Teplota u štvormesačného bábätka
Ahojte,
vedeli by ste mi poradiť akú teplotu má mať 4 mesačné bábätko?máte niektorá skúsenosti?lebo každý hovorí inak.Ďakujem za každú informáciu.
@mimimiruska 38 ?
@letinka25 ja dávam nurofen keď ma 37, normálnu teplotu máva 36
@evkakozickova nurofen pri 37'C?
@veronikaszabova 37,8-9
@evkakozickova zbytocne skoro davas.
do 38 sa ziadne lieky na teplotu davat nemaju, zvysena teplota je normalna a zdrava reakcia tela na bacil, virus a je dobre ak dieta reaguje zvysenim tepoty ktora virus zabije. lieky podavat az nad 38, do 37,5 sa nedeje vobec nic, je to normalne. dcerka ma brzne 37,2 aj ked je uplne zdrava
@evkakozickova nurofen pri 37??
Môj keď ma 37 tak len tak mu neprejde vždy sa mu zvyšuje,tak ho nenechám trápiť ale hneď mu podám liek keď vidím že snim niečo nieje v poriadku.
@evkakozickova telo ma same bojovat s chorobou. Ak mu podavas sirup tak strasne skoro, tak mu len skodis.
@nika82 ano 38
@mimimiruska myslim tak ze bezna teplota u dietatat je vela 38
@letinka25 Som sa zacudovala ked si povedala ze kazdy hovori inak ale veru ma pravdu a vidim to na vlastne oci.
Podla mna ak merias pod pazuchou, tak normalna teplota moze byt medzi 36.5 - 37
Ak merias v zadocku alebo usku tak vyzsia 36.6 - 38
@evkakozickova Ja si tiez myslim ze nie je dobre podavat lieky pri tak nizkej teplote... mozno ma vyzsiu teplotu lebo sa napriklad len prehrial koli teplemu oblecenu a aj ked ma zacinajucu chorobu, ta zvysena teplota je prirodzena obrana tela proti virusom. Tym ze mu tu teplotu znizis, ho oberas o tuto zbran proti virusom a tie sa mozu lahsie rozmnozit. Virusy su extremne nachylne na zmenu teploty a rychlo kapu uz aj pri velmi malej zmene. Stacia ani nie 2 stupne zmeny z 36.5 na 38.0 a oni umieraju vo velkom. Ten Nurofen tie virusy nezabije.... v podstate na virusy nie su skoro ziadne lieky. Organizmus si s nimi vzdy musi poradit sam a preto je dolezite, nechat dietatko aby sa jeho imunitny system budoval a zdokonaloval. Ale to je len moj laicky nazor... skus sa na to opytat doktora.
@evkakozickova teplota je reakcia tela na niečo. Pri zvýšenej teplote sa aktivuje imunitný systém, rozmnožujú sa biele krvinky a kopec ďalších procesov, ktoré sú dôležité na to aby si poradili s problémom.
Pokiaľ teplotu znižujete hneď, robíte viacej škody ako úžitku...naozaj.
Áno, dieťa možno vyzerá biedne, ze sa trápi, je malatne a polihuje, chce sa kojit, je umrncane a cojaviem co...
Lenže ta teplota "prinúti" telíčko zostať v pokoji a venovať energiu lieceniu seba a nie hraniu sa a pod.
Dieťa treba sledovať kvôli febrilnym krcom alebo vyrážam, a ísť k lekárovi keby bol stav zlý, resp.ked teplotuje dlhšie ako tri dni a teplota stúpa na 39 a viac.
Moje dieťa (4r) malo nurofen asi trikrát...keď mu šli očné zuby a stoličky...A skôr to bolo od bolesti. Inak.pokial naňho niečo liezlo (viroza, skolkarske niečo a pod...), tak sme teplotu nikdy neznizovali, aj keď to znamenalo ze sme ho nechali spať pri sebe a dávali piť z fľašky a kontrolovali každých 10 minút. Vždy sa do rána vypotil a ráno to bolo nové dieťa...nikdy nemal ani len antibiotiká zatiaľ...A.kazda takáto detská choroba mu veľmi rýchlo prejde. (Inak...pred mesiacom manžel dostal šiestu chorobu....a malý nie, resp dva dni mal párkrát 37,5 a týždeň trosku soplil...inak mu nič nebolo...A manžel zlomený ako indiánsky šíp vyhadzany ako malé dieťa. 😂)
Veľa matiek sa bojí teploty jak čert kríza pritom teplota je super! Telo bojuje.
Ja dávam nad 38.5 a keď je dieťa ok - není umrcane, normálne je a hra sa (aj to sme už mali) čakám do 39 stupňov.
@evkakozickova Teplota nie je choroba.Je to obranna reakcia organizmu na nejaku situaciu ktora sa v tele deje.Nikto nepodava cipky pri 37 stupnoch lebo tym nedovolujes telu s chorobou prirodzene bojovat a samo sa z nou vysporiadat.Velmi zly postup.
@nika82 popletla som si chcela som komentovat to ako pani psala ze uz dava nurofen ci co uz v 37 teplote .....
@mimimiruska mne sa to zdá tiež skoro , ale budis
@nika82 ked chce dopovat dieta tima humusama tak budis . .ja davam ked uz je vazne zle .... inak nie

@letinka25 pokazdne je to rovnaka 38 a davaji se kapicky 🙂