icon

Teplota u dieťaťa po návšteve zubára

3. sep 2023

Ahojte, bola som s malým u zubára na pečatení zubov, je to neinvazivny zakrok. Dnes ráno sa zobudil horúci. Myslite, že to súvisí s návštevou zubára?

kristinka92
3. sep 2023

nie

autor
3. sep 2023

@kristinka92 myslela som to tak, či to mali dobre vydezinfikovane, či mu nemohli zaniesť nejakú infekciu napr

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
mogaa
3. sep 2023

kludne to mohol chytil u zubára....ale vírusy sa prenášajú hlavne vzduchom...stačí že pred vami tam bol človek s virózou a už je to tam.....vírus väčšinou vdýchneš a stačí sa prejsť po Kauflande.....nemyslím si ale že to bolo kvôli zlej dezinfekcii to by chytil skôr baktériu ako vírus.....

kristinka92
3. sep 2023

@mogaa všetky nástroje sa vyslovene sterilizuju, nie len dezinfikujú. keby to bolo tak že u zubara mozes niečo chytit z nástrojov, tak by sa nikdy nemohli ošetrovať pacienti s hepatitidami, hiv a podobne. stačí sa pozriet ake sú momentalne zmeny počasia, stúpa chorobnosť čo je normálne. ale obyčajná návšteva zubara kde sa spraví len pečatenie s tou teplotou nič nema.

zuza265
3. sep 2023

Podla mna isto nie. Neviem ako by to tam dieta chytilo kedze je to takmer sterilne prostredie. To skor cestou alebo niekde v obchode alebo od vas.

mogaa
3. sep 2023

@kristinka92 ja so ale nepísala že je to z nástrojov.....a ano mohlo chytiť vírus aj u zubára, rovnako ako ho mohlo chytiť kdekoľvek v čakárni, či v obchode, kdekoľvek kde bol predtým infekčný človek....vírus sa prenáša hlavne vzduchom, stačí ho vdýchnuť a ak je oslabená imunita, začne sa rozmnožovať....

iwesska
3. sep 2023

Nas sused chytil u zubara Covid. To bolo v case,ked sa robilo z domu. Isiel len na preventivku,nikam inam nechodil,takze si bol isty,ze to ma odtial. Tak ak nieco chytil,jedine od ineho pacienta,nie z osetrenia.