icon

Teploty u 12 mesačného bábätka

lenka19959719
7. aug 2020

Ahojte 😥 som v koncoch a veľmi, veľmi sa bojím o moje dieťatko. Celí deň má teploty tak, že raz ustúpia na 2,3 hodky a potom zase vystúpia na 38,5 až 39,5. Boli sme na pohotovosťi, tam sa mi už uľaví že pomôžu môjmu dieťatku. Ale nestalo sa tak, na miesto toho som dostala odpoveď. ( A vy si čo myslíte, že po pár teplotách mu hned dáme lieky? Doma mu znizujte horúčku liekami na teplotu a zabalmy 😳) a poslali ma domov.. Čiže celí víkend budeme takto akože? 30km som merala zbytočne ale hlavne že som zaplatila poplatok 👌čo mám robiť poraďte mi prosím vás, toto je moje jediné dieťatko a veľmi sa bojím. A ešte na koniec som dostala odpoveď od pani doktorky.... Teploty bude mať najmenej ešte 3 dni, no dnes večer budete mať krutú noc. Pevne verím že sa nájdu mamičky ktoré vedia presne ako sa cítim a poradia mi prosím 😥😥😥

Strana
z2
luthine
7. aug 2020

@lenka19959719 Poplac si, pokojne. Tiez som prerevala cely cas, co ako tak chvilu spala. Od unavy, ale hlavne strachu. Strasne som sa vtedy bala,.ze dostane tie krce a my sami, uprostred rezortu, dookola nikde nic, nemocnica daleko. Na recepcii pravidelne v noci nikto nebol, nikde ani zivej duse, no proste...doteraz sa mi s tym niekedy sniva. Ale.neboj, vsetko bude dobre. Zvladnes to tak, ako sme to zvladli vsetky a budes mat prvy poriadny zarez na brneni😉

lechtivka
7. aug 2020

@lenka19959719 6tu chorobu ste už mali? 🙄🙈

lolazmola
7. aug 2020

Baby, ti už všetko poradili ja ti iba chcem povedať ze viem ako sa cítiš a nemaj strach, všetko bude ôk!!! Každý si tým prešiel, bude dobre! 🍀🍀🧡🧡✊✊
@lenka19959719

lenka19959719
autor
7. aug 2020

@lolazmola ďakujem veľmi pekne 💓💓💓

lenka19959719
autor
7. aug 2020

@lechtivka 🙄

lenka19959719
autor
7. aug 2020

@hettinka ako budem vedieť že má kŕče 😳😳😳😳😥

katarinka89
7. aug 2020

@lenka19959719 viem ako sa cítiš a prehanas- to dosť.....to čo ti povedala doki je pravda.popri teplote skoro vždy vyskočí buď kašeľ alebo črevné niečo takže pokiaľ je zatiaľ len teplota, čo majú liečiť. Daj sa do kludu- aj bábo to bude znášať lepšie. Ako môžeš byť pre dieťatko oporou keď si na pokraji zrútenia,?

lechtivka
7. aug 2020

@lenka19959719 pýtam sa preto lebo aj moja dostala z ničoho nič horúčku 3 dni nás trápila a pák sa vysypala🙈 a presne vtedy som volala aj Dr na pohotovosť...a tiež len paralen, nurofen...

lenka19959719
autor
7. aug 2020

@katarinka89 ja to preháňam? 😳😳🙄 Nemyslím si, že to preháňam. Je to normálna vec, báť sa o svoje dieťa. Keďže v dnešnej dobe sa dejú hocijaké veci. Deti nahaju zomierať, a nie len deti 😳koľke články čítam, tv noviny 😠dnešné zdravotníctvo je 0 bodov uplne zlyhali. Je to strach nie prehananie.

lenka19959719
autor
7. aug 2020

@katarinka89 mam skúsenosti, dieta mi nechali skoro umrieť v nemocnici. Ked už bolo velmi veľmi zle v tedy im už začalo priharat pri zadku. Do vtedy ho nechodili ani kontrolovať, vizita nebola tak ako mala byt podla správnosti, chodili si ako. Chceli. Sestricky detto. Žiadny záujem. Pre toto mám veľký strach, takže to žiadne prehananie nieje si myslím. Viem co som zažila.

nini1010
7. aug 2020

Hlavne ho vela vela zavodnuj.Voda,cajik,samozrejme ak kojis tak co najviac kojit.Pitie je zaklad.Ked dieta vela pije dokaze to zrazit teplotu aj o stupen.Zabali hrudnicka (pozor nie ladove,letna voda)alebo 37 stupnova vana je fajn,ale len ak nema studene ruky a nohy-pozor!Inak by mohol dostat sok.Vetraj miestnost,daj mu bavlnene volne oblecenie neprehrievaj!Mozes dat cipok aj skor alebo striedat ako dievcata pisali.Ja som takto syna nosila v horuckach 39 celu noc a nedokazal tie horucky zrazit ani cipok.Navyse mal ladove koncatiny tak som ho nemohla ani zachladit,bol ako handrova babika,no sklucujuci pocit.Takze ja ti rozumiem.Naozaj ti asi bohuzial neostane nic ine len cakat.Uz zajtra budes mozno mudrejsia ci sa mu pridruzia nejake symptomy alebo to bude len horucka.Male deti mavaju vysoke horucky a neraz ako pride tak aj odide a pre rodica je to velmi stresujuce.Drzte sa 🌹

lenka19959719
autor
7. aug 2020

@nini1010 dakujem velmi pekne za radu. Citim sa lepšie ked mi baby takto. Pomohli

andreatytler
8. aug 2020

@lenka19959719 Tu je video dietatka ktore ma Febrile krce.

https://www.youtube.com/watch?v=cTslWqVY7kw

Dufam ze to nikdy nezazijes so svojim dietatkom ale je dobre byt pripraveny.

andreatytler
8. aug 2020

@daniela1911 Tato tema je pre mna velmi uzitocna do buducna ak sa teploty u nas tiez objavia... Prosim ako je to s tymi chladnymi koncatinamy? Mysli sa tym ze ci ma studene koncatiny prave v tom momente alebo ci je on taky typ co ma vzdy studene koncatiny.
Moj syn ma neustale studene nohy ako zaba aj v lete (asi preto lebo sa mu potia, Ak nahodou dostane horucku a v tom momente bude mat koncatiny teple, mozem ho dat do vane?

andreatytler
8. aug 2020

@lenka19959719 Ak ma tvoje dieta virus, tvoje materske mlieko mu da protilatky. Mne povedala laktacna konzultantka ze matkyne telo dokaze vytvorit protilatky na pockanie. Povedala ze je treba dietatko vela bozkavat a mojkat aby sa jeho virusy dostali do tvojho tela, tvoje telo okamzite zacne vyrabat protilatky a da ich do materskeho mlieka.

mondolina
8. aug 2020

Môj malý mával bežne 40 teploty, najviac pomohla vaňa s vlažnou vodou a zábaly.

yoxinka
8. aug 2020

Moja vtedy 12 mesačná mala také teploty na dovolenke. Tiež 40, v noci sme jej zábaly robili na hoteli. Ja som tretí deň volala asi 5pediatrom v Liptovskom Mikuláši (boli sme v Jasnej), prvý ktorý povedal, že ju vyšetril, tam sme šli. Veľmi zlatá, taká staručká pani doktorka, pokukala ju celú, spravila crp ... všetko OK. Povedala mi, že keď budem spokojnejšia, môžem doniesť aj moč, že vyšetria, no ráno sa mi malá zobudila bez teplôt a v priebehu dňa sa celá vyhádzala ... 6 choroba. V podstate som sa len snažila jej zrážať teplotu dostať do nej veľa tekutín, keď nešli zraziť liekmi, tak zábal. Muž chodil so starším synom zatiaľ po výletoch. Bolo to naše druhé dieťa, tak tam bola miera paniky značne nižšia...😜

zuzi0911
8. aug 2020

Nám pomohlo nakrájať zemiak na kolieska dat na chodidlá, obviazat a ponožky. Do par minút bola zrazena teplota a dlho sa neukázala. Inak striedať po 3-4h lieky. Zábaly skúsenosť nemám. Pripadne si vieš moc skontrolovať ak kúpiš papieriky a ak by niečo ukázal išla by. Som opäť na pohotovosť. Držte sa. Snáď je už lepšie teraz.

daniela1911
8. aug 2020

@andreatytler ahoj, moja dcéra je studený typ, a keď má horúčku, má končatiny, povedala by som, v normal teplote. Nemá ich rozpálené ako napr. Lica a trup. Zábaly som jej vtedy radšej nedavala.

anicka182
8. aug 2020

@lenka19959719 my sme boli rovnako od pondelka teplota neklesla pod 38,5, davala na striedacku nurofen sirup a panadol cipok, ak vystupila teplota nad 39 dala som zabal, na tretí den sme boli u lekara, zvysene CrP, tak dal antibiotika, na stvrty den teplota ziadna a vyhadzal sa drobnymi pupencami, cize siesta choroba za nami.

lenka19959719
autor
8. aug 2020

@yoxinka Tak to bola dovolenka čo 🙂 ja mám prvé dietatko tak preto, neviem este co vsetki ma. Čaká. Pri druhom dieťatku to bude iné lebo uz budem vedieť co ako 😉

lenka19959719
autor
8. aug 2020

@zuzi0911 nieje stale rovnako, raz ustúpi, raz vystúpi. Musime takto striedať a obklady dávať.

fiafia
8. aug 2020

Ja mám tiež jedno dieťa, dcérku. Pri prvých teplotách som bola na pokraji nervového zrútenia. Hlavne keď som videla 40 a vyššie na teplomeri. No dokina má pravdu,teploty trvajú zväčša tri dni a potom sa ukáže čo je na chybe, zúbky, choroba, prípadne šiesta choroba je tipicka pár dnovimi teplotami a potom príde vysyp. Zatiaľ striedať nurofen s paralenom, veľa piť, prípadne zábaly. Tiež mám malú chorú teraz a keď vidím jej slzave oči z tých nešťastných soplov je mi to tak ľúto. Držím palce aby to rýchlo prešlo drovcovi

andreatytler
8. aug 2020

@daniela1911 Dakujem za radu. Velmi si cenim.

lenka19959719
autor
8. aug 2020

@fiafia dakujem.

macik34
8. aug 2020

@lenka19959719 neboj sa. Aj moje deti mavaju take horucky. Telo sa tak lepsie vysporiada s virusom. Ak nema ine priznaky je zbytocne ist na pohotovost. Pokial pije. Idealne cistu chladnejsiu vodu. Aby nebola dehydrovana. Nasi pili cez slamku. Zabal ju do mokreho uteraka. Hlavne hrudnik. Vymienaj obklady teplota klesne.

katarinka89
14. aug 2020

@lenka19959719 no ako je na Tom tvoje bábätko? Dúfam že ok a že tvoje obavy boli zbytocne

macik34
14. aug 2020

@lenka19959719 ako sa ma dcerka??

lenka19959719
autor
21. aug 2020

@katarinka89 teraz už dobre, museli mu nasadiť antibiotika mal zvýšene crp. Ale uz sme z toho vonku 🥰🥰

Strana
z2