icon

Termoregulácia dieťatka

arivederda
3. apr 2021

Zienky odkedy si vie dieťatko udržiavať telesnú teplotu? Ze nema hneď studené rúčky a tak.

77daniela77
Autor odpoveď zmazal
ruzasipova
3. apr 2021

@arivederda Na studene rucky by som sa neorientovala. Obe moje deti maju studene rucky, ked im je horuco. Na chrbatiku spotene a ruky ladove. Staci vyzliect a uz su aj ruky teple.

zuzanaete
3. apr 2021

Studene ruky u babatiek su bezne. Nie je to znamenie, ze im je zima. Srdiecko este nestiha tak dopumpovat krv a malo pohybu urobi svoje. Treba kontrolovat zatylok / chrbatik a podla toho urcovat, ci je babatku zima alebo nie.

andreatytler
4. apr 2021

@arivederda Nasho sme zo zaciatku vzdy obliekli tak aby nemal studene ruky ani nohy. (Ale ked sa uz potil, tak sme dali jecnu vrstvu menej).
Bez ponoziek mal nohy ladove ako zaba a aj sa mu dost potili. Potom ked mal 6 mesiacov, mi fyzioterapeutka povedala, ze potrebuje byt na boso koli spravnemu stvornozkovaniu. Ja jej vravim ze nemoze, lebo mu zamrznu nohy a ochorie bez ponoziek. Ona vravi ze si zvykne, otuzi sa a neochorie. Skusila som. Uz je nadoma bez ponoziek 10 mesiacov. Doma mame mix drevenych dlazok, kobercov a dlazdy. Syn nikdy nebol chory a asi po 2 tyzdnoch odkedy prestal nosit ponozky, sa mu nohy prestali potit a ma ich krasne teplucke.