplota sa ma vedela drzat aj tri dni, a to veru sranda pri decku vobec nie je 🙈 ono sa to dako otocilo, ked som dospela nastastie 😅 cize teraz nemam teplotu jak je rok dlhy. ozaj len vynimocne. a ked uz sa stane, tak si dam Brufen a je po probleme.

prvosienka7
27. nov 2023

@nikol873 Hej? A čo si zvykneš dať, sirup? 😀

nikol873
30. nov 2023

@prvosienka7 nedavam si sirup :D uz nie som mala, mam normalne tabletky doma. nemam problem ich prehltat. 😀

barruna
5. dec 2023

@nikol873 Vsak tam nejde o to, ze by si ich nedokazala prehltnut 🙂 Ale niekomu moze napriklad lepsie sirup, inemu zase tabletky. Nevyskusas, nevies 🙂 Pre mna je sice praktickejsie a rychlejsie si dat tu tabletku do ust ako ten sirup merat 😀 Ale tak kazdy to mame inak.

lubbi1
12. dec 2023

@barruna tak ono je to asi jedno, nakolko v oboch sa nachadza ta ucinna latka si myslim 🙂

nasasa_1
13. dec 2023

@barruna Záleží aj od toho, čo máš práve doma. Keď mi je najhoršie, tak asi neriešim, či je to sirup či tabletka. Proste dám si to, čo mám momentálne po ruke, nech mi je lepšie.

zanettsur
14. dec 2023

@nasasa_1 Poviem ti tak, ze kedysi som bola toho nazoru, ze som si nechcela dat nic ziadny liek ani za svet, nech mi bolo akokolvek zle 😀 Ale rychlo som z toho vytriezvela. To sa niekedy fakt neda.

monismie
3. jan 2024

@zanettsur ja mam zase takeho doktora obvodaka, ktory automaticky hned na vsetko predpisuje antibiotika. vraj preventivne. ma uz asi milion rokov a hoci nie som odbornicka ani lekarka, podla mna toto nie je absolutne spravny pristup. ak ti neustale predpisuju atb, tak skor ci neskor sa proste stane, ze zacnes byt voci nim imunna a nepomoze ti ani svatena voda.

tilda23
16. jan 2024

@monismie Tak to je jasne, ze to nie je dobre pre organizmus. Je to zataz a mali by sa uzivat ozaj len vo vynimocnych pripadoch. Ja si bezne nedavam nic, ale tak ja zase ani nejako chora nebyvam, takze to bude asi tym 🙂

lea202
6. mar 2024

Pri malých bábätkách by mal byť človek 100%-násobne opatrnejší v tomto 🙈

lubbi1
14. mar 2024

@lea202 a nemoze sa stat, ze to, co mas konkretne doma v pripade teploty, tak moze babatku nejakym sposobom uskodit? 🙈

Strana
z3