Tie isté antibiotiká behom dvoch mesiacov

dudus50
6. feb 2015

Ahojte, chcem sa spytat, ci nema niekto skusenost, aby dieta dostalo behom dvoch mesiacov tie iste atb. Pred dvomi mesiacmi mal zapal priedusiek, dostal Klacid, Ventolin a Ecobec. Dnes mu imunologicka potvrdila jednostranny zapal pluc a predpisala mu tieto iste lieky. Pytala sa sice ake atb. mal predtym, ale nevedela som si spomenut na nazov. Moze ich brat tak kratko po sebe? Neznamena to, ze pred tymi dvomi mesiacmi mu nezabrali a preto sa mu to takto vratilo? Vopred dakujem.

darina1952
6. feb 2015

@dudus50 áno môže mu dať tie isté ATB - teraz už ATB obsahujú aj látku, ktorá zabraňuje rezistentnosti baktérií na antibiotikum... teda baktérie by si na antibiotikum vďaka týmto látkam nemali zvyknúť.
Hlavne veľa tekutín, kľudový režim, vetrať... 😉 skoré uzdravenie 🙂

tanika
2. apr 2016

@darina1952 mozem sa aj ja kto spýtať je to ozaj tak ja som mala v januari dalacin a teraz mi ho na orl dňovú dali ale lepsie mi nieje! Tiez si myslim ci nemali byť ine hoci lekar vedel ze naposledy to bol dalacin.ja si myslím ze asi účinkujú a mali by sa preštudovať až po pol roku aby zabrali.nie? Dik za nazor

darina1952
3. apr 2016

@tanika ahoj, vacsina ATB je sirokospektralnych - takze su vhodne na viacero ochoreni. Ak lekar vedel co si predtym brala a znovu ti predpisal rpvnake no na inu diagnozu je to ok. Dober cele balenie a hlavne oddychuj - ziadne upratovanie zehlenie a behanie po vonku, hlavne klud na lozku🙂 ked aj dva dni po liecbe budes citit ze nie si zdrava , tak chod na kontrolu k dr.

tanika
3. apr 2016

no je to práveže na to isté yápal dutín v januári 18.1. a teraz pre sviatkami tesmne 24.3. mi dal na sviatky tiež zápal dutím tiež dalacin že ak bude yle moc tak ho mám použiť no a bolo na veľký piatok som si ich musela dať ale to ma nenapdlo až teraz že som mala dva krát tie isté ...mne sa zdá ako kebz moc nezabrali....je to normálne veď je lekár mal by to vedieť ...dík za názor či mi vôbec niekdy teraz zaberú !!!!!