icon

Tik v oku 5-ročného dieťaťa: Čo robiť?

moomof3
25. jan 2025

Maminky, dcéra 5r tiká s očami, skôr je to také žmurkanie nasilu keď sa na niekoho pozerá alebo niečo ju zaujme. Toto trvá pár mesiacov, teraz 2 týždne začala smrkať nosom ( sople nemá). Máte skúsenosť čo by to mohlo znamenať?
K imuno ideme budúci týždeň, či nie je alergia. Dávala som aj dávnejšie príspevok ohľadom spánku, s tým má tiež problém večer zaspať. Skôr mi to príde z psych.hladiska ale doma sme ok....

pribinak
25. jan 2025

U pediatricky ste neboli? Aspoň vit B by a magnezko som jej kúpila

To posmrkavanie môže byt další tik. Ale aj suchý vzduch.

moomof3
autor
25. jan 2025

@pribinak ešte sme neboli, pôjdeme budúci týždeň teda, budeme musieť 🤔

pribinak
25. jan 2025

@moomof3 píšeš že to už nejakú dobu trvá, tak určite choďte

zuzkazp
25. jan 2025

@moomof3 dobrý večer. Nám sa toto stalo keď sa malý zľakol vlani v škôlke bacila, čo im púšťali taký videoklip neviem kto spieva 🤦🤦. Odvtedy mal taký tik v oku ako opisujete a trvalo to dosť dlho asi dva mesiace vkuse sa bál či nebude bacil. Už je to viac ako rok a stále nezabudol ale tiky už nemá. Čiže áno môže to byť stres z niečoho

marianarem
25. jan 2025

@moomof3 Moja sestra, ked bola dieta, tak tiez mala take obdobie intenzivneho zmurkania. Nakoniec to bol zapal spojiviek.

luckuz
25. jan 2025

@moomof3 u môjho to isté. Boli sme u očnej, vsetko ok. Parazity tiež negatívne, aj tie môzu spôsobit žmurkanie. Očná povedala, že to vymizne tak ako prišlo. No neviem teda. U môjho to začalo počas zápalu pľúc.

anisaaaa
9. júl 2025
@moomof3

@pribinak ešte sme neboli, pôjdeme budúci týždeň teda, budeme musieť 🤔

@moomof3 dobry den ako ste to vyriesili? Skôr ako ste stym dopadli?

luckuz
17. júl 2025
@anisaaaa

@anisaaaa nám pomohol nakoniec magneB6

moomof3
autor
11. sep 2025
@anisaaaa

@anisaaaa my sme dopadli tak, že zhodou okolností robili v škôlke preventívku očí a dcéra nosí okuliare. Pravdepodobne to robila preto, lebo nevedela zaostriť a nevidí do diaľky.
+ Má nasadené B komplex

moomof3
autor
11. sep 2025
@anisaaaa

@anisaaaa boli sme aj u imuno, žiadne alergie ani mandle, pediater sa nevedel vyjadriť tiež len poradil vitamíny a nakoniec teda bola tá preventívka očí

anonym_13cf43
25. nov 2025

@moomof3 dobrý deň prajem. My máme podobný problém. U nás sa potvrdila silná alergia na prach a roztoče .. berieme alergo liečbu, alergologicka nám dala kvapky do očí opatanol, no nezabrali. Jedna známa nám poradila detské kolostrum od betuli penduli kapsule, ktoré mu podávam už asi 20dni..a čuduj sa svetu zmurkanie ,očný tyk zmyzol . Kapsule sú drahé,ale nám veľmi pomohli.snad vám to aspoň trošku pomôže prajem pekný deň.