icon

Teploty u 12 mesačného bábätka

lenka19959719
7. aug 2020

Ahojte 😥 som v koncoch a veľmi, veľmi sa bojím o moje dieťatko. Celí deň má teploty tak, že raz ustúpia na 2,3 hodky a potom zase vystúpia na 38,5 až 39,5. Boli sme na pohotovosťi, tam sa mi už uľaví že pomôžu môjmu dieťatku. Ale nestalo sa tak, na miesto toho som dostala odpoveď. ( A vy si čo myslíte, že po pár teplotách mu hned dáme lieky? Doma mu znizujte horúčku liekami na teplotu a zabalmy 😳) a poslali ma domov.. Čiže celí víkend budeme takto akože? 30km som merala zbytočne ale hlavne že som zaplatila poplatok 👌čo mám robiť poraďte mi prosím vás, toto je moje jediné dieťatko a veľmi sa bojím. A ešte na koniec som dostala odpoveď od pani doktorky.... Teploty bude mať najmenej ešte 3 dni, no dnes večer budete mať krutú noc. Pevne verím že sa nájdu mamičky ktoré vedia presne ako sa cítim a poradia mi prosím 😥😥😥

Strana
z2
pribinak
7. aug 2020

Aké staré je dieťa? Ako a čím zrazas teplotu?

lenka19959719
autor
7. aug 2020

@pribinak ved som napísala ake je staré? Ma 12 mesiacov. Nurofen, paralen čipky.
A tiež obklady. Momentálne teplotu nemá ale trpnem že kedy mu zase vystúpi 😥

pribinak
7. aug 2020

@lenka19959719 Hm, zábaly si neskusala?

nikpa
7. aug 2020

@lenka19959719 robili mu vyšetrenie CRP z moču? Alebo ako ho vyšetrovala? Niečo špeciálne okrem toho ze mu pozrela do hrdla a pohmatala?

lenka19959719
autor
7. aug 2020

@nikpa nespravili mu žiadne vyšetrenie. Poslali ma domov, skontrolovala len dýchanie, pozrela hrdielko a to je celé.

lenuska9999
7. aug 2020

No 39,5 je dosť. Hlavne keď to nejde zraziť. Mali si vás tam nechat. Mala si na nich tlačiť, debilov. Im sa určite nechcelo vypisovať prijímacie správy , tak tá odbili. Máš niekde v okolí inú nemocnicu ?? Inak nurofen a Paralen viem , že pri takých silných teplotách sa môže kombinovat každé 4 hodiny. Napr teraz dáš nurofen o 4 hodiny Paralen a o ďalšie 4 nurofen.. skús ešte studené zabali...

lenka19959719
autor
7. aug 2020

@nikpa ešte bruško nahmatavala a dosť...

lenka19959719
autor
7. aug 2020

@lenuska9999 ďakujem pekne za radu. Ja som sa riadila s 6 hodinovým odstupom.

lenka19959719
autor
7. aug 2020

@lenuska9999 áno mám nemocnicu ale tam ma raz tiez odbili že oni niesu pohotovosť.

lenuska9999
7. aug 2020

Odkiaľ si ?

lenka19959719
autor
7. aug 2020

@lenuska9999 Veľký Krtíš

lenka2710
7. aug 2020

@lenka19959719 áno, nurofen a paralen môžeš kombinovať po 4 hodinách, moja mala raz 40 teploty, ale v pohode sme to zvládli! Neboj, bude dobre! Hlavne vetraj miestnosť kde spinka, ľahké oblečenie aby malo, a čipky alebo sirup môžeš dávať na striedačku po tých 4 hodinách, nemusíš čakať 6! Inak sesterkin chlapec mával celé detstvo 40 teploty a nikdy mu neprišli nato, že z čoho ich ma, vyrástol z toho 🤷‍♀️

nikpa
7. aug 2020

@lenka19959719 kľudne môže mat zapal močového mechúra, moj maly tak mal v 2 mesiacoch. Na pohotovosti sa nam podarilo odchytit moč do skumavky a vyšetrili mu ho tam hneď, inak by to nezistili. Mal vysoke teploty, liekmi ustúpili len tak na 1- 2 hodiny a opäť vyskočili. No môžu to byt aj zuby, či šiesta choroba. Nechcem ta strašiť ale ked teploty nebudú ustupovať do zajtra ja by som sa tam vrátila. Jednak tam bude druhá lekarka a keby aj bola opäť neochotna, trvaj na svojom, vyšetriť CRP z krvi z prsta a najlepšie prísť tam uz aj s tym odchytenym močom, kľudne v umytom pohariku. Cez noc jedine obklady ak nebudu lieky dlho fungovať.

deti95060810
7. aug 2020

máš možnosť zas zavolať na pohotovosť, povedať čo je vo veci a že teploty nejdu vôbec dole - vždy keď som zavolala na pohotovosť tak mi vedeli pomôcť, poradiť....
A akú diagn. povedali? z čoho má teploty? pozri do papierov....

mmoonna
7. aug 2020

Keby mu aj teraz urobili CRP, tak by ešte nič nemuselo ukázať. Musí uplynúť nejaký čas, myslím že aspoň 24 hodín, ak nie viac, aby mu mohli CRP spraviť. Ja som raz tak bola s dcérou, keď mala horúčky na druhý deň u lekárky. Urobila CRP a že 8. Na druhý deň na pohotovosti mala CRP 105! Takže treba len čakať. Ak to neprejde, choď k lekárovi zase.

lenuska9999
7. aug 2020

Keď tam pôjdeš zasa hlavne trvaj na svojom. Nech ho poriadne vyšetria a robia si svoju prácu ako majú.

elizabeth175421
7. aug 2020

@lenka19959719 syn mal cca 2týždne dozadu teploty.. Z ničoho nič 39,5.. Dala som nurofen čípok. Teplota klesla, ale už o dve hodiny stúpala. Takže som počkala na odstup 6 hodín a dala som v noci paralen čípok. Vždy to kleslo len na dve, tri hodiny a znovu teplota stúpala.. Ja som sa hrozne bála, lebo som mala od narodenia problém s mlčovými cestami a ľadvinami. No na pohotovosť som nešla, lebo vždy som všade čítala, že až na tretí deň sa chodí.. Keď som videla, že teda čipky moc nezaberajú, tak som nakrájala citróny na plátky, priložila na ručičky nad dlane z vnútirnej strany a obviazala fačom.. Vtedy teplota klesla aj na 8 hodín 🙏.. Nakoniec po 4 dňoch bum a bolo po teplote, vyhádzal sa a usúdila som, že šiesta choroba.. Hlavne netreba stresovať, skús tie citróny. Ja ich mám odskúšane na sebe, bratovi, mame a už aj na malom a vždy zabrali.. Držím palce 🙏.. A ozaj, malý má 14 mesiacov 🙂

lenuliatko84
7. aug 2020

Kludne zavolaj na 112 a povedz ze mas strach na pohotovosti ta odbili. Ked ide obtak male dieta pridu ho skontrolovat

elizuella
7. aug 2020

@lenka19959719 Ahoj. Nadych vydych a drzat sa rad dr. Zabaly a lieky a kontrola teploty. Ak sa to nezlepsi, tak v pondelok k pediatrovi by som sla. Ak pribudne okrem teploty aj iny priznak, tak zas na pohotovost. Deticky mozu mat z teploty febrilne krce, tak v noci budte pri nom a kontrolujte.

daniela1911
7. aug 2020

Na obklady si dávaj ale pozor, dávajú sa pri horúčkách len deťom, ktoré nemajú chladné/studené končatiny.
Dávaj mu viac piť a sleduj ho. Striedaj Paralen a nurofen ako píšu baby vyššie. Ale do 38 by som nič nedavala, až keď zas vyskočí. Nemôžu mu ísť zúbky ? Stoličky ? Poznám viaceré deti čo mali kvôli tomu štyridsiatky.
Aj keby teploty ustupili, chod v pondelok k pediatrovi (asi je aj taká povinnosť po návšteve pohotovosti) on ho ešte skontroluje.

lenka19959719
autor
7. aug 2020

@elizabeth175421 ďakujem za radu 💓

lenka19959719
autor
7. aug 2020

@elizuella to je jasne k našej lekárke v pondelok ako na koni... Uff 😥 je hrozne takto vidieť dieťa ako sa mi trápi.

lenka19959719
autor
7. aug 2020

Ďakujem veľmi pekne za rady 💓💓💓 troska som uz na pokoji. Ale možno že naozaj to budú zubky stoličky, lebo predné ma všetky už von

lenka19959719
autor
7. aug 2020

Ja od tolkeho stresu som už mimo 😥

ja_mama
7. aug 2020

Zatial nestresuj...pokial sa ti dari zrazat teplotu a nema ine priznaky (bolest, neutichajuci plac, flaky a pod.) je to ok, naozaj to CRP na taky 3ti den by az ukazalo - preto je zauzivane to ze po 3 dnoch teploty ak neprejdu tak dr. Kludne pri zuboch aj takato horucka moze byt. U nas to bola tiez 6ta choroba - horucky za 2 dni nepresli na 3ti sme sli k dr spravila CRP aj moc sme doniesli a kedze bolo vsetko OK tak vraj to bude ta 6ta a naozaj potom sa vysypala a bolo po...netreba robit paniku len casto kontrolovat teplotu a zrazat..samozrejme ak by neslo zrazit horucku tak je to ine

mirkava
7. aug 2020

@lenka19959719 uplne ta chapem 😊. Len kľud... jeden den ma teplotu to nie je take strasne.... zrazaj mu ju, ak by sa nieco zhorsovalo isla by som znovu na pohotovost. Uvidis zajtra ako mu bude. Radsej 100 krat zbytocne k lekarke ako raz nieco zanedbat.... a dozaduj si CRP

luthine
7. aug 2020

Moja tak mala na dovolenke, priserne tri dni, po ktorych akoby utal a bolo vsetko v poriadku. Prudky nastup horucok robia obycajne virusy, nie bakterie, ja by som to teda odhadla na virus, s ktorym naozaj nic neurobis ani ty, ani lekari. Treba len pockat, kym si s tym organizmus poradi sam a trpezlivo znizovat teploty. Ako pisali baby, kazde 4 hodiny striedaj nurofen a paralen, raz cipok, raz sirup. Ja som pri teplotach nad 38,5 davala vzdy diazepam ako prevenciu proti febrilnym krcom. Niekto hovori, ze hy sa nemal davat preventivne, ale mne vravela dr, ze mam a mozem. To sa dava kazdych 12 hodin, popravde by som sa ale informovala ake mnozstvo, na 12 mesacne dieta asi len pol tabletky, ak sa spravne pamatam.
Zabaly tiez ako ti pisali, iba vtedy ked dieta nema triasku/zimnicu a dava sa vzdy iba vlazny/letny, nikdy nie studena voda, iba na trup, koncatiny sa nechladia. Hlavne dieta zavodnuj, aj ked pit asi velmi nechce, ale musi. Davaj aj ked po lyzickach, kazdych par minut, je to velmi dolezite. Okrem toho, ze predides dehydratacii, voda znizuje v detskom tele teplotu. V case ked nema prave horucku skus ponuknut nieco na jedenie, lahke ale energeticky bohate, co telu pomoze popasovat sa s virusom. Napr. take kuracie maso je lahko stravitelne.
Nakoniec sa musis hlavne ty upokojit, dietatko z teba musj citit istotu, ze vies co robis a ze sa nebojis. Tvoja istota a sila tiez velmi pomaha. Drzim palce, viem co to je, po tej dovolenke som povedala, ze uz nikdy s detmi nikam nejdem, az kym nebudu mat aspon 18 a doteraz mam z toho traumu.

marlent
7. aug 2020

Inak mojmu najviaaaac na teplotu pomaha vana...
Napustim vodu cca 37stupnovu bachnem ho tam nesmie mat studene koncatiny...
Necham cca 10 minut hra sa oblievam ho vodou a ako vyjde z vane dam cipok/sirup tak to vydrzi teplota zrazena najdhsie..
Ked spinka a citim ze teplota ide hore ale nie je este nad 38.7 po odcitani vezmem vodu a namacam latku a prechadzam mu s vlhkou latkou po telicku..
A vela pit ci lyzickou alebo striekackou musis vodu davat ak nebude hydratovane lieky nebudu zaberat a uskodis...

lenka19959719
autor
7. aug 2020

@luthine ďakujem krásne 😥😥 troska si aj po plačem v noci.

hettinka
7. aug 2020

@lenka19959719 teploty sú u deti bežne. Chapem, že si sa vyľakala, ak sa zo stalo prvýkrát.
Takze po 4 hodinách striedaj paralen a nurofen. Pomáha dieťa osprchovať vlažnou vodou (nie teplou, nie studenou, nech nemá sok) a sledovať. Ak by sa ti zdalo, že dostáva kŕče, okamžite na pohotovosť. Inak len vydržať a znižovať teplotu ak je nad 38.

Strana
z2