Tipy na liečbu mykózy na nohách u dieťaťa
Minulý pondelok som si všimla že dcéra má začervenanie Svrbice miesta medzi prstami - predpokladam že mykóza z kúpaliska. Kúpila som Canesten a natierame jej ráno večer, umyvam v teplej vode, mením často ponožky, periem ich na 60. Natierame vlastne 10 dní ale na jednej nízke to má horšie akoby to červené sa jej rozliezlo viac dopredu. Inak sa nejak nesťažuje, ale už by mi prišlo že sa to.moo aj vyliečiť. Dr som dnes napísala či není nejaký lepší krém ale majú týždeň dovolenku takže nič. Máte nejaké tipy ako sa toho čo najskôr zbaviť ?

Poradím k nechtom..strihať dorovna, nie do oblúka
skuste fungicidin, tam je ina ucinna latka
Poradím k nechtom..strihať dorovna, nie do oblúka
@pokemonkaa a myslíte žeby mala zapareninu tak dlho ? A hlavne na oboch nohách na rovnakom mieste ? 🤔
@marcellka32 ďakujem 🙂
skuste fungicidin, tam je ina ucinna latka
@viestta ale ten je tuším na predpis že ?
@anonym_autor je uz je volnopredajny
@viestta aha super ďakujem tak vyskúšame
Aké veľké dieťa? Dcéra, keď bola škôlkárka to mávala. Potili sa jej nohy. Primárka na kožnom nám povedala, že malé deti nemávajú mykózy - až v puberte. Dala nám na to Imazol krémpasta, kázala meniť ponožky, otvorenú obuv a vetrať nohy. Pomohlo rýchlo.
Aké veľké dieťa? Dcéra, keď bola škôlkárka to mávala. Potili sa jej nohy. Primárka na kožnom nám povedala, že malé deti nemávajú mykózy - až v puberte. Dala nám na to Imazol krémpasta, kázala meniť ponožky, otvorenú obuv a vetrať nohy. Pomohlo rýchlo.
@jamabe 7 rokov. Ja som práveže zas počula že je to časté aj u detí a hlavne z kupalisiek 🤷 to mi moc nedáva zmysel šak nakaziť sa môže podľa mňa každý ale uvidíme čo odpíše dr tiež. No ponožky mením tri krát denne teraz, len bohužiaľ v tej škole je celý deň obuta 🤦. Doma je to krajšie keď je len v ponozkach
Autorka v skole nech nosi papuce na ten cas co sa jej to bude liecit. Ak jej to nedycha tak plesne sa budu viac rozmnozovat a horsie liecit. Myslim ze to skor vyzera na zapareninu ale ak bola na kupku tak asi ta mykoza. Skuste inu mast, ked henta nezabera. V rodine dost pomohol propolis tinktura ked ine nezaberalo. Ak neni nan alergicka samozrejme. A zmizlo rychlo.
A tiez musim napisat nechtiky strihat dorovna, aby aj z toho neskor nebol problem.

mne to príde ako zaparenina, syn to máva často. Po umytí nôh natrieť sudocremom.