Tiky a zášklby svalov
Má niekto skúsenosť s tikmi či zasklbmi svalov u detí .. ? dcérka má tiky na tvári..sklbe plieckom , kriví pusinku , má zasklby svalov na tvaricke ..
má niekto podobne skúsenosti ? zacalo jej to asi odvtedy čo sme sa odsťahovali z jedného mesta do druhého...
@daandra podľa mňa to robí sám, že je si toho vedomí, čo sa týka oči hovorí, že si ich musí uvolnit, ale musím podotknúť, že u nás to spistila sikana v škole
@slavculino Boli sme teda u psychiatricky. Super osôbka. Nasadila Tiapridal postupne a uvidíme. Ani som sa jej nestihla opýtať, že keďže syn nemá zatiaľ iné diagnózy, či sa pridruzia, či ako. Diagnózu nazvala chronickou tikovou poruchou. O mesiac ideme na kontrolu, či liek zabral.
@kaka72 Ahoj, tikova porucha moze zostat kludne samostatne, vobec sa nemusia pridat dalsie dg. (samozrejme nikdy nevieme co bude, ale vacsinou naozaj su len tiky). Moja sestra aj svagor malu tiky a v puberte postupne zmizli uplne. Teraz ich ma syn- neurol. skonstatovala ze je prilis mudry a vnimavy a mozog tie info nezvladne spracovat, tak sa to prejavi tymi tikmi.
Asi treba len dufat ze bude dobre.
Nediagnostikovali jej Touretta. Kombinované tiky. Chodili sme detskej psychiatričke - raz za 3- 4 mesiace, lieky jej pomohli...
@maminecka2 presne toto som sa aj dočítala, že presne také deti to majú vacsinou
@kaka72 Áno, aj my sme mali takú istú liečbu. Aj diagnózu. Žiadne iné diagnózy alebo poruchy dcéra nemala.
@bambulka814 Ahoj, prosim ta je to vhodne pre deti? Lebo podla pribaloveho letaku az pre dospelych. Dakujem
áno
@bambulka814 akurát som išla písať, že nám zabral bkomplex forte a magnézium, ale musela som zmeniť, mali sme od swiss, ale to ho prehánalo a ešte som chcela, nám to neurologička uzatvorila ako psych.problém
@danielahamar ano, Bcko je pre tieto deti veľmi dôležitý, ich mozog ho viac spotrebuva
@bambulka814 dakujem, vyskusam😊
@slavculino Dobrý .., prepáčte, že ešte otravujem, keď brali Vaše deti Tiapridal, absolvovali povinné očkovanie? Ďakujem
@kaka72 áno, nebol s tým problém...
@slavculino ďakujem Vam veľmi pekne za rýchlu odpoved
Ahojte, tiez bojujeme uz skoro 2 roky. Syn ma teraz 7 rokov. Tiky na hlavne ked je nervozny. Sklbe rukami, gula ocami, pokasliava. Niekedy je uplne bez, niekedy je to horsie. Neurologicka nam povedala, ze je to vekom. Najma u chlapcov v tomto veku. Ma vysoke IQ a telo vraj takto reaguje. Psychologicka to potvrdila. Ale hlavne nam kazala ho ucit odstrihnut sa hlavne odomna. Budovat v nom samostatnost. Nech nema obavy zo situacii. Taktiez taha na seba negativnu energiu od ostatnych. Takze vsetci ludia s nejakym problemommusia ist od tychto deti uuuuplne bokom. Ony to citia a nesu si to. Uzivame Esprico. A uplne mu pomohol biofeedback. Upravuje cinnost nervovej sustavy. Pokial chodime tak ke uplne bez prejavov. Potom je nejaku dobu ok. No uz tretikrat sa nam to vratilo. Nechcem ho hned zakazdym davat na terapiu. Skusame len kludom doma. Teraz cakam na dovolenku a leto. Ak to neprejde tak opat biofeedback. Urcite to vyskusajte. Nechcem robit nikomu reklamu, no nam to naozaj pomaha. Vsetkym drzim palce a prajem vsetko dobre. Viem, ze kazdemu z nas puka srdce pri pohlade na dieta.
@jajaada presne, deti s vyšším IQ ich majú, biofeedback sa platí?

@danielahamar robí to sám, alebo je to ako tik v oku? Naša má niečo také s prstami na nohách .dr neurolog má najprv vystrašil ,že chorea to je.robili jej genetické vyšetrenie, kde bola chorea našťastie vylúčená..postupne im to pripadá ako tíkova porucha..veľmi zvlastne