Teplota u 2-ročného dieťaťa
Malý začal mať včers poobede teploty. Dala som mu sirup vcera o 16.40 . Dala som mu potom o 8.40 a zas teraz o 19.30. Sopeľ nemá. Doktorka má dovolenku a nemala tam nikoho kto by zanu zastupoval. Už asi lrn pohotovosť. Mali ste niečo podobne? Moe zacat este napr kasel?
Má 40tky keď chceš ísť na pohotovosť?
Daj mu lieky, obklad na čelo a uvidis ako telo zareaguje
Akú teplotu má? Po Nurofene (neviem, aký sirup si dala) mu klesla teplota?
Akú teplotu má? Po Nurofene (neviem, aký sirup si dala) mu klesla teplota?
@ika02 po nurofene ma 37.2
Po nurofene mu pekne klesla, zatial ho pozoruj, zrazajte teploty a keby boli velmi vysoke, alebo sa k tomu nieco pridalo, na tu pohotovost si zavolaj, uvidis ci ti poradia prist alebo nieco ine. Drzim palce.
A načo chces ísť na pohotovosť? Ani k doktorke netreba s tým vôbec chodit, pokiaľ má leni teplotu a po liekoch klesá...
@kika541996 Ako sa cíti? Koľko mal pred Nurofenom?
To nie je ani na návštevu lekára.
@kika541996 a prečo chceš ísť na pohotovosť? Liek za viac ako 24 hod potrebný len 3x a zrazíš ju pekne dole. Pokiaľ nie sú iné ťažkosti, tak pohotovosť isto nie.
A pred? Dávaj mu len veľa tekutín a nech je v kľude. Veľmi ho nezakrývaj ani v noci, len tenkou plachtou (obliečkou) a po tých 6-ich hodinách mu daj Nurofen. Keby to trvalo 3-4 dní, choď k lekárovi.
@kika541996 s čím chceš ist na pohotovosť? Chceš potom prísť domov s covidom? Nepíšeš koľko mal bez liekov. 37,2 nie je na pohotovosť
Niekto chce k tej teplote dostať na pohotovosti aj nejaký brušný vírus 😒
Čo chceš robiť na pohotovosti? Má len vyššiu teplotu, po podaní lieku klesne a žiadne iné ťažkosti.
@kika541996 Aku mal teplotu pred tym ako si mu dala sirup?
Je toto prvy krat co ma teplotu? Nestresuj. Taketo teplotovanie je u malych deti bezne a ako prislo, tak odide.
Nemôže mať úpal? Deti tažško znášajú takéto vysoké teploty, mohol sa mu prehriať organizmus.
Nemôže mať úpal? Deti tažško znášajú takéto vysoké teploty, mohol sa mu prehriať organizmus.
@anna777115 tažško? 🤔
Ja fakt nechápem niektore komentáre. Veď, keď ma daná téma nezaujima, alebo danej osobe neviem poradiť tak kašlem nato a myslím si svoje, a nebudem tu vypisovať a "načo a načo". Raz mal takto teploty, a skončil týžden v nemocnici s covidom. Tak som sa spýtala a?
Ja fakt nechápem niektore komentáre. Veď, keď ma daná téma nezaujima, alebo danej osobe neviem poradiť tak kašlem nato a myslím si svoje, a nebudem tu vypisovať a "načo a načo". Raz mal takto teploty, a skončil týžden v nemocnici s covidom. Tak som sa spýtala a?
@kika541996 veď sme ti poradili, že nemáš dovod chodiť k doktorovi
Oprava:"ťažko", pre ženy, ktoré nedokážu existenčne preniesť bremeno jedného nesprávneho písmenka v slove a zapríčiňuje, im to zdravotné komplikácie. Nikoho, si predsa, nezoberiem v tejto horúčave na svedomie.

Nie je to na pohotovosť, pravdepodobne obyčajná viroza
Počkaj min. 3 dni, ak by sa stav zhoršoval, choď k lekárke. Zastupovanie by malo byť určené, ak nemá na dverách napísané, zisti cez vuc alebo sa spýtaj v miestnej skupine na FB.