Tiky a zášklby svalov
Má niekto skúsenosť s tikmi či zasklbmi svalov u detí .. ? dcérka má tiky na tvári..sklbe plieckom , kriví pusinku , má zasklby svalov na tvaricke ..
má niekto podobne skúsenosti ? zacalo jej to asi odvtedy čo sme sa odsťahovali z jedného mesta do druhého...
@monicacha Monika,nedavajte homeopatika, nechcem rozpisovat preco, ale pozri ako su vyrabane a ako funguju. Tie zasklby mozu mat ozaj povod pocnuc stravou (nejaky alergen, intolerancie, ...), prostredim (nemate skryte plesne v novom byvani?), nervozitou... Treba vylucit postupne vsetko, lebo triafanie naslepo nepomoze. Treba ukludnit organizmus, na nieco reaguje. S velkou pravdepodob. je problem v creve, vsimni si, kedy su tie zasklby, su rano/vece, pocas spanku? Po jedle,cukre?
@monicacha Ak to nemlaa predtym, tak musi byt nieco, co to spusta a trrba to najst. Dnes sa spoliehamw uz len na ta tabletky,ktore vsetko vyriesia, alw liwky lwn prekryvaju skutocnu pricinu a neriesia problem.
Pozri si na youtube videa od Barbara O'Neil, su aj prelozene do cestiny. Nam to velmi pomohlo, zbavili sme sa alwrgie a inych problemov. Lekari Ti vzdy budu skusat vselijake lieky, ved ako inak? Ale zdravie je prirodzeny stav organizmu, nemame byt odkazani na liwky.
@ivanaa346 kym sa trafil spravny liek, vyskusali sme viacero. Treba konzultovat s profesionalnym homeopatom. Ale tiky nam uplne presli. A to sme mali v sprave chronicka tikova porucha s vyvojom do tourettovho syndromu. A ano, davali sme aj doplnky vyzivy ako magnezium, omega. U mensich deti je dolezite riesit aj matku.
@luciade nepamatam si, ze by sme si potykali, prepacte. Vas nazor vam neberiem. Homeopatiu vyuzivam25 rokov a moj 10r syn vdaka nim bral antibiotika raz v zivote. Presli mu alergie na histamin, mlieko a aj tiky. Takze ja mam skusenost. Vy nie, kedze ste ich nevyskusali. Verit im nemusite. Nas pes zverolekara nepozna, ma 7 rokov, vsetko doteraz iba homeopatikami riesim. Ale nemam potrebu nikoho presviedcat, pte mna je dolezite, ze mam realnu skusenost.
@veryhappy Napisala som prepac prosim, nemala som zamer urazit, budem teda vykat. Ale v podstatw niw jw co vyzvetlovat, treba si len viac zistit ako vznikli a ako funguju homeopatika, je 0% liecivej latky, nema tam co liecit, je to zamerane na akesi duchovno. Aby ste si nesoosobili daleko horsie problwmy potom ineho druhu
@luciade mam 4 roky studia homeopatie, plus som mala kedysi aj vlastnu prax, momentalne nie, takze okrem skusenosti mam aj nejake vedomosti. A viem aj o postoji katolickej viery. To je na dlho. Homeopatia nie je ziadna ezoterika. Vo Svajciarsku je zaradena do zdrav.starostlivosti preplacanej poistovnami. A nie, nic sa nam nestalo a dokonca sme aj my veriaci. Kazdy ma pravo vyberu a nepaci sa mi, ak niekto ide strasit a nebol pritom ani dotazovany.
@luciade mozno vas bude zaujimat toto : https://www.sciencedirect.com/science/article/p...
@veryhappy Mne sa vzdy na katolikoch nepacilo, ako si vyberaju, co im na viere pasuje a co nie. Ja zas poznam takych, co sa im stalo. No tak ci onak, smerodajne je pre mna to, co zakladatel vyhlasoval o homeopatii a nie ci mu fungovala. Strom poznas podla ovocia, cloveka podla reci. Stoji to za to? Pytam sa Vas ako katolika.
Neurológ....a skús železo a mg.....
@luciade co ci stoji za to? Je to o postoji. Na tuto temu je vela debat. Pre mna je najdolezitejsi respekt. Ak sa niekto pre nieco rozhodne, je to jeho plne pravo. Aj zazit skusenost nasledne, prebrat zodpovednost. Ja nikdy nikomu neodporucam nic, co som sama osobne neskusila na sebe. A ked mi nieco pomohlo, rada sa podelim o moju osobnu skusenost. Preco by som mala niekoho presviedcat, ak ma on svoju vlastnu skusenost(je jedno aku), ze ta jeho skusenost nie je pravdiva, alebo ze je zla? To je vsetko. Prajem vam vsetko dobre.
@veryhappy Suhlasim a preto nepresviedcam za kazdu cenu. Na konci si clovek musi urobit sam ten zaver, ci ano a za aku cenu. Zazila som toho prilis, viem, ze ludia robia mnohe veci zo zufalstva a mnohe z pychy a mnohe z nevwdomosti. Dnes su informaciw lahko dostupne, kazdy sa moze rozhodnut slobodne a aj zodpovedne vo vztahu k tomu, komu a comu veri, komu a comu podriadi svoj zivot. Priama cesta nebola nikdy ta dobra, je to klam. Pravda je vzdy v skrytosti, nekrici, nehada sa, caka. Samozrejme, chapem vsetkych, ale mam respekt. Z pohladu magie bude fungivat homeopatia na zaciatku vzdy, pretoze inak by ju ludia zavrhli. Ale co sa bude diat po case, to uz je neznamo. Homeopatia nedava logicky zmysel, tonsa uz rovnk mozete len modlit, a nic ine, a urobite lepsie.
@luciade zalezi od pristupu. Ak budeme ocakavat pomoc zvonku a neurobime pre zmenu nic v sebe, tak je vsetko magia. Ja zastavam cestu vzdy zacat od seba. A na nej vzdy pride prave to, co je potrebne. Ale neocakavat , ze to urobi za mna niekto iny. Ci je to homeopatia, ina alternativa, alebo klasika. Su to pomocne barlicky. Konanie telom.
@veryhappy Ano, je to tak, hoci zasah "z neba" by som magiou nenazvala. Vam sa v zivite nestali akoby veci, ktore ste nemkhli nijako ovplyvnit a zachranili Vas v krizovej situacii?
Cesta ... ta cesta, tu si mozeme vybrat slobodne my. Aj ja s.sa uzdravila z alergii a histam. intolerancie, ale prirodzenym sposobom, odporucam zas pozriet napr. Barbaru O'Neil, upravit stravu, atd. A potom si urobit nazor a rozhodnut sa pre jednu z ciest.
@misjana ahoj,prosím ta ako s tikmi? Prešli vám? My sa trápim dcéra bude mať v lete 12 je dosť pedantna co sa týka školy vsetko rieši,vkuse da uci. Rieši furt kamošky, raz je ta hnusná raz ju ta nema rada... no má svoju partiu. Ja som uzkostny typ,aj chodím k psychologička. Všetko riešim,bojím sa prehnane o decka. Furt si chytá nos, potom sme mali fázu ze nim krcila,potom si zvykne pykať prsty na ruckach nohách,potom ba fáza ze bruško sťahovala,zmurkala... a teraz najnovšia tak myka hlavou pritom zmuri jedným okom... neviem to popísať presne. No proste furt dačo. Ja som z toho na nervy, moja psychologička mi tvrdí že to je psychika a keď prejde stres tak sa to ukludni... ja by som ju najradšej uz po doktoroch ťahala,ale to zas nechcem aby som v nej hypochondra vyvolala,lebo ja som co ma v detstve vkuse vláčili po dr. A dokopy mi nič nebolo ale vo mne to vyvolalo uzkostnu poruchu... no to je na dlho. A teraz mam strašný strach o dcéru. Ďakujem
@slavculino ahoj,prosím ta ako s tikmi? Prešli vám? My sa trápim dcéra bude mať v lete 12 je dosť pedantna co sa týka školy vsetko rieši,vkuse da uci. Rieši furt kamošky, raz je ta hnusná raz ju ta nema rada... no má svoju partiu. Ja som uzkostny typ,aj chodím k psychologička. Všetko riešim,bojím sa prehnane o decka. Furt si chytá nos, potom sme mali fázu ze nim krcila,potom si zvykne pykať prsty na ruckach nohách,potom ba fáza ze bruško sťahovala,zmurkala... a teraz najnovšia tak myka hlavou pritom zmuri jedným okom... neviem to popísať presne. No proste furt dačo. Ja som z toho na nervy, moja psychologička mi tvrdí že to je psychika a keď prejde stres tak sa to ukludni... ja by som ju najradšej uz po doktoroch ťahala,ale to zas nechcem aby som v nej hypochondra vyvolala,lebo ja som co ma v detstve vkuse vláčili po dr. A dokopy mi nič nebolo ale vo mne to vyvolalo uzkostnu poruchu... no to je na dlho. A teraz mam strašný strach o dcéru. Ďakujem
@katarina.banska Áno, tiky prešli, synovia mali prechodné tiky, po čase vymizli, najdlhšie mala dcéra, tej to prešlo až v puberte. A s ňou som chodila aj k psychiatričke, brala tiapridal a magne b 6. Ak by tie tiky boli naozaj časté, určite by som zvážila detskú psychiatričku.
@katarina.banska momentalne dcera tiky nema. Vlastne uz dlhsiu dobu. Niekto nam odporucil dychove cvicenia. Prislo mi to ako blbost, napriek tomu sme ich poctivo robili kazdy den asi 3 mesiace. Vysledok sa dostavil 😊 uz neviem,po akom case,ale pokracovali sme v cviceniach aj dalej. Zrejme sa uvolnil nahromadeny stres a napatie v tele. Teraz je dcera v puberte a tiky nastastie nema. Na cvicenie sme pouzivali aplikaciu. Islo cisto o pomale nadychy a vydychy. Robili sme kazdy vecer pred spanim 10 minut a myslim,ze 4-4-4-4, teda 4sekundy nadych, 4zadrz dych, 4vydych, 4zadrz dych.
@slavculino ďakujem pekne,no raz je to lepšie raz horšie. Tak uvidím,ale ja som z toho dosť nervózna a vystrašená,ona to určite cíti a to jej tiež neprospieva... ach
@misjana ďakujem,verím,že bude lepšie a teraz je to len také prechodné obdobie aj keď strieda sa to... bojím sa a tým jej urcite nepomaham

@maminai Prosím vás ako ste dopadli a tými tikami ? Prešlo to ? Čo pomohlo ,neurológia ? Psychologické vyšetrenia ?