Tichý reflux - rady
Ahoj baby. Nášmu malému zistili tichý reflux a je to boj. Prosím kto takéto niečo zažil,alebo prežíva dajte rady ako to prežiť a pomôcť malému. Mame 2 mesiace, akonáhle ho položím či po kojení,alebo hocikedy v priebehu dňa vracia sa mu mlieko do hrdla. Je to hrozné,lebo place a je nepokojný. Dávame ho vyvýšené, aj gastrotuss sme skúšali no nič nepomáha. A nosiť stále na rukách ho nemôžem. Mám pocit akoby menej papal/ dojčím ho/ lebo ho to boli:(
Nieco podobne robila moja ked mala afty, skus sa jej pozriet do ust, ci nema biele flaky.
No pozrela som a má z oboch strán hore na podnebí,take biele. Dolu nemá,ani jazyk nemá len teda hore na kraji(ako raz budú zúbky) má biele. Môže to byt ono? Čo s tým?
@anulienam ked bol chlapec malicky, grckal ako skoro kazde dieta, v styroch mesiacoch dostaval take bolesti bruska, az sa prehynal, nevedeli sme co sa deje a stale grckal, zacala som s prikrmami, a ked som to hovorila doktorke tak nechcela verit, boli sme v nemocnici v siestich mesiacoch na zapal priedusiek, tretikrat za sebou, dali mu nejaky sirup proti grckaniu, este stale grckal! Ustalilo sa to nejako, ale priedusky a pluca mal zapalene stale az ked mal styri roky, poslali ho na diagnosticke do Dolneho Smokovca a tam po vysetreniach zistili ze ma nelieceny reflux, od narodenia!!! Nik mi neveril ze dieta je chore a reve jak najaty od bolesti, chudak ale sme to dali!!! Dieta, lieky po roku bol ok, ja len hovorim ze rieste to co najskor, ja mam tri deti a este aj tie dve dalsie mali reflux, alenenechala som to dojst tak daleko, pri poslednej som sa vzdala kojenia, lebo som ju nakojila a do troch hodin vsetko postupne vygrcala takze dieta nepriberalo... Davala som kasicku, ale ja som to vzdala a presla som na specialne mlieko, ak je dost materskeho mliecka tak treba davat kasicku... Nijako dietatku neublizite, len sa mu rychlejsie ulavi a predidete zbytocnym problemom. Toiz grcky sa leziacemu dietatku dostanu postupne do pluc a priedusiek...
Baby ako ste používali ten nutriton? Ak teda kojím...
@laura1984 ahoj áno prešiel. V 4 mesiaci sa to začalo úplne zlepšovať, a v 5 už zmizol a teraz sa váľa po papani aj po brušku, aj kotula aj lozi a nič vôbec sa mu mliecko nevracia🙂 spíme už aj na rovnom🙂 som rada,že je to fuc. Nakoniec sme nezahustovali ani MM,ani sme mu bič nedávali, vydržali sme to a oplatilo sa 🙂 koľko máte mesiacov? Ozaj nezačala som ani skôr prikrmovať až od 6 mesiaca.
To ma tesi, ze sa vam polepsilo. Aspon vidim svetlo na konci tunela. Lebo momentalne som zufala, je to strasne narocne. Malicka bude mat 2mesiace a nevie koli tomu dlhsie pospat, budi ju ako sa jej mliecko vracia. Mam este starsiu dcerku a nedokazem sa jej venovat. Tie homeo ste neskusali?
Nebojte určite sa polepší🙂 ja som na tom bola rovnako. Unavená,zúfalá,nevedela som čo s ním. Homeo som neskusala,už som nemala chut doňho pchať stále niečo nové,čo by malo pomôcť a jasne že nikdy nepomohlo:( nám pomohlo kojiť po kúsku a často aj každú hodinu si len cucol a tým pádom nemal tak plne bruško. Po jedení som ho nikdy nedvíhala odgrgnut, lebo tým sa mu len kyselina vrátila,ale nechala som ho ležať. Dvihla som ho až za cca 20 min po kojení.nosila doňho stále v šatke, kočík u nás nehrozil:( a proste len vydržať. Viem že je to ťažké,ešte keď máte druhé dieťa:( ale nebojte prejde to!!! ❤️
@laura1984 Nebojte určite sa polepší🙂 ja som na tom bola rovnako. Unavená,zúfalá,nevedela som čo s ním. Homeo som neskusala,už som nemala chut doňho pchať stále niečo nové,čo by malo pomôcť a jasne že nikdy nepomohlo:( nám pomohlo kojiť po kúsku a často aj každú hodinu si len cucol a tým pádom nemal tak plne bruško. Po jedení som ho nikdy nedvíhala odgrgnut, lebo tým sa mu len kyselina vrátila,ale nechala som ho ležať. Dvihla som ho až za cca 20 min po kojení.nosila doňho stále v šatke, kočík u nás nehrozil:( a proste len vydržať. Viem že je to ťažké,ešte keď máte druhé dieťa:( ale nebojte prejde to!!! ❤️
Čítam a čítam...myslím, že aj moja ma reflux ale tiež ma niečo s bruchom, veľmi piští pred každým prdkom...Už má 6 a pol mesiaca. Od 4m toľko neplače...ale aj tak je to katastrofa. Stále je nepokojna, piští, poobede už nezaspí, niekedy sa v noci úplne zobudí a nevie spať, občas jeej vybehne von ale zvyčajne to prehltne, s prikrmami ťažko. Nechce poriadne ani cucat (keď nie je prispata) a ani jesť prikrmy. Len tie kaše mliečne jej chutia... Ale to tiež..keď sa poriadne naje...tak vybehuje jej, a stikuta a grga.. Som zúfalá. Bude mať 7m a stále zle. 😭
@flavia1 môžem poprosiť ako ste to zistili....naša mesačná dcérka má každý večer boj hrozný presne čo tu baby písali (spokojná len kočík a nosič prip.ruky, odgrgava aj celý deň,stále prehĺta🙆,a nespokojná,plače)no pri klasickom refluxe dieťa vyvráti mlieko a u nás nie...sme na odsatom MM a dokrmujem Nutrilonom proti kolikam...v piatok ideme na poradnu a teda nvm ako s tým tichým refluxom
@cypercanka1 no my sme to zistili az v piatom mesiaci, dovtedy som si myslela, ze ju boli brusko. Az, ked som podrobne dr popisala stavy, tak povedala, ze skryty reflux. Prejavovalo sa to v podstate od narodenia zvysenym slinenim, jedla malo a casto. No v tom piatom mesiaci sme uz nic nezačali davat, skor prikrmy, aby sa jej zahustila strava a preslo to.

Ach baby dnes je to horor, strašne v noci vyvadzal. On spal a v spánku kopal nohami a búchal sa rukami do brucha,hlavičky. No horor a cez deň mi začal na prsníku hrozné vyvádzať. Odťahuje sa,otáča na druhu stranu a pritom nerváci. Neviem čo to robí?