icon

Testy pre deti

lily14
12. nov 2021

Ako testujeme deti? Chodíte na pcr? Antigen ? Či zo slín?ja už neviem...robím dcére tie školské ale neviem či dobre dosť hlboko?

simsalabim
12. nov 2021

@lily14 pouzivam skolsky antigen. podla navodu nema ist hlboko. Ale pravdupovediac, asi je to uplne zbytocne, nedavno v novinach hovorila pediatricka, ze maju uspesnost 20%. Mne sa paci viedensky system PCR testov zo slin, lahke, rychle, jednoduche a kazdemu pristupne zadarmo, vyzdvihnes, urobis ho doma v klude a odovdzas na analyzu do zberneho boxu v supermarkete a na mobil ti pride omnoho spolahlivejsi vysledok. Tieto nase antigeny su slabota.

kacena4
12. nov 2021

my robime skolske antigeny a zatial spokojny, vzdy ked je v triede niekto nakazeny (tiez robia antigeny a potom posielaju na pcr) dotraz sa vsetky potvrdili (až na 1 pripad) a nastastie sme negativny vzdy

maciatkolulu
12. nov 2021

@simsalabim nezabudni, že sa musíš aj natáčať na mobil a s videom seba, svojho dieťaťa to odoslať....

jitkakuruc84
12. nov 2021

zamna uplne naj pre deti su tieto testy https://www.covid2019.sk/samoodberovy-test-na-c... ... len skoda ze to nikde neuznaju, takze len pre vlastnu potrebu, k starym rodicom a pod ...

lenkasarka
12. nov 2021

@lily14 tie školské sú na 2 veci… mne dva z nich ukázali negatívny počas tohto týždňa a dnes mi vyšiel v momke pozitívny.

annm81
12. nov 2021

@simsalabim My sme v zahraničí a dostávame zdarma AG testy na výter z prednej časti nosa. Tých 20% je podľa mňa hlúposť, v pribalovom letáku budeš mať napísanú spoľahlivosť. Pri tých našich je to vyše 90%, čo pri častom pravidelnom opakovaní znamená prakticky 100%.

simsalabim
12. nov 2021

@maciatkolulu ano, to je pravda, nechcelo sa mi to tolko rozpisovat. Jedno z mojich deti studuje vo Viedni, tak od neho viem, ale on to prezentuje ako kratucku zalezitost. A komfort je neporovnatelny. Nedavno mi vravela suseda, ze ked bola pozitivna, dostala prideleny termin na testovanie v BA - vraj jedine miesto, co testuje zadarmo v BA - a ze cestou tam aj naspat niekolkokrat musela auto odstavit a cakat, kym ju prejdu mdloby z vysokej horucky. V tejto situacii sa mi zda rozhodne lepsie ist niekam do blizkeho supermarketu, ako pol hodinu soferovat, nehovoriac o tom, ze ten slinny test je pre dieta znesitelnejsi ako palicka do nosa.

simsalabim
12. nov 2021

@annm81 vies, sama som bola touto informaciou prekvapena. Hovorila to pediatricka, myslim, ze clanok bol minuly tyzden v Pravde. Skusim ho pohladat.

maciatkolulu
12. nov 2021

@simsalabim palička v hrdle ešte je možnosť. Malý je testovaný v škole aj antigen aj pcr a teda fnuka každý deň pred pcr, že ho napína a tak, cele zle všetko... Nuž, ale pokiaľ nie je syn očkovaný, tak to bude mať teraz extra ťažké, vid nový Lockdown atď...

simsalabim
12. nov 2021

@maciatkolulu moj je uz na VS a je ockovany, len sa testuje z vlastnej iniciativy, kedze to je zadarmo a pohodlne. Testuje sa pred tym, ako ide na vikend domov a aj ked sa vrati z nejakej vikendovky (nedavno bol v Berline, pred tym v Londyne a Barcelone...). To sa vtedy testuje opakovane. Je to jeho vlastna vola.