icon

Tichý reflux

ajik24
2. sep 2016

Ahojte maminy, chcela by som sa opytat kedy u vasich babatiek vymyzli priznaky ticheho refluxu? Konkretne myslim to palenie zahy (vracanie sa mliecka naspat), nekludny spanok a pod. Maly bude mat 2 mesiace.

veronikapodolska
•
2. sep 2016

u nás sa to zlepšilo až začala sedieť 😉 potom to bolo lepšie, mne tak prišlo že si na to zvykla a zvládala to lepšie ked bola staršia 🙂 Stávalo sa že jej vybehla "grcka" len tak pri hraní na koberci aj okolo roka, a ona sa nad tým ani nepozastavila hrala sa dalej 🙂 Prvé 4 mesiace boli asi najhoršie 😖

janka54321
•
2. sep 2016

Nam to prestalo cca do pol roka...aj na gastre nam.tak povedala, ked malej robila sono.

lenkusik
•
2. sep 2016

Malej to vymizlo do roka, no vrátilo sa jej to, zistila to na gastre keď mala často sopel a kašeľ, asi rok som pozorovala tak 1x za mesiac ze sa v noci povracala a to kľudne spala. Zistili jej reflux a kyselinu a to ma 7 takže berieme lieky a stav sa výrazne zlepšil, obmedzili sme nejaké jedlo a vyzerá to ze to prechádza uvidíme. Netreba to podceňovať som rada ze nas lekárka poslala na rôzne vyšetrenia a hľadali príčinu.

ajik24
autor
•
2. sep 2016

Tak my negrckame, len sa nam vracia mlieko a z toho pali zaha, je to dost neprijemne, maly je velmi nekludny a treba ho niekolko krat uspavat kym celkom zaspi, lebo sa budi na to. Tak som myslela, ze sa to spravi troska skoro ako do pol roka/roka 🙂, ale tak nic, asi treba len vydrzat 🙂

janka54321
•
2. sep 2016

@ajik24 aj u nas bol tichy reflux a prejavoval sa tak, ako u vas...skus ist na gastro, tam spravia sono a presne vie lekar posudit, v akom stave to je...nasa bola na vysetreni v 2. mesiacoch a presne, ako uviedla lekarka...do pol roka sme mali pokoj...v styroch mesiacoch sme zacinali s prikrmami...ak je silny reflux, tak sa odporuca podavat nutriton...popytaj sa pediatricky, aby sa dietatko tak netrapilo

uhnakova
•
2. sep 2016

@ajik24 moju dcerku to preslo behom piateho mesiaca

zuzka_1985
•
11. sep 2016

U nas zacal reflux v 3. tyzdni. Maly negrckaval prudom - mal len tichy reflux - spinkal nepokojne a ublinkaval mliecko. Maly bol na mojom mliecku a dokrmovany UM - pil Nutrilon AR. Niekedy v 6. mesiaci prestal ublinkavat a presli sme na neARkove mliecko Amilk - uz neblinkal