Tipy na podávanie antibiotík deťom
Ahojte, máte nejaké tipy a triky ako podať 5 ročnému dieťaťu antibiotiká v sirupe, ktoré chutia, no všetci vieme ako....
Dala som do pudingu, nekonečné tortura, ale podarilo sa 3 ml, 1 ml som zamiešala do nurofenu a jeden mi ešte chyba.....každý deň tá istá tortura....ja už nevládzem.....
Krik, rev absolútne nepomôže, to je ešte 100 z horsie......vysvetľujem, aj jej poviem že keď to proste nezje, pôjdeme do nemocnice na infúzie. Ona je potom úplne hotová. A Aj ja.
Ďakujem.
@pseudomonas87 v 5 rokoch som uz davala iba v tabletkovej forme, presne z toho dovodu, ze sirupy su nechutne.
@hopatko pustila som to dcérke do líčka.. nešlo to hneď na jazyk a zapila...
Fuj veď v tom pudingu to musí byť ešte nechutnejsie zjesť. ako keď jej to dáš rovno do úst nech si to hneď zapije vodou..
Fuj veď v tom pudingu to musí byť ešte nechutnejsie zjesť. ako keď jej to dáš rovno do úst nech si to hneď zapije vodou..
@13uzivatelka11 no ja jej dávam menšie množstvo, viac pudingu a dá to, keď som jej dala len samotný sirup, že zapiť, tak ju brutálne hneď natiahlo na zvracanie, a takmer to vydavila.
@13uzivatelka11 no ja jej dávam menšie množstvo, viac pudingu a dá to, keď som jej dala len samotný sirup, že zapiť, tak ju brutálne hneď natiahlo na zvracanie, a takmer to vydavila.
@pseudomonas87 5 ročnej som dávala tabletky
Pred tým, žiadne miešanie maskovanie iným jedlom. Odmerkou od Nurofenu do líca a zapiť malým množstvom čaju alebo ovocnej šťavy
A to vám 5 ročné dieťa prehltne tabletku?
@13uzivatelka11 ATB prehltla bez problémov od necelých 4 rokov. Paralen a Kinedryl /1/4/ oveľa skôr.
Motivácia bola jednoduchá, ak neprehltne, dostane hnusný sirup
@13uzivatelka11 mne ano, obe deti, dokonca aj skor, neznasali tie sirupy. To bolo vykupenie, pre nas vsetkych.
@pseudomonas87
U nás v nemocncici, hlavne teda menším deťom, to dávame s čokoládovým nesquik sirupom, tak vyskúšaj, ak nemáte, skús javorovy syrup pred liekom, viem, že niektorí ľudia dávajú u nás arašidové maslo pred liekom (na Slovensku to asi nebude populárna možnosť), alebo ešte skúsiť nejaký nanuk (ovocná dreň) pred podaním ATB, ten chlad tiež trošku “umŕtvy” chuťové poháriky
Mojej 4r4m poviem vždy, že lieky, ktoré nakáže pani doktorka, sa skrátka musia. Takže buď po dobrom alebo po zlom, keď to prvý 1-2 dni nejde, dám aj nasilu Nurofen striekačkou do líčka…a hneď ponúknem niečo chutné - čokoládku, džúsik. Vcelku rýchlo začína spolupracovať, už vie, že si nepomôže. Ale nabudúce (dúfam, že nie čoskoro 😆) možno už skúsim tabletkovú formu.
nijako proste to do dietata dostat a hotovo, idealne do nicoho nemiesat dat a zapit. tiez poviem ze ked prehltne dostane cokoladu 😀
ale teda velmi skoro sme presli na tabletky, od 3-3,5 roka bez problemov prehltne
Neexistuje,aby 5 ročne (normálne inteligentne) nepochopilo,že proste musí to vziať,aj keď je to hnusné. Nikdy som nemaskovala liek jedlom,vždy priamo som dávala,syn od malička brak dlho Biseptol kvôli prekonanej urosepse, on nikdy neprotestoval,dcére som ,ak teda užívala ATB, sirup v striekače "naliala "do krku ,dala zapit a hotovo.V tomto som sa nikdy nebavila, skrátka liek sa vziať musí,po dobrom alebo po zlom
@13uzivatelka11 jasné,syn od 4 rokov bez problémov
@pseudomonas87 do striekacky, pustit lo vnutornej strane lica a rychlo zapit
Ale tu by som riesila uz tablety nie sirupy, vzhladom na vek a hnotnost , zbytocne stresujes dieta ty, viem si ta predstavit ako fo toho chudatka hustis
Alebo ma dieta nejaky oneskoreny vyvoj? Ci dmo a pod?
@pseudomonas87 do striekacky, pustit lo vnutornej strane lica a rychlo zapit
Ale tu by som riesila uz tablety nie sirupy, vzhladom na vek a hnotnost , zbytocne stresujes dieta ty, viem si ta predstavit ako fo toho chudatka hustis
Alebo ma dieta nejaky oneskoreny vyvoj? Ci dmo a pod?
@anonym_0e3e50 nie, dieťa je úplne zdravé. Pri ďalšej chorobe pôjdem už do tabliet.
Problém sa vyriešil, zakamuflovala som do akože do nurofenu, mala v striekacke ATB plus nurofen , trochu pre chuť, a rýchlo to zapila, možno to niekomu pomôže.
Ono existujú aj deti, čo si inteligencne normálne, nemajú dmo, či autizmus a predsa majú s niečím takýmto problém 🙂

@pseudomonas87 v 5 rokoch som uz davala iba v tabletkovej forme, presne z toho dovodu, ze sirupy su nechutne.